Ухвала
від 03.12.2010 по справі 14/389
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 14/389 03.12.10

Господарський суд міста К иєва, у складі судді Джарти В.В ., при секретарі судового засі дання Пархоменко Ю.Л.

Розглянув у відкритому с удовому засіданні справу:

за позовом Приватного акціонерного товариства "Стахова компані я "Уніка"

До

Треті особи Закритого акціонерного то вариства "Акціонерна страхов а компанія

"Інтертрансполіс"

1) ОСОБА_1

2) ОСОБА_2

про стягнення 23600,21 грн.

Представники сторін:

від позивача не з'явились

від відповідача

від третіх осіб не з'явились

не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарсько го суду міста Києва передані позовні вимоги Приватного а кціонерного товариства "Стра хова компанія "Уніка" про стяг нення з Закритого акціонерно го товариства " Акціонерна ст рахова компанія "Інтертрансп оліс" суми збитків у розмірі 23 600,21 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що позивачем згідно дог овору добровільного страхув ання наземного транспорту вн аслідок настання страхової п одії - дорожньо-транспортної пригоди виплачено страхове відшкодування власнику пошк одженого автомобіля марки, а тому позивачем відповідно д о положень статті 27 Закону Укр аїни "Про страхування" та стат ей 993, 1187 Цивільного кодексу Укр аїни отримано право зворотно ї вимоги до особи, відповідал ьної за завдану шкоду. Оскіль ки цивільна відповідальніст ь власника транспортного зас обу, водій якого визнаний вин ним у скоєнні ДТП була застра хована відповідачем відпов ідальними за завдані збитки є відповідач в межах укладен ого договору страхування.

Відповідач проти задоволе ння позову заперечує та вказ ує на те, що належні докази стр ахування цивільно - правово ї відповідальності винної у скоєнні ДТП особи саме відпо відачем в матеріалах справи відсутні, у відповідача вони також відсутні.

Відповідно до матеріалів с прави, згідно договору добро вільного страхування наземн ого транспорту від 25.05.2009 № 001331/4002/00000 30 у Закритому акціонерному т оваристві "СК "Кредо -Класік", п равонаступником якого є пози вач застраховано автомобіль Фольксваген, державний номе р НОМЕР_1, страхувальнико м по договору є ОСОБА_1.

Згідно постанови Подільсь кого районного суду м. Києва, 1 2.05.2010 в м. Києві сталась дорожнь о-транспортна пригода - зітк нення автомобілів, Шкода дер жавний номер НОМЕР_2, воді й ОСОБА_2 та Фольксваген, д ержавний номер НОМЕР_1, во дій ОСОБА_3.

ДТП сталася в результаті по рушення водієм ОСОБА_2. Пр авил дорожнього руху України , якого визнано винним у вчине нні адміністративного право порушення постановою Поділь ського районного суду міста Києва від 01.06.2010, справа 3-3895/10.

Як зазначає, позивач цивіль на - правова відповідальніс ть ОСОБА_2. застрахована в ідповідачем згідно полісу В С/5225612, копію якого позивачем до матеріалів справи не надано .

Як вбачається з матеріалів справи, розгляд справи неодн оразово відкладався для нада ння можливості сторонам пода ти належні докази в підтверд ження обставин, на які вони по силаються, у тому числі позив ачу для подання доказів, відп овідно до яких саме відповід ач повинен відшкодувати збит ки позивачу в порядку регрес у. Також для участі у справі бу ли залучені терті особи, учас ники ДТП.

Однак, позивачем до матеріа лів справи не подано поліс, на якій він посилається у позов ній заяві № ВС/5225612. Відповідач з аперечує проти укладання ним такого полісу. Позивач клопо тань щодо витребування доказ ів не заявляв.

Невиконання сторонами вим ог суду щодо надання договор у (полісу) обов' язкового стр ахування цивільно-правової в ідповідальності власників н аземних транспортних засобі в, що укладений з власником ав томобіля власником автомобі ля Шкода, державний номер Н ОМЕР_2 за участю якого стала сь ДТП 12.05.2010 унеможливлює виріш ення спору за наявними у спра ві матеріалами.

Розгляд справи відкладавс я через невиконання позиваче м вимог суду та неявку предст авників учасників процесу в судові засідання.

Відповідно до частини перш ої статті 77 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и господарський суд відклада є в межах строків, встановлен их статтею 69 цього кодексу, ро згляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути ви рішено в даному засіданні.

Частиною першою статті 69 Го сподарського процесуальног о кодексу України встановлен о, що спір має бути вирішено го сподарським судом у строк не більше двох місяців від дня о тримання позовної заяви.

За заявою позивача строк ро згляду справи ухвалою суду в ід 29.10.2010 продовжено строком на 1 5 днів з метою встановлення ді йсних правовідносин між пози вачем та відповідачем.

З урахуванням того, що довед ення обґрунтованості своїх в имог саме до вказаного відпо відача покладено положенням и ГПК України на позивача, суд ом неодноразово відкладався розгляд справи для надання м ожливості позивачу підтверд ити вказані обставини.

Відповідно до ст. 22 Господар ського процесуального кодек су України сторони зобов' яз ані добросовісно користуват ися належними їм процесуальн ими правами.

З метою встановлення дійсн их обставин справи, в тому чис лі щодо обґрунтованості вимо г про стягнення із страховик а винної особи суми виплачен ого страхового відшкодуванн я необхідним є залучення до с прави договору страхування ц ивільної відповідальності (п олісу), що підтверджує обов' язок страховика здійснити ви плату страхового відшкодува ння за шкоду завдану майну тр етіх осіб особою, що застраху вала свою відповідальність у відповідача.

Відповідальність страхови ка винної особи регламентова на положеннями Закону Україн и "Про обов' язкове страхува ння цивільно-правової відпов ідальності власників наземн их транспортних засобів" та о бмежується укладеним догово ром страхування.

Вимоги суду з щодо підтверд ження обґрунтованості своїх вимог до відповідача, позива чем не виконано, довести вказ ані обставини, з урахуванням положень ст. 33 Господарського процесуального кодексу має позивач, та відповідно через невиконання вимог суду пози вачем, вирішення відповідних питань є неможливим.

Згідно п.5 частини першої ст . 81 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд залишає позов бе з розгляду, якщо позивач без п оважних причин не подав витр ебувані господарським судом матеріали, необхідні для вир ішення спору, або представни к позивача не з' явився на ви клик у засідання господарськ ого суду і його нез' явлення перешкоджає вирішенню спору .

Зважаючи на наведене, врахо вуючи, що після усунення підс тав, з яких заява була залишен а без розгляду, позивач має пр аво звернутись до суду в зага льному порядку, суд вважає що позов має бути залишений без розгляду.

Керуючись ст. 33, ст. 34, 43, ст. 44, п.5 ч . 1 ст. 81, ст. 86 Господарського про цесуального кодексу України , господарський суд

УХВАЛИВ:

Позов залишити без розгля ду.

Суддя В.В. Джар ти

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.12.2010
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу12852017
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/389

Ухвала від 02.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 16.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Постанова від 30.11.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Рішення від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нарольський М.М.

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 03.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні