Вирок
від 15.06.2009 по справі 1-49/09
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-49/09

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2009 року Згурівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ПАЛАМАРЧУК В. І.

при секретарі ГОРИСЛАВЕЦЬ Л. В.

з участю прокурора ФОМЧЕНКОВА В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Згурівка кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя АДРЕСА_1 українця, громадянина України, освіта професійно-технічна, непрацюючого, неодруженого, не маючого судимості, невійськовозобов"язаного

за ч.1 ст. 186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Злочин вчинено при наступних обставинах, доведених в судовому засіданні.

ОСОБА_1 22 лютого 2009 року близько 17 год. в селі Усівка Згурівського району Київської області по вулиці Металургів № 71, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, знаходячись в будинку громадянина ОСОБА_2, що розташований за вищевказаною адресою, маючи прямий умисел, направлений на відкрите заволодіння чужим майном, в присутності громадянина ОСОБА_3, відкрито викрав майно власника будинку ОСОБА_2, а саме: кольоровий телевізор марки „ АКІРА" модель СТ-21 РФ9Р вартістю 650 грн., касетний відеоплеєр „Самсунг" вартістю 350 грн., мультимедійну акустичну систему „Свен" вартістю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -858 вартістю 300 грн., після чого, помістивши викрадене в салон автомобіля НОМЕР_1, що належав ОСОБА_4, зник з місця скоєння злочину, завдавши потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 1550 грн.

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю та підтвердив звинувачення згідно обвинувального висновку.

На даний час кольоровий телевізор марки „ АКІРА" модель СТ-21РФ9Р вартістю 650 грн., касетний відеоплеєр „ Самсунг" вартістю 350 грн., мультимедійну акустичну систему „ Свен" вартістю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" - 858 вартістю 300 грн. повернуті потерпілому ОСОБА_2, який ніяких претензій до підсудного не має.

В скоєному підсудний ОСОБА_1 щиросердно кається, просить суд суворо не карати.

Показання підсудного відповідають фактичним обставинам справи і ним не оспорюються.

Суд визнав за доцільне провести скорочений розгляд справи, враховуючи думку учасників судового розгляду, та в звязку з тим, що підсудний визнає вину повністю, та недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, проти цього не заперечують учасники судового розгляду, підсудний та інші учасники судового розгляду правильно розуміють зміст цих обставин і суд не має сумнівів у добровільності та істинності їх позицій. Учасникам судового розгляду розяснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку.

Докази не досліджувались.

Згідно копії паспорта встановлено особу підсудного (а.с. 81).

Згідно довідки Яготинської ЦРЛ підсудний на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває (а.с. 84-85).

По місцю проживання ОСОБА_1 характеризується позитивно (а.с. 82)

Згідно вимоги на судимість підсудний не має судимості в силу ст. 89 КК України (а.с.87).

Оцінюючи добуті в судовому засіданні докази, суд приходить до висновку, що дії підсудного вірно кваліфіковані органами досудового слідства за ч.1 ст.186 КК України, так як він своїми умисними діями вчинив відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Призначаючи покарання підсудному, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є злочином середньої тяжкості, особу підсудного, який по місцю проживання характеризується позитивно (а.с.82), як помякшуючі обставини покарання те, що в скоєному щиросердно розкаюється та активно сприяв розкриттю злочину, має молодий вік, завдані збитки відшкодовані повністю шляхом повернення викраденого майна, обтяжуючі обставини покарання те, що злочин скоєно в стані алкогольного спяніння, і тому вважає за необхідне призначити достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів покарання без позбавлення волі, оскільки виправлення підсудного вбачається за можливе без ізоляції від суспільства, застосувати до нього ст.75 КК України і звільнити підсудного від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає обовязки, передбачені п. п. 2, 3, 4 ст. 76 КК України.

Цивільний позов по справі не заявлено.

Речові докази: кольоровий телевізор марки „ АКІРА" модель СТ-21РФ9Р вартістю 650 грн., касетний відеоплеєр „ Самсунг" вартістю 350 грн., мультимедійну акустичну систему „ Свен" вартістю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -858 вартістю 300 грн., які знаходяться на зберіганні у потерпілого ОСОБА_2 - залишити у його володінні та розпорядженні.

Суд вважає за необхідне запобіжний захід, обраний щодо підсудного у вигляді підписки про невиїзд, залишити до вступу вироку в законну силу, рахуючи строк відбуття покарання з моменту проголошення вироку.

Керуючись ст.ст.323, 324 КПК України суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України, і призначити йому покарання

-за ч.1 ст. 186 у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_1 від

відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Згідно п.п. 2-4 ч.1 ст.76 КК України покласти на ОСОБА_1 такі обовязки:

не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи;

повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи. зявлятися на реєстрацію в органи кримінально-виконавчої системи.

Запобіжний захід, обраний щодо засудженого ОСОБА_1 у вигляді підписки про невиїзд, залишити до вступу вироку в законну силу, рахуючи строк відбуття покарання з моменту проголошення вироку.

Речові докази: кольоровий телевізор марки „ АКІРА" модель СТ-21РФ9Р вартістю 650 грн., касетний відеоплеєр „ Самсунг" вартістю 350 грн., мультимедійну акустичну систему „Свен" вартістю 250 грн., ДВД плеєр „ Оріон" -858 вартістю 300 грн., які знаходяться на зберіганні у потерпілого ОСОБА_2 - залишити у його володінні та розпорядженні.

Апеляція на вирок суду може бути подана до Апеляційного суду Київської області через Згурівський районний суд протягом 15 (пятнадцяти) діб з моменту проголошення вироку.

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.06.2009
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу16041856
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-49/09

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 01.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 20.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Неділько І. М.

Ухвала від 21.05.2014

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Постанова від 24.11.2009

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Вирок від 15.06.2009

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Паламарчук В.І.

Постанова від 02.06.2009

Кримінальне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Берелет В.В.

Вирок від 22.04.2009

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Рижиков В.Г.

Вирок від 15.06.2009

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Паламарчук В.І.

Постанова від 02.06.2009

Кримінальне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Берелет В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні