Ухвала
від 01.03.2011 по справі 29/69-08
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУ Д УКРАЇНИ

УХВАЛА

01 березня 2011 р. № 29/69-08

Вищий господарський суд У країни у складі колегії судд ів:

головуючого - судді Козир Т.П.,

суддів: Мамонтової О.М.,

Малетича М.М.,

розглянувши касацій ну скаргу Інспекції Державн ого архітектурно-будівельно го контролю у Харківській об ласті на рішення Господарськ ого суду Харківської області від 07.02.2008р. у справі № 29/69-08 за позов ом Акціонерного товариства в иробничого об`єднання “Харкі в” до Харківської міської ра ди про визнання права власно сті,-

В С Т А Н О В И В:

Подана Інспекцією Д ержавного архітектурно-буді вельного контролю у Харківсь кій області (далі - Заявник) к асаційна скарга не може бути розглянута Вищим господарсь ким судом України, оскільки н е відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесу ального кодексу України з на ступних підстав.

Відповідно до ст. 107 Господар ського процесуального коде ксу України, сторони, прокур ор, треті особи, особи які не брали участі у справі, але щ одо яких суд вирішив питан ня про їх права та обов' я зки, мають право подати кас аційну скаргу на: 1) рішення місцевого господарського суду після їх перегляду в апеляційному порядку та постанови апеляційного го сподарського суду, ухвалені за результатами апеляційн ого перегляду, 2) ухвали місце вого господарського суду, за значені в частині 1 статті 106 ц ього Кодексу, після їх перегл яду в апеляційному порядку та постанови апеляційного г осподарського суду, ухвалені за результатами такого пере гляду.

За змістом наведеної право вої норми предметом касаційн ого оскарження можуть бути с удові рішення суду першої ін станції тільки після їх пере гляду у апеляційному порядку .

Як видно з матеріалів справ и, Інспекція Державного архі тектурно-будівельного контр олю у Харківській області зв ерталась з апеляційною скарг ою на рішення суду першої ін станції до Харківського апел яційного господарського суд у, апеляційний суд ухвалою в ід 13.01.2011р. відхилив клопотання І нспекції Державного архітек турно-будівельного контролю у Харківській області про по новлення строку та повернув апеляційну скаргу без розг ляду.

Таким чином, в даному випад ку, предметом касаційного ос карження маже бути ухвала с уду апеляційної інстанції, т оді як скаржником подано ка саційну скаргу на рішення с уду першої інстанції.

За таких обставин, касаційн а скарга Інспекції Державног о архітектурно-будівельного контролю у Харківській обла сті не може бути прийнята до розгляду касаційним судом.

Враховуючи викладене та ке руючись ст.ст. 86, 107 Господарськ ого процесуального кодексу У країни, Вищий господарський суд України

У Х В А Л И В :

Касаційну скаргу Інс пекції Державного архітекту рно-будівельного контролю у Харківській області на рішен ня господарського суду Харкі вської області від 07.02.2008р. у спр аві № 29/69-08 повернути без розгля ду.

Головуючий - суддя Коз ир Т.П.

Судді Ма монтова О.М.

Малетич М.М.

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено28.03.2011
Номер документу14347327
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/69-08

Ухвала від 09.12.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шепітько І.І.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шепітько І.І.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шепітько І.І.

Ухвала від 01.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 06.06.2008

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

Рішення від 07.02.2008

Господарське

Господарський суд Харківської області

Тихий П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні