Вирок
від 28.12.2010 по справі 1-204-10
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К №1-204-10

Імен ем України

28 грудня 2010 року Криж опільський районний суд Вінн ицької області

в складі: головуючого суд ді Зарічанського В.Г.

при секретарі Балух О.В.

з участю прокурора Зянько Н .Г.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в смт Крижопіль справу по об винуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Слобода Шарго родського району, жителя АДРЕСА_1, українця, громадян ина України, освіта середня -спеціальна, не одруженого, не працюючого, не військовоз обов' язаного, ІНФОРМАЦІЯ _5, згідно ст. 89 КК України не с удимого,

за ст.187 ч.1 КК Україн и,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 30 жовтня 2010 ро ку біля 23 години 20 хвилин в смт Крижопіль Вінницької област і, з метою відкритого заволод іння чужим майном, взявши із с обою заздалегідь виготовлен у палицю, пішов на вул.. Фалешт инських де очікував на перех ожих громадян, щоб із застосу ванням фізичної сили відкрит о заволодіти їх майном. В цей ч ас по вул. Фалештинських прох одив ОСОБА_2, який рухався в напрямок вулиці 50 років ВЛК СМ. ОСОБА_1 з метою його пог рабування пішов слідом за ни м і коли той рухався по вулиці 50 років ВЛКСМ, ОСОБА_1 підб іг ззаду до ОСОБА_2 і палиц ею наніс йому один сильний уд ар по потиличній ділянці гол ови. Від вказаного удару ОС ОБА_2 впав на землю. Тоді ОС ОБА_3 відкрито відібрав у нь ого бувший у користуванні мо більний телефон «Нокіа 1280», як ий ОСОБА_2 тримав зажавши у долоні правої руки. Після ць ого ОСОБА_3 з місця події в тік. Вартість телефону, яким з аволодів ОСОБА_1 становит ь 250 гривень.

В результаті нанесеного у дару ОСОБА_2 отримав тілес ні ушкодження у вигляді забі йно-рваної рани в потиличній ділянці голови, які за ступен ем тяжкості відносяться до л егких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний ро згляд здоров' я тобто більше 6 - ти днів, але не більше 21 - г о дня.

Допитаний в якості пі дсудного ОСОБА_1 свою вину визнав повністю, підтвердив ши обставини скоєного. При ць ому дав показання, що у нього є знайомий в смт Кр ижопіль Вінницької області ОСОБА_4, який запропонував йому працювати різноробочим - допомагати в будівельних ро ботах. На пропозицію ОСОБА_ 4 він погодився і залишився в нього. На даний час ОСОБА_4 займається виготовленням виробів із дерева і він йому д опомагає, за що і отримує грош і на проживання. 30.10.2010 року в веч ірній час він за допомогою ку хонного ножа із деревини дуб а виготовив палицю округлої форми, довжиною 1,5 м., товщиною б іля 3 см., щоб за допомогою дано ї палиці нанести тілесні ушк одження та відібрати мобільн ий телефон, так як у нього свог о не було. Дану палицю він ніко му не показував і не говорив, щ о її виготовив. Біля 23 години в ін взяв дану палицю і самості йно пішов на вулицю Фалештин ських, що в смт Крижопіль де ст ав чекати кого-небудь, щоб нан ести тілесні ушкодження і ві дібрати мобільний телефон. Б іля 23 год. 30 хв. він побачив, що по вул. Фалештинських у сторону Крижопільського елеватора с амостійно іде незнайомий йом у молодий чоловік, який розмо вляв по телефону, як пізніше в иявилось це був ОСОБА_2 і в ін пішов за ОСОБА_2. Пройшо вши біля 300 метрів і впевнивши сь, що біля нього та ОСОБА_2 нікого не має і за нами ніхто не спостерігає, він ззаду три маючи палицю в правій руці на ніс один удар палицею ОСОБА _2 по голові, від чого Потапов впав на землю. Йому показалос ь, що Потапов втратив свідомі сть і він взяв в нього в правій руці мобільний телефон чорн ого кольору, який поставив со бі в праву кишеню штанів і поб іг на залізничний вокзал. При тому на вказаному місці він в икинув палицю за паркан неві домого йому домогосподарств а, яке знаходиться з лівої сто рони в сторону елеватора. На в окзалі він вийняв з мобільно го телефону сім карту і викин ув, але куди саме не пам' ятає , а телефон забрав собі, щоб в м айбутньому користуватись ни м і пішов додому в с. Зеленянку де ліг спати. 3.11.2010 року в магази ні «КОНІКА» він придбав за вл асні гроші стартовий пакет о ператора «Київстар» і почав користуватись викраденим мо більним телефоном. 05.11.2010 року біля 11 години до ОСОБА_4 при їхали працівники міліції і в цей час він знаходився в домо господарстві ОСОБА_4. Прац івники міліції запропонувал и йому проїхати до Крижопіль ського РВ УМВС. На їх прохання він погодився. В приміщенні К рижопільського РВ УМВС праці вники міліції провели у ньог о поверхневий огляд. В резуль таті огляду працівниками міл іції в лівій кишені його штан ів було виявлено та вилучено мобільний телефон, який він в икрав у ОСОБА_2 В скоєному кається, цивільний позов виз нав повністю.

Відповідно до вимог ч.3 ст.299 КПК України суд прийшо в до висновку про недоцільні сть дослідження доказів стос овно фактичних обставин спра ви, які ніким не оспорюються.

Суд находить вину під судного повністю доведеною і кваліфікує його дії за ст.187 ч.1 КК України - напад з метою за володіння чужим майном, поєд наний із насильством, небезп ечним для життя чи здоров' я особи, яка зазнала нападу (роз бій).

Обираючи вид і розмір покарання суд враховує, що пі дсудний щиро розкаявся, допо магав слідству, разом з тим вр аховує, що він раніше притягу вався до кримінальної відпов ідальності, а тому призначає покарання у вигляді позбавл ення волі.

Повністю задовольня є цивільний позов ОСОБА_2

Речові докази поверт ає потерпілому.

Керуючись ст.ст. 321,323, 324 КПК Ук раїни, суд

ЗАСУДИВ:

Визнати винним ОСО БА_1 в скоєнні злочину, перед баченого ч. 1 ст. 187 КК України, і п ризначити покарання у вигляд і чотирьох років позбавлення волі.

Строк відбуття покар ання рахувати з 8 листопада 2010 р оку.

Міру запобіжного зах оду засудженому залишити поп ередню - тримання під варто ю.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 500 грн. у відшкодування моральної шко ди.

Речові докази - повернут и потерпілому.

На вирок протягом 15 д іб може бути подана апеляція до апеляційного суду Вінниц ької області, а засудженим в т ой же термін з дня отримання й ого копії.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення28.12.2010
Оприлюднено04.01.2011
Номер документу13158469
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-204-10

Постанова від 06.12.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Савіцький Леонід Петрович

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойчук Олександр Григорович

Вирок від 28.12.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

Постанова від 06.12.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Савіцький Леонід Петрович

Вирок від 05.10.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Донецька

Іванов Олексій Геннадійович

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойчук Олександр Григорович

Вирок від 28.12.2010

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський Віталій Григорович

Постанова від 27.10.2010

Кримінальне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов Віталій Васильович

Вирок від 28.10.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

Вирок від 05.10.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Донецька

Іванов Олексій Геннадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні