Вирок
від 15.06.2009 по справі 1-49/09
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-49/09

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2009 року Згурівський районний суд Київської обла сті в складі:

головуючого судді ПАЛАМАР ЧУК В. І.

при секретарі ГОРИСЛАВЕЦЬ Л. В.

з участю прокурора ФОМЧЕНК ОВА В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в смт.Згурівка кримінальн у справу по обвинуваченню О СОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, урод женця та жителя АДРЕСА_1 у країнця, громадянина України , освіта професійно-технічн а, непрацюючого, неодружено го, не маючого судимості, неві йськовозобов"язаного

за ч.1 ст. 186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Злочин вчинено при наступ них обставинах, доведених в с удовому засіданні.

ОСОБА_1 22 лютого 2009 року бли зько 17 год. в селі Усівка Згурі вського району Київської обл асті по вулиці Металургів № 71, перебуваючи в стані алкогол ьного сп' яніння, знаходячис ь в будинку громадянина ОСО БА_2, що розташований за вище вказаною адресою, маючи прям ий умисел, направлений на від крите заволодіння чужим майн ом, в присутності громадянин а ОСОБА_3, відкрито викрав майно власника будинку ОСО БА_2, а саме: кольоровий телев ізор марки „ АКІРА" модель СТ-2 1 РФ9Р вартістю 650 грн., касетний відеоплеєр „Самсунг" вартіс тю 350 грн., мультимедійну акуст ичну систему „Свен" вартістю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -858 варт істю 300 грн., після чого, помісти вши викрадене в салон автомо біля НОМЕР_1, що належав ОСОБА_4, зник з місця скоєння злочину, завдавши потерпіло му матеріальної шкоди на заг альну суму 1550 грн.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_1 свою вину в ін кримінованому злочині визна в повністю та підтвердив зви нувачення згідно обвинуваль ного висновку.

На даний час кольоровий тел евізор марки „ АКІРА" модель С Т-21РФ9Р вартістю 650 грн., касетни й відеоплеєр „ Самсунг" варті стю 350 грн., мультимедійну акус тичну систему „ Свен" вартіст ю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" - 858 вар тістю 300 грн. повернуті потерп ілому ОСОБА_2, який ніяких претензій до підсудного не м ає.

В скоєному підсудний ОСО БА_1 щиросердно кається, про сить суд суворо не карати.

Показання підсудного відп овідають фактичним обставин ам справи і ним не оспорюютьс я.

Суд визнав за доцільне про вести скорочений розгляд спр ави, враховуючи думку учасни ків судового розгляду, та в зв ' язку з тим, що підсудний виз нає вину повністю, та недоціл ьним дослідження доказів сто совно фактичних обставин спр ави, які ніким не оспорюються , проти цього не заперечують у часники судового розгляду, п ідсудний та інші учасники су дового розгляду правильно ро зуміють зміст цих обставин і суд не має сумнівів у доброві льності та істинності їх поз ицій. Учасникам судового роз гляду роз' яснено, що у таком у випадку вони будуть позбав лені права оспорювати ці фак тичні обставини справи у апе ляційному порядку.

Докази не досліджувались.

Згідно копії паспорта вста новлено особу підсудного (а.с . 81).

Згідно довідки Яготинсько ї ЦРЛ підсудний на обліку у лі карів психіатра та нарколога не перебуває (а.с. 84-85).

По місцю проживання ОСОБ А_1 характеризується позити вно (а.с. 82)

Згідно вимоги на судимість підсудний не має судимості в силу ст. 89 КК України (а.с.87).

Оцінюючи добуті в судовом у засіданні докази, суд прихо дить до висновку, що дії підсу дного вірно кваліфіковані ор ганами досудового слідства з а ч.1 ст.186 КК України, так як він с воїми умисними діями вчинив відкрите викрадення чужого м айна (грабіж).

Призначаючи покарання під судному, суд враховує ступін ь тяжкості вчиненого злочину , який є злочином середньої тя жкості, особу підсудного, яки й по місцю проживання характ еризується позитивно (а.с.82), як пом' якшуючі обставини пока рання те, що в скоєному щиросе рдно розкаюється та активно сприяв розкриттю злочину, ма є молодий вік, завдані збитки відшкодовані повністю шляхо м повернення викраденого май на, обтяжуючі обставини пока рання те, що злочин скоєно в ст ані алкогольного сп' яніння , і тому вважає за необхідне пр изначити достатнє для його в иправлення та попередження н ових злочинів покарання без позбавлення волі, оскільки в иправлення підсудного вбача ється за можливе без ізоляці ї від суспільства, застосува ти до нього ст.75 КК України і зв ільнити підсудного від відбу вання покарання з випробуван ням, якщо він протягом іспито вого строку не вчинить новог о злочину і виконає обов' яз ки, передбачені п. п. 2, 3, 4 ст. 76 КК У країни.

Цивільний позов по справі не заявлено.

Речові докази: кольоровий телевізор марки „ АКІРА" моде ль СТ-21РФ9Р вартістю 650 грн., касе тний відеоплеєр „ Самсунг" ва ртістю 350 грн., мультимедійну а кустичну систему „ Свен" варт істю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -85 8 вартістю 300 грн., які знаходять ся на зберіганні у потерпіло го ОСОБА_2 - залишити у його володінні та розпорядженні.

Суд вважає за необхідне зап обіжний захід, обраний щодо п ідсудного у вигляді підписки про невиїзд, залишити до всту пу вироку в законну силу, раху ючи строк відбуття покарання з моменту проголошення виро ку.

Керуючись ст.ст.323, 324 КПК Укра їни суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у в чиненні злочину, передбачено го ч.1 ст. 186 КК України, і признач ити йому покарання

-за ч.1 ст. 186 у виді позбавленн я волі строком на 3 (три) роки.

На підставі ст.75 КК України з вільнити ОСОБА_1 від

відбування покарання з вип робуванням, встановивши іспи товий строк тривалістю 1 (один ) рік 6 (шість) місяців.

Згідно п.п. 2-4 ч.1 ст.76 КК Україн и покласти на ОСОБА_1 такі обов' язки:

не виїжджати за межі Украї ни на постійне місце прожива ння без дозволу органу кримі нально-виконавчої системи;

повідомляти органи кримін ально-виконавчої системи про зміну місця проживання, робо ти. з' являтися на реєстраці ю в органи кримінально-викон авчої системи.

Запобіжний захід, обраний щодо засудженого ОСОБА_1 у вигляді підписки про невиї зд, залишити до вступу вироку в законну силу, рахуючи строк відбуття покарання з момент у проголошення вироку.

Речові докази: кольоровий т елевізор марки „ АКІРА" модел ь СТ-21РФ9Р вартістю 650 грн., касет ний відеоплеєр „ Самсунг" вар тістю 350 грн., мультимедійну ак устичну систему „Свен" варті стю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -858 в артістю 300 грн., які знаходятьс я на зберіганні у потерпілог о ОСОБА_2 - залишити у його в олодінні та розпорядженні.

Апеляція на вирок суду може бути подана до Апеляційного суду Київської області чере з Згурівський районний суд п ротягом 15 (п' ятнадцяти) діб з моменту проголошення вироку .

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.06.2009
Оприлюднено19.05.2011
Номер документу15179759
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-49/09

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 01.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 20.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Неділько І. М.

Ухвала від 21.05.2014

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Постанова від 24.11.2009

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Вирок від 15.06.2009

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Паламарчук В.І.

Постанова від 02.06.2009

Кримінальне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Берелет В.В.

Вирок від 22.04.2009

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Рижиков В.Г.

Вирок від 15.06.2009

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Паламарчук В.І.

Постанова від 02.06.2009

Кримінальне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Берелет В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні