Ухвала
від 19.05.2011 по справі 01-14-01/5636
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"19" травня 2011 р. Справа № 01-14-01/5636

Господарський суд Черкас ької області у складі: голову ючого судді Чевгуза О.В., із се кретарем Олійник І.С, за участ ю представників:

від кредиторів: ОСОБА_1 ОСОБА_2 - представники з а довіреністю державної пода ткової інспекції у м. Черкаси , ОСОБА_3 - представник за довіреністю Черкаського обл асного відділення Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності, ОСОБА_4 - представник за д овіреністю відкритого акціо нерного товариства “Черкаси обленерго”, ОСОБА_5 - предс тавник за довіреністю Черкас ького міського центру зайнят ості, ОСОБА_6 - представн ик за довіреністю управління Пенсійного фонду України в П ридніпровському районі м. Че ркаси, ОСОБА_7 - представ ник за довіреністю публічног о акціонерного товариства “ Банк Народний Капітал”,

ліквідатора - Гаврильч енка В.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и справу за заявою управлінн я Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Ч еркаси

до товариства з обмеженою в ідповідальністю “Нафтатрей д-Україна”, м. Черк аси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарськ ого суду Черкаської області від 16 листопада 2006 року за заяв ою управління Пенсійного фон ду України в Придніпровськом у районі м. Черкаси порушено п ровадження у справі про банк рутство товариства з обмежен ою відповідальністю “Нафтат рейд-Україна” (вул. Ільїна, 248а, м. Черкаси, код ЄДР 32339940).

Постановою суду від 17 люто го 2009 року боржника визнано ба нкрутом та відкрито ліквідац ійну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітра жного керуючого Гаврильче нка Валентина Михайловича .

До суду ліквідатором подан о клопотання про затвердженн я звіту про проведену роботу та ліквідаційного балансу б анкрута.

На підставі ч. 1 ст. 32 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” (далі - Закон) заслуховування зві ту ліквідатора призначено в судовому засіданні.

У судовому засіданні лікв ідатор клопотав про затвердж ення звіту та ліквідаційного балансу банкрута, представн ики кредиторів - проти задо волення клопотання не запере чили, представник публічного акціонерного товариства “ Банк Народний Капітал” (да лі - Банк) - у затвердже нні звіту ліквідатора про пр оведену роботу та ліквідацій ного балансу банкрута просив відмовити.

У судовому засіданні та пис ьмовій заяві Банк обґрун товує свої заперечення насту пним:

- ліквідатором порушені вим оги законодавства щодо оцінк и та продажу майна банкрута, щ о призвело до порушення зако нних прав та інтересів креди торів, а саме:

1) проведення експертної оці нки від 17 листопада 2009 року та н еобхідність проведення експ ертної оцінки від 08 грудня 2009 р оку майна банкрута (сталевих резервуарів різної ємності) не були погоджені з комітето м кредиторів;

2) не було повідомлено коміт ет кредиторів про необхідніс ть проведення переоцінки рез ервуарів, про її висновки від 12 грудня 2009 року, не надано обґр унтованих пояснень щодо моти вів та причин, які спонукали ї ї проведення, що призвело до д одаткових витрат;

3) комітетом кредиторів не в изначено склад, умови та стро ки придбання майна відповідн о до ч. 2 ст. 30 Закону;

4) публічні торги з реалізац ії майна банкрута від 04 грудня 2009 року та від 23 квітня 2010 року бу ли проведені без погодження з комітетом кредиторів.

- Ліквідатором порушено че рговість задоволення вимог к редиторів. Відповідно до ст. 31 Закону у першу чергу задовол ьняються вимоги, забезпечені заставою. Ліквідатором за ра хунок коштів, отриманих від п родажу майна банкрута, погаш ена заробітна плата арбітраж ного керуючого Панченка Р.М . та вимоги другої черги. Лік відатором без попереднього з атвердження звіту про оплату послуг та відшкодування вит рат комітетом кредиторів та ухвалою господарського суду відшкодовано витрати на зді йснення процедури ліквідаці ї.

- Ліквідатор не звітувався п еред комітетом кредиторів у строки, встановлені ст. 30 Зако ну.

Ліквідатор банкрута із зап ереченнями Банку не погодивс я, оскільки виконав обов' яз ки, на нього покладені.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши доводи предст авників сторін, суд вважає за можливе задовольнити клопот ання ліквідатора про затверд ження звіту про проведену ро боту та ліквідаційного балан су банкрута, з наступних прав ових підстав та мотивів.

Зборами комітету кредитор ів від 25 листопада 2010 року (прот окол №8) більшістю голосів роб оту ліквідатора банкрута виз нано незадовільною, звіт так им, що потребує доопрацюванн я, та вирішено звернутися до Д ержавного департаменту з пит ань банкрутства зі скаргою н а дії ліквідатора.

Судом встановлено, що за рах унок коштів, одержаних від пр одажу майна банкрута - стале вих резервуарів, на суму 62915 грн . 00 коп. погашені витрати, пов' язані з провадженням у справ і про банкрутство, частково - вимоги першої черги.

Майнові активи у банкрута в ідсутні, що підтверджується:

листом Черкаського ВРЕВ пр и УДАІ ГУМВС України в Черкас ькій області від 06 липня 2010 рок у №13/11-1039,

листом регіональної дільн иці інспекції ГДРФ у м. Черкас и від 22 липня 2010 року №2019-4,

листом КП “Черкаське ООБТІ ” від 13 липня 2010 року №1420,

листом інспекції по держав ному технагляду від 21 липня 2010 року №946-20-0607,

листом Черкаської регіона льної філії ДП “Центр держав ного земельного кадастру” ві д 11 лютого 2010 №03-105/214,

листом Черкаського терупр авління від 07 липня 2007 року №01-1011,

листом Державної митної сл ужби від 12 січня 2011 року №11/11-10.35/426,

листом ДП “Український цен тр інноватики та патентно-ін формаційних послуг” від 04 бер езня 2011 року №134,

листом державного департа менту інтелектуальної власн ості від 28 березня 2011 року №16-8/1976.

Відповідно до виписок ЧФ ВА Т “Міжнародний комерційний б анк” та довідки ДПІ у м. Черкас и від 09 липня 2010 року №18286/29-029 рух ко штів на рахунках банкрута ві дсутній.

Таким чином, суд приходить д о висновку, ліквідатором вик онані усі необхідні дії для в иявлення документації і майн ових активів боржника та пок ладені на нього ст. 25 Закону об ов' язки. Приймаючи до уваги , що за результатами ліквідац ійного балансу у банкрута ві дсутнє майно, суд вважає за не обхідне звіт та ліквідаційн ий баланс затвердити, а боржн ика, як юридичну особу - лікв ідувати.

Відповідно до ст. 25 Закону л іквідатор з дня свого призна чення здійснює повноваження , зокрема: приймає до свого від ання майно боржника, вживає з аходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядженн я майном банкрута, здійснює і нвентаризацію та оцінку майн а банкрута згідно з законода вством, аналізує фінансове с тановище банкрута, виконує п овноваження керівника (орган ів управління) банкрута, очол ює ліквідаційну комісію та ф ормує ліквідаційну масу, пре д' являє до третіх осіб вимо ги щодо повернення дебіторсь кої заборгованості банкруту , вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб, реалізу є майно банкрута для задовол ення вимог, включених до реєс тру вимог кредиторів, у поряд ку, передбаченому цим Законо м.

При реалізації своїх прав т а обов' язків ліквідатор зоб ов' язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтер есів боржника та його кредит орів.

Згідно з ч. 1 ст. 32 Закону, піс ля завершення усіх розрахунк ів з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний балан с, до якого додаються: показни ки виявленої ліквідаційної м аси (дані її інвентаризації); в ідомості про реалізацію об'є ктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені до говори купівлі-продажу; копі ї договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі м айна; реєстр вимог кредиторі в з даними про розміри погаше них вимог кредиторів; докуме нти, які підтверджують погаш ення вимог кредиторів.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону госп одарський суд припиняє прова дження у справі про банкрутс тво, якщо затверджено звіт лі квідатора в порядку, передба ченому статтею 32 цього Закону .

Отже, відповідно до вимог За кону перешкодою до затвердже ння звіту ліквідатора являєт ься та обставина, якщо ліквід атор не виявив або не реалізу вав усі наявні майнові актив и ліквідаційної маси, необхі дні для повного задоволення кредиторів.

Суд вважає, що ліквідатор вж ив усіх необхідних заходів д ля виявлення та реалізації а ктивів ліквідаційної маси, н еобхідних для задоволення ви мог кредиторів.

Суд не приймає до уваги запе речення Банку, оскільки жодн е з них не стосується можливо сті виявлення активів ліквід аційної маси банкрута, за рах унок яких можливе задоволенн я вимог кредиторів, а господа рським судом не встановлено обставин невжиття ліквідато ром заходів щодо виявлення т а реалізації активів банкрут а.

Окрім того, суд приймає до у ваги ту обставину, що Закон не вимагає обов' язкового затв ердження звіту ліквідатора т а ліквідаційного балансу ком ітетом кредиторів і надає пр аво ліквідатору подати їх на затвердження безпосередньо до господарського суду.

На підставі зазначе ного, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт лі квідатора - Гаврильченка Валентина Михайловича та л іквідаційний баланс товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Нафтатрейд-Україна” ст аном на 25 листопада 2010 року.

Ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю “Нафтатрейд-Україна” (вул. Іл ьїна, 248а, м. Черкаси, код ЄДР 32339940) я к юридичну особу в зв' язку і з банкрутством.

Провадження по справі прип инити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя О.В . Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено30.05.2011
Номер документу15658559
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-14-01/5636

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Постанова від 30.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Постанова від 29.06.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні