Рішення
від 13.02.2008 по справі 2-188/2008
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-188 / 2008 рік.

РІШЕННЯ КОПІЯ

ІМЕНЕМ УКРА ЇНИ

13 лютого 2008 року Пе реяслав-Хмельницький міськр айонний суд Київської област і в складі:

головуючого - судді Потоцького В.В.

при секретарі Олійник Ю.І.

розглянувши у відкритому п опередньому судовому засіда нні в м. Переяслав-Хмельницьк ий справу за позовом ОСОБА_ 1 до Єрковецької сільсь кої ради Переяслав-Хмельниц ького району Київської облас ті, ОСОБА_3, третя особа - Пе реяслав-Хмельницьке бюро тех нічної інвентаризації про вс тановлення факту володіння м айном і визнання права власн ості на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувс я до суду із вказаним позовом і просить встановити факт, як ий має юридичне значення - в олодіння будинком АДРЕСА_1 на праві приватної власнос ті ОСОБА_4, а також визнати за ним як спадкоємцем за запо вітом право власності на спа дщину, яка складається із вка заного жилого будинку після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 року ОСОБА_4, посилаючись на те, що при житті вона не оформила на своє ім' я правовстановл юючий документ на нерухоме м айно. Після її смерті він, як с падкоємець за заповітом, зве рнувся із заявою до нотаріал ьної контори про видачу Свід оцтва про право на спадщину, а ле відсутність правовстанов люючого документу на жилий б удинок, позбавила його можли вості оформити спадщину на с воє ім' я.

В попередньому судов ому засіданні позивач та пре дставник позивача ОСОБА_5 позов підтримали, просять йо го задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 позов визнала.

Від відповідача Єр ковецької сільської ради П ереяслав-Хмельницького райо ну та третьої особи - Переяс лав-Хмельницького БТІ до суд у надійшли заяви про визнанн я позову та слухання справи у відсутності їх представникі в.

Заслухавши поясненн я позивача та його представн ика, відповідача ОСОБА_3, д ослідивши матеріали справи, судом було встановлено насту пне.

ОСОБА_4 при житті вол оділа і проживала в будинку АДРЕСА_1

ІНФОРМАЦІЯ_1 року ОСОБА_4 померла і відкрилас ь спадщина на належне їй майн о. На момент відкриття спадщи ни спадкоємцем за заповітом на вказаний будинок є позива ч, а на земельну ділянку (пай) й ого сестра.

19.11.2007 року позивачу бул о видано, у встановленому зак оном порядку, Свідоцтво про п раво на спадщину за заповіто м на майно померлої ОСОБА_4 , окрім домоволодіння, що є пр едметом розгляду.

При таких обставинах , коли суд встановив, що ОСОБ А_4 при житті проживала в жил ому будинку як власник і була зареєстрована власником буд инку АДРЕСА_1, що підтверд жується випискою з погоспода рської книги № 2 Єрковецько ї сільської ради, особовий рахунок НОМЕР_1, то відпов ідно до вимог ст. 256 ЦПК Україн и суд встановлює факт, який ма є юридичне значення - волод іння покійною ОСОБА_4 жили м будинком АДРЕСА_1 із над вірними будівлями та споруда ми, розташованим по АДРЕСА_ 1, оскільки від встановленн я вказаного факту залежить в иникнення права позивача на спадкування майна.

Так, як позивач відпов ідно до вимог закону вчинив в сі дії, які свідчать про прийн яття ним спадщини після смер ті спадкодавця, то відповідн о до ч.5 ст. 1268 ЦК України суд виз нає за позивачем право власн ості на спадкове майно, яке ск ладається із жилого будинку із надвірними будівлями і сп орудами, розташованого по А ДРЕСА_1, вартістю 30 428 грн. 00 коп .

На підставі ст. 1268 ЦК Ук раїни, керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 130, 213, 214, 215 ЦПК України суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 до Єрков ецької сільської ради Пер еяслав-Хмельницького району Київської області, ОСОБА_3 , третя особа - Переяслав-Хмел ьницьке бюро технічної інвен таризації про встановлення ф акту володіння майном і визн ання права власності на спад кове майно, - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 в поря дку спадкування право власно сті на спадкове майно, яке скл адається із жилого будинку з надвірними будівлями та спо рудами, розташованого по АД РЕСА_1, вартістю 30 428 грн. 00 коп.

Рішення суду може бути оска ржене в апеляційному порядку через Переяслав-Хмельницьки й міськрайонний суд шляхом п одання заяви про апеляційне оскарження протягом десяти д нів з дня проголошення рішен ня суду і подання апеляційно ї скарги протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

СУДДЯ (підпис)

З оригіналом згі дно.

СУДДЯ

СудПереяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.02.2008
Оприлюднено18.02.2011
Номер документу13800447
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-188/2008

Ухвала від 03.09.2015

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 16.12.2008

Цивільне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Шестаковська Л. П.

Рішення від 13.02.2008

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Рішення від 14.02.2008

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Комишня Н.І.

Ухвала від 16.01.2008

Цивільне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Ігнатенко О.Й.

Рішення від 01.12.2008

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

Лепеха В.А.

Рішення від 10.07.2008

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л.В.

Рішення від 26.02.2008

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Варневич Л.Б.

Ухвала від 29.02.2008

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Литвиненко О.Л.

Рішення від 20.02.2008

Цивільне

Петровський районний суд м.Донецька

Трінька О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні