Постанова
від 27.12.2010 по справі 1-113-10
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-113/10

П О С Т А Н О В А

27 грудня 2010 року

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі головуючого Чопик В.В., при секретарі Кошілко Н.М., з участю прокурора Жовнір С.С., розглянувши кримінальну справу про обвинувачення :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця АДРЕСА_1, українця, громадянина України, освіта вища, приватного підприємця

за ст. 309 ч. 1 КК України.

В С Т А Н О В И В:

Органом досудового слідства ОСОБА_1 обвинувачуються в тому, що він при невстановлених слідством обставини та часу, грубо порушуючи Закон України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, введений в дію Постановою Верховної Ради № 61/95 ВР від 15.02.1995 року, зі змінами та доповненнями від 01.03.2003 р., придбав двадцять пігулок білого кольору з маркуванням на них літери «М», які згідно висновку експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів і прекурсорів № 69 від 29.05.2009 року містять в своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено 3,4 метилендіоксиметамфетамін (МДМА). Відсотковий вміст МДМА (в перерахунку на МДМА - основу) становить 26,6 %, що складає 1,2582 г. 3,4 метилендіоксиметамфетаміна, та зберігав і перевозив їх в салоні автомобіля марки «Рено Кенго», д.н. НОМЕР_1. 15.04.2009 року о 15 год. 00 хв. під час проведення огляду вказаного автомобіля працівниками міліції були виявлені та вилучені вказані пігулки під переднім правим пасажирським сидінням вищевказаного автомобіля.

Прокурор Жовнір С.С. в судовому засіданні заявив клопотання про повернення даної кримінальної справи на додаткове розслідування із-за не повноти та неправильності досудового слідства.

Заслухавши підсудного та дослідивши матеріали справи суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.. 22 КПК України прокурор, слідчий і особа яка проводить дізнання,, зобовязані вжити всіх передбачених законом заходів до всебічного, повного і об»активного дослідження обставин справи, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдують обвинуваченого, а також обставини, що помякшують і обтяжують його відповідальність.

Згідно ст.. 281 КПК України повернення справи на додаткове розслідування з мотивів неповноти або неправильності досудового слідства може мати місце лише тоді коли ця неповнота або неправильність не може бути усунута в судовому засіданні.

Суд вважає, що із зібраних під час досудового слідства доказів не можливо встановити винуватість або не винуватість підсудного у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Так, у підтвердження протиправності дій підсудного, органом досудового слідства виявлено лише двох очевидців, які вказують на заняття ОСОБА_2 зберіганням та збутом наркотичних засобів, твердження яких є взаємосуперечливими.

На підтвердження їх тверджень органом досудового слідства не встановлено інших очевидців.

Разом з цим, органом досудового слідства не вжито жодних оперативно-розшукових заходів, щодо встановлення звідки придбано знайдені пігулки у автомобілі ОСОБА_2 і чи придбав їх саме він.

Крім цього, органом досудового слідства на предмет твердження або спростування показів ОСОБА_2 щодо пошкодження дверного замка передньої пасажирської дверці його автомобіля, не в повному обсязі проведено криміналістичну експертизу, а саме на дослідження експертам надано лише циліндричний механізм, при цьому експертами не досліджувалося весь механізм дверного замка.

Також органом досудового слідства не проведено дактилоскопічну експертизу щодо виявлення відбитків пальців ОСОБА_1 на вилученому пакеті з пігулками та на самих пігулках, а також відсутні докази про неможливість проведення вказаної експертизи.

Усунути цю неповноту і неправильність досудового слідства з урахуванням процесуальної форми судового розгляду не можливо, так як необхідні слідчі і повязані з ними оперативні дії.

Враховуючи наведене, суд вважає, що дану кримінальну справу слід повернути прокурору Тячівського району для організації додаткового розслідування з мотивів неповноти та неправильності досудового слідства.

1. На підтвердження тверджень очевидців ОСОБА_3, ОСОБА_4, встановити, інших очевидців.

2. Встановити звідки придбано знайдені пігулки у автомобілі ОСОБА_1 і чи придбав їх саме він.

3. Призначити по даній справі дактилоскопічну експертизу на предмет виявлення відбитків пальців ОСОБА_1 на вилученому пакеті з пігулками та на самих пігулках.

4. Призначити трасологічну експертизу всього дверного механізму передньої пасажирської дверці автомобіля, що належить ОСОБА_1 на предмет пошкодження дверного замка.

За таких обставин справу слід повернути на додаткове розслідування, для усунення неповноти та неправильності досудового слідства.

Керуючись ст.281 КПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

Кримінальну справу по обвинувачення ОСОБА_1 по ст. 309 ч. 1 КК України повернути прокурору Тячівського району для організації додаткового розслідування.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_1 залишити без змін, підписку про не виїзд.

На постанову може бути подано апеляцію до апеляційного суду Закарпатської області протягом семи діб з дня її проголошення.

Суддя : В.В.Чопик

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу14039365
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-113-10

Вирок від 15.10.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Постанова від 02.12.2010

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Боднар Сергій Миколайович

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик Віталій Васильович

Постанова від 02.12.2010

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Боднар Сергій Миколайович

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик Віталій Васильович

Вирок від 16.12.2010

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник Микола Іванович

Вирок від 13.10.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Сінєльнік Руслан Васильович

Вирок від 10.03.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Руднєва Ольга Тимофіївна

Вирок від 15.11.2010

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Боднар Володимир Васильович

Вирок від 08.04.2010

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін Ігор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні