Ухвала
від 01.04.2011 по справі 19-33-3/24-08-288
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"01" квітня 2011 р. Справа № 19-33-3/24-08-288

Господарський суд Одесь кої області у складі судді Пе тренко Н.Д. при секретарі Галу щенко В.Л., розглянувши матері али справи

за позовом: Всеукраїнс ького державного багатопр офільного видавництва «Маяк », м. Одеса

до відповідачів:

1) фізичної особи-підприє мця ОСОБА_2, м. Арциз Одеськ ої області

2) Одеської міської ради, м. Одеса

за участю Департамента комунальної власності Одесь кої міської ради у якості т ретьої особи, яка не заявляє с амостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача , м. Одеса

про визнання права власн ості

за участю представникі в сторін:

від позивача: Гриценко С.М. - директор

від відповідача1: не з' я вився, хоча про дату, час та мі сце засідання суду повідомле ний належним чином

від відповідача2: Асташе нкова О.І., довіреність у мат еріалах справи

від третьої особи, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору: Курлович О.О. , довіреність у матеріалах с прави

встановив:

Всеукраїнське державн е багатопрофільне видавницт во «Маяк»(ВДБВ «Маяк», позива ч) звернулось до господарськ ого суду Одеської області з в имогами та уточненнями до фі зичної особи-підприємця ОС ОБА_2 (ФОП ОСОБА_2, відпові дач1), Одеської міської ради (в ідповідач2) за участю Департа мента комунальної власності Одеської міської ради (Депар тамента КВ ОМР) у якості треть ої особи, яка не заявляє самос тійних вимог на предмет спор у на стороні відповідача про визнання права власності на нежитлове приміщення площею 373,5 кв.м., що розташоване на друг ому поверсі будинку № 14 по вул . Жуковського у м. Одесі.

18 березня 2011 року позивачем у справі порушено клопотання про вжиття заходів до забезп ечення позову шляхом накладе ння арешту та заборону вчине ння будь-яким особам дій стос овно нежитлового приміщення другого поверху площею 373,5 кв.м . у будинку № 14 по вул. Жуковсько го у м. Одесі.

Обґрунтовуючи необхідн ість застосування заходів за безпечення позову, позивач в казує на наявність у матеріа лах справи відомостей про ре єстрацію оспорюваного примі щення за територіальною гром адою м. Одеси в особі Одеської міської ради на підставі сві доцтва про право власності /С АС № 637170/ від 22 квітня 2009 року, вида ного виконавчим комітетом Од еської міської ради на нежит лове приміщення другого пове рху № 501 загальною площею 373,5 кв.м . у будинку № 14 по вул. Жуковсько го у м. Одесі.

За твердженням позивача Всеукраїнському державно му видавництву «Маяк»означе не нежитлове приміщення пере дано в користування з 1958 року, у зв' язку з чим заявлені уточ нені позовні вимоги про визн ання права власності на них з а набувальною давністю.

Оскільки відповідач2 як вла сник спірного нежитлового пр иміщення другого поверху у м . Одесі по вул. Жуковській, 14 має право розпоряджатися ним, у т .ч. укладати будь-які цивільно -правові угоди щодо продажу, з дачі в оренду тощо, що у разі р еалізації ним цих правомочно стей може істотно ускладнити виконання майбутнього рішен ня суду у разі задоволення по зовних вимог.

Представники Одеської міс ької ради та Департаменту КВ ОМР проти задоволення клопо тання заперечували.

Відповідно до положень ст . 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокур ора чи його заступника, який п одав позов, або з своєї ініціа тиви має право вжити передба чених статтею 67 цього Кодексу , заходів до забезпечення поз ову. Забезпечення позову доп ускається на будь-якій стаді ї провадження у справі, якщо н евжиття таких заходів може у труднити чи зробити неможлив им виконання рішення господа рського суду.

Згідно ст. 67 ГПК України поз ов забезпечується, в тому чис лі, накладанням арешту на май но або грошові суми, що належа ть відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам в чиняти дії, що стосуються пре дмета спору; зупиненням стяг нення на підставі виконавчог о документа або іншого докум ента, за яким стягнення здійс нюється у безспірному порядк у; зупинення продажу арештов аного майна, якщо подано позо в про звільнення цього майна з-під арешту.

Дослідивши та проаналіз увавши матеріали справи, гос подарський суд дійшов виснов ку про задоволення заявленог о клопотання про забезпеченн я позову з огляду на наступне .

Відповідно до пункту 3 роз' яснень Вищого арбітражного г осподарського суду від 23 cерпн я 1994 року N 02-5/611 «Про деякі питанн я практики застосування захо дів до забезпечення позову»( з подальшими змінами і допов неннями) умовою застосування заходів до забезпечення поз ову є достатньо обгрунтоване припущення, що майно (в тому ч ислі грошові суми, цінні папе ри тощо), яке є у відповідача н а момент пред' явлення позов у до нього, може зникнути, змен шитись за кількістю або погі ршитись за якістю на момент в иконання рішення.

Враховуючи викладене, гос подарський суд дійшов виснов ку про необхідність задоволе ння клопотання Всеукраїнс ького державного багатопр офільного видавництва «Маяк »про застосування заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту та заборон и Одеській міській раді та ін шим особам відчуження нежитл ового приміщення другого пов ерху площею 373,5 кв.м. у будинку № 14 по вул. Жуковського у м. Одесі , а також заборони укладення д оговорів оренди, міни, застав и, інших цивільно-правових уг од щодо спірного приміщення, оскільки такі заходи є адекв атними і співмірними заявлен им позовним вимогам і невжит тя таких заходів може утрудн ити чи зробити неможливим ви конання майбутнього рішення господарського суду у випад ку задоволення судом позовни х вимог.

Керуючись ст.ст. 66, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Все українського державного б агатопрофільного видавницт ва «Маяк»(65260, м. Одеса, вул. Жуков ського, буд. 14, код ЄДРПОУ 02474297) пр о вжиття заходів забезпеченн я позову задовольнити.

2. Накласти ареш т та заборонити Одеській міс ькій раді (65000, м. Одеса, пл. Думсь ка, 1, код ЄДРПОУ 04056919) та будь-яким іншим особам відчуження неж итлового приміщення другого поверху площею 373,5 кв.м. у будин ку № 14 по вул. Жуковського у м. О десі, а також вчинення угод що до передачі його в оренду, зас таву та укладання інших циві льно-правових угод щодо вказ аного нежитлового приміщенн я до вирішення спору, який в иник між сторонами у справі № 19-33-3/24-08-288.

Ухвала про вжиття заході в до забезпечення позову наб ирає законної сили з дня її пр ийняття і підлягає негайному виконанню в порядку, встанов леному Законом України «Про виконавче провадження». Оска рження ухвали не зупиняє її в иконання.

Стягувач: Всеукраїнськ ого державного багатопроф ільного видавництво «Маяк» ( 65260, м. Одеса, вул. Жуковського, бу д. 14, код ЄДРПОУ 02474297).

Боржник: Одеська міська ра да (65000, м. Одеса, пл. Думська, 1, код ЄДРПОУ 04056919).

Ухвала дійсна для пре д' явлення до виконання у ст рок, визначений положеннями ст. 22 Закону України «Про вико навче провадження».

Суддя Петренко Н.Д.

Дата ухвалення рішення01.04.2011
Оприлюднено13.04.2011
Номер документу14758120
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19-33-3/24-08-288

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Постанова від 28.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Могил C.К.

Постанова від 28.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Могил C.К.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Могил C.К.

Постанова від 27.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Бандура Л.І.

Постанова від 27.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Бандура Л.І.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Бандура Л.І.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Бандура Л.І.

Ухвала від 18.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні