Ухвала
від 11.05.2011 по справі 5/33-к
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ Г ОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницько го, 59

УХВАЛА

про відмову у прийнятті ка саційної скарги

"11" травня 2011 р. Справа № 5/33-К

Рівненський апеляційни й господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Юрчук М.І.

судді Дужич С.П. ,

суд ді Огороднік К.М.

розглянувши касаційну ск аргу третьої особи, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору на стороні позив ача Компанії Дельта капітал СА (Delta Capital SA) вх. №4445/11 на ухвалу Рівн енського апеляційного госпо дарського суду області від 21.0 4.11 у справі № 5/33-К у межах розгля ду апеляційних скарг позивач а ОСОБА_1 та третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні позивача Компанії Дельта капітал СА (Delta Capital SA) на рішення г осподарського суду Житомирс ької області від 03.02.11р. у справі № 5/33-К

за позовом ОСОБА_1

до Закритого акціонерного товариства "Житомирські лас ощі"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Ко мпанія Дельта капітал СА (Delta Capit al SA)

про визнання недійсними рі шень позачергових загальни х зборів від 20.11.10р.

ВСТАНОВИВ:

До Рівненського апеля ційного господарського суду із апеляційними скаргами на рішення господарського суд у Житомирської області від 03.0 2.11 р. у справі № 5/33-К звернулися п озивач ОСОБА_1 (місце прож ивання: АДРЕСА_1) та третя о соба, яка не заявляє самостій них вимог на предмет спору на стороні позивача Компанія Д ельта капітал СА (Delta Capital S.A.) із міс цем реєстрації Швейцарія, Же нева, Рю де Мон-Блан, 3.

У судовому засіданні 17.03.11р. за доволено клопотання предста вника позивача про зупинення апеляційного провадження у даній справі до вирішення в п орядку апеляційного провадж ення Київським апеляційним а дміністративним судом справ и №2а-10585/10/2670.

Ухвалою Рівненського апел яційного господарського суд у від 21.04.11р. провадження у справ і поновлено.

06 травня 2011 року третя особа, я ка не заявляє самостійних ви мог на предмет спору на сторо ні позивача Компанія Дельта капітал СА (Delta Capital S.A.), не погоджую чись з винесеною ухвалою про поновлення провадження у сп раві, звернулась через Рівне нський апеляційний господар ський суд до Вищого господар ського суду з касаційною ска ргою, в якій ставить питання п ро її скасування.

Розглянувши у матеріали сп рави №5/33-К, касаційну скаргу тр етьої особи, Рівненський апе ляційний господарський суд п рийшов до висновку, що заявни ку у її прийнятті слід відмов ити, виходячи з наступного.

Статтею 55 Конституції Украї ни кожному гарантується прав о на судовий захист, апеляцій не та касаційне оскарження. П ункт 8 частини 3 статті 129 Консти туції України встановлює сер ед основних засад судочинств а, зокрема, забезпечення апел яційного та касаційного оска рження рішення суду, крім вип адків, встановлених законом.

Дана конституційна норма т акож відображена у статті 14 За кону України "Про судоустрій і статус суддів", згідно якої учасники судового процесу та інші особи у випадках і поряд ку, встановлених процесуальн им законом, мають право на апе ляційне та касаційне оскарже ння судового рішення.

Відтак реалізація констит уційного права на апеляційне та касаційне оскарження суд ового рішення названим Закон ом ставиться в залежність ві д положень процесуального за кону.

Господарський процесуальн ий кодекс (ГПК) України, як про цесуальний закон при розгляд і спорів господарськими суда ми України, визначає, зокрема , порядок подання, розгляду по зовних заяв, оскарження проц есуальних судових актів у ап еляційному та касаційному су дах.

Процесуальний закон місти ть імперативні норми про те, у яких випадках особа має прав о оскаржити та які процесуал ьні акти суду першої інстанц ії в апеляційному чи касацій ному порядку.

За змістом статті 99 ГПК Укра їни апеляційний господарськ ий суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, кори стується правами, наданими с уду першої інстанції. Виходя чи з цього, апеляційний госпо дарський суд виносить ухвали у випадках, коли він учиняє ві дповідну процесуальну дію, я ка має оформлюватись ухвалою . Такі ухвали підлягають оска рженню в касаційному порядку , якщо це право передбачено ві дповідними статтями ГПК Укра їни, що регулюють питання вин есення цих ухвал.

У частині 1 статті 106 ГПК Укра їни наведено вичерпний перел ік ухвал місцевого господарс ького суду, які можуть бути ос каржені окремо від рішення м ісцевого господарського суд у, а частиною першою статті 111-13 ГПК України визначено, що ухв али місцевого господарськог о і апеляційного господарськ ого суду можуть бути оскарже ні у випадках, передбачених ч астиною 1 статті 106 ГПК України .

Зі змісту статті 79 ГПК Украї ни прослідковується, що про з упинення провадження у справ і та його поновлення виносит ься ухвала (частина 4). Лише ухв ала про зупинення провадженн я у справі може бути оскаржен а (частина 5) в апеляційному чи касаційному порядку. Ухвала про поновлення провадження у справі оскарженню не підля гає.

Відповідно до частини 2 стат ті 106 ГПК України заперечення на ухвали, що не підлягають ос карженню окремо від рішення суду, включаються до апеляці йної скарги на рішення суду. У разі подання апеляційної ск арги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішен ня суду, місцевий господарсь кий суд повертає її заявнику , про що постановляє ухвалу, як а не підлягає оскарженню.

З огляду на зазначене та від повідно до статей 106, 111-13 ГПК Укр аїни, у їх системному зв'язку, колегія суддів вважає, що у ра зі подання касаційної скарги на ухвалу апеляційного госп одарського суду, яку не може б ути оскаржено, відповідному апеляційному господарськом у суду, до якого надіслано ска ргу, слід відмовляти у прийня тті такої касаційної скарги з посиланням на статтю 111-13 ГПК України та повертати її заяв нику разом з доданими до неї д окументами.

Керуючись ст. 86, 106, 111-13 Господа рського процесуального коде ксу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити Компанії Де льта Капітал СА (Delta Capital SА) у прийн ятті касаційної скарги на ух валу Рівненського апеляційн ого господарського суду від 21.04.2011 року у справі № 5/33-К.

2. Повернути заявнику матері али касаційної скарги від 05.05.11 р. разом з доданими до неї доку ментами.

3. Ухвала оскарженню не підл ягає.

Головуючий суддя Юрчук М.І.

Суддя Дужич С.П.

Суддя Огороднік К.М.

СудРівненський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення11.05.2011
Оприлюднено25.05.2011
Номер документу15566798
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/33-к

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Брагіна Я.В.

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Постанова від 11.05.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Постанова від 12.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Чернов Є.В.

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Чернов Є.В.

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Чернов Є.В.

Постанова від 11.05.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні