Ухвала
від 06.01.2011 по справі 42/160б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

06.01.11 р. Справа № 42/160б

за заявою кредитора (заяв ника) Відкритого акціонерног о товариства „Акціонерний ба нк „Капітал” м. Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Форум” м. Донецьк

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Ст епанов О.Ю.

Суддя Попов О.В.

Ухвалою від 02.11.10 за заявою Від критого акціонерного товари ства „Акціонерний банк „Капі тал” м. Донецьк господарськи м судом Донецької області по рушена справа про банкрутств о Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум” м. Донецьк внаслідок його фіна нсової неспроможності.

Ухвалою суду від 15.11.10 за резул ьтатами підготовчого засіда ння введена процедура розпор ядження майном боржника; при значений розпорядник майна - арбітражний керуючий Сте панов О.Ю.; заявника зобов' язано подати до офіційних др укованих органів у десятиден ний строк за його рахунок ого лошення про порушення справи про банкрутство; визначений розмір вимог ініціюючого кр едитора; встановлені дати ск ладення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів, по переднього засідання суду, с кликання перших загальних зб орів кредиторів, засідання с уду щодо подальшої процедури банкрутства (санація, ліквід ація).

В газеті “Голос України” № 2 20 від 23.11.10 заявник опублікував о голошення про порушення спра ви №42/160Б про банкрутство Тов ариства з обмеженою відпов ідальністю „Форум” м. Донець к.

В порядку ст. 14 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” до господ арського суду Донецької обла сті 22.12.10 надійшли дві ідентичн і заяви гр. ОСОБА_3 від 17.12.10 № б/н з кредиторськими вимогам и по справі №42/160Б про банкрутст во Товариства з обмежено ю відповідальністю „ФОРУМ” м . Донецьк.

Згідно приписів п. 1 ст. 5 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" п ровадження у справах про бан крутство регулюється цим Зак оном, Господарським процесуа льним кодексом України, інши ми законодавчими актами Укра їни.

Відповідно до п. 1 ст. 14 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ісля опублікування оголошен ня в передбачений законом ст рок конкурсні кредитори под ають до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, щ о їх підтверджують. Копії зая в з вимогами до боржника та до даних до них документів кред итори надсилають боржнику та розпоряднику майном.

Відповідно до п. 2 ст. 2 Декрет у Кабінету Міністрів України "Про державне мито", що визнач ає об'єкти справляння держав ного мита, державне мито спра вляється із позовних заяв і з аяв кредиторів у справах про банкрутство, що подаються до господарських судів, та апел яційних і касаційних скарг н а рішення та постанови, а тако ж заяв про їх перегляд за ново виявленими обставинами.

Відповідно до п. 3 роз'ясненн я Вищого арбітражного суду У країни "Про деякі питання пра ктики застосування розділу V I Господарського процесуальн ого кодексу України" державн е мито справляється із заяв к редиторів, які звертаються з майновими вимогами до боржн ика після опублікування огол ошення про порушення справи про банкрутство

Таким чином, кредитор повин ен був сплатити державне мит о та витрати на інформаційно -технічне забезпечення судов ого процесу в порядку і розмі рі, встановлених законодавст вом.

В силу п.п. 4, 6 та п. 10 ст. 63 ГПК Укр аїни суддя повертає заяву і д одані до неї документи без ро згляду, якщо не подано доказі в надсилання сплати державно го мита у встановленому поря дку та розмірі, витрат на інфо рмаційно - технічне забезпе чення судового процесу, дока зів надсилання відповідачев і копії заяви і доданих до не ї документів.

В порушення вимог чинного з аконодавства до заяви гр. ОСОБА_3 не додано доказів сп лати державного мита та витр ат на інформаційно - техніч не забезпечення судового про цесу, а також доказів надсил ання копії заяви з вимогами д о боржника і доданих до неї до кументів боржнику та розпоря днику майна.

В силу приписів чинного зак онодавства заява, оформлена без дотримання цих вимог, під лягає поверненню без розгляд у.

На підставі викладеного, ке руючись п.1 ст. 5, п. 1 ст. 14 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, п. 2 ст . 2 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито", п .п. 4, 6, 10 ст.63 ГПК України, господа рський суд

У Х В А Л И В :

Повернути без розгляду зая ви гр. ОСОБА_3 від 17.12.10 № б/н з к редиторськими вимогами по сп раві №42/160Б про банкрутство Т овариства з обмеженою відп овідальністю „ФОРУМ” м. Доне цьк.

Додаток: заяви від 17.12.10 № б/н.

Суддя Попов О.В .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.01.2011
Оприлюднено08.02.2011
Номер документу13653313
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/160б

Ухвала від 11.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 06.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Постанова від 08.04.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 06.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 19.06.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні