Вирок
від 10.03.2011 по справі 1-99
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сторожинецький районн ий суд Чернівецької області

Справа № 1-99

2009 р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 березня 2011 року Сторож инецький районний суд в скла ді :

Голову ючої - судді Дячук О.О.

При секр етарі - Яворської М.І.

За участ ю прокурора - Балицького С.В .

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сторо жинець кримінальну справу п о обвинуваченню

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянин а України, румуна, уродженця с. Верхні Петрівці Сторожине цького району та жителя АДРЕСА_1, середньою освітою , розлученого, не працюючого , раніше не судимого

в скоєнні злочину, передбач еного ст.185 ч.3 КК України

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 09 грудня 2010 року приблизно о 14 год. в м. Ст орожинець йшов по вул.. Горіхо ва повз охоронювану територі ю промислової бази Сторожине цького сільськогосподарськ ого кооперативу «Колос», роз ташованого за адресою м.Стор ожинець вул..Горіхова 2. та поб ачив на території бази чотир и металеві ящики для пляшок т а металевий ящик, і у нього вин ик умисел на викрадення вказ аних ящиків з метою подальшо ї їх реалізації. Тоді ОСОБА _1, через огорожу проник на ох оронювану територію промисл ової бази Сторожинецького СГ К «Колос»і умисно, з корисли вих мотивів, таємно викрав чо тири металевих ящики для пля шок, бувші у користуванні, вар тістю одного ящика 20 гр. на сум у 80 гр.та заніс їх по місцю свог о проживання в АДРЕСА_1.

З метою доведення свог о умислу до кінця, направлено го на таємне викрадення чужо го майна - майна Сторожинець кого СГК «Колос», а саме метал евого ящика, ОСОБА_1 через огорожу проник на охоронюва ну територію промислового ба зи СГК «Колос»і умисно таємн о викрав металевий ящик бувш ий у користування вартістю 280 гр. та заніс по місцю свого про живання по АДРЕСА_1 Таким чином спричинивши матеріаль ний збиток Сторожинецькому С ГК «Колос»на загальну 360 гр.

Підсудний ОСОБА_1 в су довому засіданні в пред' яв леному йому обвинуваченні св ою вину визнав повністю і пок азав, що 09 грудня 2010 року в м. Сто рожинець йшов по вул.. Горіхов а повз охоронювану територію промислової бази Сторожинец ького сільськогосподарсько го кооперативу «Колос», розт ашованого за адресою м.Сторо жинець вул..Горіхова 2. та поба чив біля огорожі бази чотири металеві ящики для пляшок та металевий ящик, і у нього вини к умисел на викрадення вказа них ящиків з метою подальшої їх реалізації. Тоді ОСОБА_1 , через поламану огорожу прон ик на територію промислової бази Сторожинецького СГК «К олос»і викрав чотири метале вих ящики для пляшок, а потім і великий металевий ящик, бувш і у користуванні та заніс їх по місцю свого проживання в АДРЕСА_1.Через 20 хв. приїхали працівники міліції та дані я щики вилучили.

Розкаюється у вчине ному, просить його строго не к арати, врахувати, що шкода по вернута.

Крім повного в изнання своєї вини підсудним ОСОБА_1 його вина повніст ю доведена сукупністю зібран их в кримінальній справі пис ьмовими доказами , а саме: прот околом огляду місця події на ар.спр.5-7, та 9-10,згідно якого на м ісці події виявлені сліди вз уття, а також металеві ящики 4 для пляшок і один великий був ші у користуванні; протоколо м їх огляду; на ар.спр.23, протоко лом явки з повинною; на ар. спр . 12, в якому ОСОБА_1 добровіл ьно зізнався де і як він викр адав металеві ящики; на ар.спр .18-20 довідками та графіком, які свідчать, що територія Сторо жинецької СГК «Колос»є охоро нюваною, на ар.спр.66 довідкою п ро вартість викраденого майн а, на ар.спр.51-55 висновком трасо логічної експертизи, з якої в бачається, що слід взуття, вия влені та за фотографовані на місці події, міг бути залишен ий підошвою черевика на прав у ногу вилученого у гр. ОСОБ А_1 .

Дії ОСОБА_1 правиль но кваліфіковані по ст.185 ч.3 КК України, оскільки він

таємно викрав чуже майно з проникненням у сховище.

До обставин , які пом”якшу ють міру покарання суд відно сить його щире розкаяння та в ідшкодування шкоди.

При призначенні виду та мір и покарання підсудному суд в раховує суспільну небезпеку скоєного ним злочину, те що зл очин вчинив тяжкий, та особу п ідсудного, а

саме посередньо характер изується , до кримінальної ві дповідальності притягуєтьс я раніше,але вважається рані ше не судимим в силу ст..89 КК Укр аїни, шкод повернута. За таких обставин суд вважає за можли ве застосувати до підсудного іспитовий термін.

Керуючись ст.ст. 323-3 24 КПК України, суд

З А С У Д И В :

ОСОБА _1 визнати винним в скоєнні злочину, передбаченого ст.185 ч .3 КК України та призначити йом у покарання три роки позбавл ення волі.

На підс таві ст.ст.75,76 КК України звільн ити засудженого ОСОБА_1 ві д відбування покарання, якщо він протягом двохрічного іс питового терміну не вчинить нового злочину та виконає по кладені на нього обов»язки у вигляді заборони виїзду за м ежі України без дозволу крим інально-виконавчої інспекці ї, повідомлятиме кримінально -виконавчу інспекцію про змі ну місця проживання, періоди чно з»являтиметься в кримін ально-виконавчу інспекцію дл я реєстрації. .

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в зак онну силу залишити засуджено му ОСОБА_1 попередню - пі дписку про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА _1 на користь науково-дослід ного експертно-криміналісти чного центру при НДЕКЦ при УМ ВС України в Чернівецькій об ласті ЄДРПОУ 25575279 р\р 31256272210002 банк У ДК в Чернівецькій області МФ О 856135 витрати по проведенню тра сологічної експертизи в сумі 206гр. 40 коп.

Речові докази по справі: чо тири металеві ящики для пляш ок бувші у користуванні та од ин великий металевий ящик по вернути власнику Сторожинец ькому СГК «Колос»; черевики, в илучені у ОСОБА_1, поверну ти власнику ОСОБА_1

На вирок може бути под ана апеляція до апеляційного суду Чернівецької області п ротягом п”ятнадцяти діб з мо менту проголошення через Сто рожинецький районний суд.

СУДДЯ:підпис

Копія вірна: Голова Сторожи нецького райсуду Казюк О.О.

СудСторожинецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено16.03.2011
Номер документу14146891
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-99

Постанова від 03.08.2010

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 16.06.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Пікановський Б. В.

Ухвала від 16.06.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Пікановський Б. В.

Ухвала від 04.08.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Петришин І. П.

Вирок від 06.07.2011

Кримінальне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Павлінчук С. С.

Постанова від 12.05.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мельничук Ю. В.

Постанова від 17.01.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Сімферополя

Можелянський Віктор Анатолійович

Вирок від 10.03.2011

Кримінальне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Дячук О. О.

Вирок від 28.12.2010

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Юрій Богданович

Постанова від 26.11.2010

Кримінальне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Семко Галина Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні