Ухвала
від 26.01.2011 по справі 7/218-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД В ІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



УХВАЛА

про відкладення слухання

26 січня 2011 р. Справа № 7/218-10

за позовом: Фізичної осо би-підприємця ОСОБА_1, м.Ві нниця

до: Товариства з обмежен ою відповідальністю "БАЛІ", Ві нницька область, Вінницький район, с.Вінницькі Хутори

про стягнення 10 853,90 грн.

Головуючий суддя Банась ко О.О.

Cекретар судового засідан ня Кислиця Л. С.

Представники :

позивача: ОСОБА_2 - п редставник, довіреність № б/н від 17.01.2011 року, паспорт серія НОМЕР_1 виданий 25.02.1998 року (при сутній в судовому засіданні 21.01.2011 року).

ОСОБА_3 - представник, дові реність № б/н від 17.01.2010 року, пасп орт серія НОМЕР_2 виданий 01.04.1996 року (присутній в судовому засіданні 21.01.2011 року).

відповідача: Байделюк В .В. - директор ТОВ "Балі", паспорт серія НОМЕР_4 виданий 31.10.1997 р оку (присутній в судовому зас іданні 21.01.2011 року).

Гуцол М.В. - представник, дові реність № б/н від 10.01.2011 року, пасп орт серія НОМЕР_3 виданий 23.12.2004 року (присутній в судовому засіданні 21.01.2011 року).

В С Т А Н О В И В :

До господарського суду Вінницької області надійшла позовна заява Фізичної особ и-підприємця ОСОБА_1 до То вариства з обмеженою відпові дальністю "БАЛІ" про стягнен ня 10 853,90 грн..

Ухвалою від 06.12.2010 року за вказ аним позовом порушено провад ження у справі № 7/209-10-10 та призна чено до розгляду на 19.01.2011 року.

Під час судового розгляду с прави не застосовуються техн ічні засоби звукозапису в зв 'язку з тим, що представниками сторін не заявлено клопотан ня про фіксування судового п роцесу технічними засобами.

В судовому засіданні 19.01.2011 ро ку оголошено перерву до 21.01.2011 ро ку.

21.01.2011 року до господарського суду від позивача надійшло п ояснення по суті обґрунтуван ня відзиву ТОВ "Балі" на позовн у заяву.

Дослідивши матеріали спра ви суд дійшов висновку про не обхідність залучення до учас ті в розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предме т спору на стороні відповіда ча ПАТ "Барський машинобудів ний завод" та ТОВ "Бестек" з огл яду на наступне.

Норми процесуального інст итуту третіх осіб покликані захистити права та охоронюва ні законом інтереси осіб, які не є учасниками спірних мате ріальних правовідносин, але знаходяться із однією зі сто рін процесу у таких відносин ах, які можуть змінитись у рез ультаті винесеного рішення. Метою участі таких осіб у спр аві є обстоювання ними власн их прав і законних інтересів , на які може справити вплив рі шення чи ухвала суду.

Відповідно до ч.1 ст.27 ГПК Укр аїни треті особи, які не заявл яють самостійних вимог на пр едмет спору, можуть бути залу чені до участі у справі, в тому рахунку і за ініціативою с уду, до прийняття рішення г осподарським судом, якщо ріш ення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторі н.

Враховуючи необхідність з алучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не зая вляють самостійних вимог на предмет спору на стороні від повідача ПАТ "Барський машин обудівний завод" та ТОВ "Бесте к" розгляд справи підлягає ві дкладенню на іншу дату з мето ю забезпечення принципів зма гальності та рівності учасни ків господарського процесу.

Також в даному судовому з асіданні оголошено перерву д о 26.01.2011 року з метою перекладу у хвали про відкладення розгля ду справи на іншу дату на мову держави третьої особи-нерез идента.

Розглянувши наявні докум енти в матеріалах справи та з аслухавши пояснення сторін с уд з метою належного повідом лення останніх, а також треті х осіб про час та місце наступ ного судового засідання та з метою надання останнім доку ментів необхідних для виріше ння даного спору по суті, а так ож необхідністю забезпече ння змагальності судового пр оцесу, враховуючи, що одна і з третіх осіб є нерезидентом прийшов до висновку про необ хідність призначення судово го засідання на 17.03.2011 року на 10 го д. 30 хв..

На підставі викладеного т а керуючись ст.ст. 27, 77, 86, 87, 115 Госпо дарського процесуального ко дексу України суд, -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкл асти до 17 березня 2011 р. о 10:30 год., в приміщенні господ арського суду, кімн. № 1108.

2. Залучити в якості трет іх осіб, які не заявляють само стійних вимог на предмет спо ру на стороні відповідача ПАТ "Барський машинобудівни й завод" та ТОВ "Бестек".

3. Явка в засіданні предст авників позивача, відповідач а та третіх осіб з повноважен нями визначеними ст. 28 ГПК Укр аїни обов'язкова.

4. Зобов' язати сторони н адати суду необхідні для вир ішення спору докази (в належн о оформлених копіях через ка нцелярію суду з супровідним листом за три робочих дні до с удового засідання, в оригіна лах - в судове засідання для о гляду), в тому рахунку :

Позивачу:

1. Оригінали документ ів доданих до позовної заяви для огляду в судовому засіда нні.

2. Докази проведення відпові дачем розрахунків щодо позов них вимог у тому рахунку післ я порушення провадження у сп раві у разі такого (виписки ба нківських установ, платіжні доручення, прибуткові касові ордери тощо).

3. Довідку банківських устан ов (довідку підприємства за п ідписом керівника та головно го бухгалтера з відтиском ге рбової печатки) щодо руху кош тів по взаєморозрахунках з в ідповідачем за період з 13.09.2010 ро ку до 17.03.2011 року.

4. Докази досудового врегулю вання спору, з урахуванням н орми ст.530 ЦК України, якщо так е мало місце ( претензія чи вим ога та докази їх відправки ві дповідачу).

5. Письмове пояснення в яком у обґрунтувати правомірніст ь заявленої вимоги про стягн ення витрат на правову допом огу.

6. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів стосовно причини пошкодженн я вантажу і винної в цьому осо би.

7. Докази в підтвердження ві дшкодування збитків згідно з аявленої ТОВ "Бестек" претенз ії (платіжні доручення, випис ки банку тощо).

8. Письмове пояснення в яком у вказати на характер правов ідносин в розрізі їх нормати вного регулювання приписами Цивільного кодексу України, що склались між позивачем, ві дповідачем та третіми особам и.

9. Докази надіслання копії п озовної заяви третім особам (фіскальний чек, поштові квит анції тощо).

10. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів щодо факту закріплення вант ажу транспортними тросами.

11. Інші докази в обґрунтуван ня позовних вимог.

Відповідачу:

1. Докази розрахунків з пози вачем згідно предмету позовн их вимог в тому рахунку і післ я порушення провадження у сп раві (платіжні доручення, вип иски банківських установ про рух коштів на рахунку, квитан ції до прибуткових касових о рдерів).

2. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів стосовно причини пошкодженн я вантажу і винної в цьому осо би.

3. Письмове пояснення щодо с трахування вантажу на час пе ревезення та факту звернення до страхової компанії з прив оду пошкодження вантажу в ра зі такого.

4. Письмове пояснення в яком у навести нормативно-правове обґрунтування твердження пр о нікчемність договору № 36 від 13.09.2010 року.

5. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів щодо факту закріплення вант ажу транспортними тросами.

6. Інші докази в обґрунтуван ня заперечень на позов.

ПАТ "Барський машинобудівн ий завод":

1. Письмове пояснення в яком у викласти свою процесуальну позицію щодо заявленого поз ову.

2. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів щодо виробника упаковки ван тажу перевезення якого здійс нювалось відповідачем.

3. Сертифікати якості (відпо відності) упаковки вантажу.

4. Докази в підтвердження ві дсутності своєї вини у факті пошкодження вантажу.

5. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів щодо факту закріплення вант ажу транспортними тросами.

6. Докази в обґрунтування св оїх доводів та заперечень з п риводу заявленого позову.

ТОВ "Бестек":

1. Письмове пояснення в яком у викласти свою процесуальну позицію щодо заявленого поз ову.

2. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів стосовно причини пошкодженн я вантажу і винної в цьому осо би.

3. Письмове пояснення з нада нням підтверджуючих доказів щодо факту закріплення вант ажу транспортними тросами.

4. Докази в обґрунтування св оїх доводів та заперечень з п риводу заявленого позову.

5. Письмове підтвердже ння того, що у провадженні гос подарських судів України або іншого органу, який в межах ко мпетенції вирішує спір, нема є справ зі спору між тими ж сто ронами, про той же предмет із т их же підстав та немає рішенн я цих органів з такого спору.

6. Зобов'язати позивач а направити до відповіда ча свого представника з нале жно оформленими повноваженн ями для складання розгорнуто го акта звірки взаємних розр ахунків станом на час поданн я та розгляду позовної заяви в суді, стосовно позовної сум и з відображенням періоду ут ворення заборгованості, дина міку росту заборгованості та її погашення з посиланням на бухгалтерські документи, як і надати в судове засідання.

7. Попередити пози вача та відповідача пр о те, що невиконання вимог ухв али суду може бути підставою для застосування штрафу у ро змірі до 1 700,00 грн. відп овідно до п.5 ст.83 ГПК України.

8. Попередити пози вача, що у разі неподання без поважних причин витребу ваних судом матеріалів, позо в може бути залишено без р озгляду відповідно до п . 5 ст. 81 ГПК України.

9. Попередити відповід ача, що в разі неявки в суд ове засідання та неподання в итребуваних документів суд в праві розглянути справу за н аявними у ній матеріалами ві дповідно до ст.75 ГПК України.

10. Звернути увагу стор ін на те, що спір може бути вре гульований між сторонами шля хом укладення мирової угоди.

11. Ухвалу надіслати сторонам рекомендованим листом, третім особам р екомендованим листом з повід омленням про вручення поштов ого відправлення.

У випадку невиконання ст оронами будь-яких вимог дано ї ухвали - надати письмові поя снення з обґрунтуванням прич ин її невиконання.

Суддя Банасько О.О.

віддрук. 5 прим.:

1 - до справи.

2 - позивачу - ФОП ОСОБА_1, АДРЕСА_1, 21000.

3 - відповідачу - ТОВ "БАЛІ" вул .Немирівське шосе, 11, с.Вінниць кі Хутори , Вінницького район у , Вінницької області, 23219.

4 - 3-я особа ВАТ "Барський маш инобудівний завод" - вул. Р.Люк сембург, 5, м.Бар, Вінницька обл асть, 23000.

5 - 3-я особа ТОВ "Бестек" -14 ліні я, 88, оф.211, м.Ростов-на-Дону, Росій ська Федерація, 344037.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення26.01.2011
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13543350
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/218-10

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Постанова від 19.07.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Ухвала від 20.05.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Рішення від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Рішення від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 26.01.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні