Ухвала
від 04.10.2011 по справі 01-14-01/5636
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04 жовтня 2011 року Справа № 10/0 1-14-01/5636

Господарський суд Ч еркаської області в особі су дді Шумка В.В., при секретарі с удового засідання Кравцові й Ю.А., за участю ліквідатора Гаврильченка В.М., представ ників кредиторів:

ПАТ "Банк Народний капітал" - ОСОБА_3, за довір еністю,

Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності - ОСОБА_4 , за довіреністю,

Черкаського міського центру зайнятості - ОСОБА_5 , за довіреністю,

ПАТ "Укртелеком" - ОСО БА_6, за довіреністю,

ПАТ "Черкасиобленерг о" - ОСОБА_7, за довіреністю,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали справи про банкрутство това риства з обмеженою відповіда льністю "Нафтатрейд-Україна" , -

ВСТАНОВИВ:

19.05.2011 р. господарський суд Чер каської області розглянув та затвердив подані ліквідатор ом у справі про банкрутство Т ОВ "Нафтатрейд-Україна" Гав рильченком В.М. звіт та лікв ідаційний баланс, виніс ухва лу про ліквідацію підприємст ва-банкрута як юридичної осо би.

За наслідками розгляду апе ляційної скарги одного з кре диторів - ПАТ "Банк Народний капітал" Київський апеляці йний господарський суд скасу вав вказану ухвалу та поверн ув судову справу місцевому г осподарському суду для подал ьшого розгляду по суті (поста нова КАГС від 29.06.2011 р.).

За наслідками касаційного провадження вказана постано ва залишена в силі Вищим госп одарським судом України (пос танова ВГС України від 30.08.2011 р.).

Таким чином провадження у с праві в даний час перебуває у процедурі ліквідації підпри ємства-банкрута, його ліквід атором являється арбітражни й керуючий Гаврильченко Ва лентин Михайлович.

Згідно з вказаними постано вами судів апеляційної та ка саційної інстанцій підстава ми скасування ухвали місцево го господарського суду від 19.0 5.2011 р. являлися порушення лікві датором Гаврильченком В.М. в ході здійснення ліквідац ійної процедури норм Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зок рема ст.ст. 31, 30, 31 в частині реалі зації майна банкрута (сталев их резервуарів) за ціною нижч ою його експертної оцінки бе з попереднього погодження з комітетом кредиторів, поруше ння черговості задоволення в имог кредиторів, виплаті зар обітної плати колишньому лік відатору Панченку Р.М. без відповідного на це рішення к омітету кредиторів.

У поданих суду письмових по ясненнях, у засіданні суду лі квідатор заперечив наявніст ь пред'явлених йому порушень , крім продовження виплати ви нагороди без відповідного рі шення комітету кредиторів.

Представники всіх кредито рів, які взяли участь у засіда нні суду, крім представника П АТ "Банк Народний капітал ", підтвердили правомірність дій ліквідатора у ліквідаці йній процедурі, висловились за припинення провадження у справі у зв'язку з затверджен ням звіту та ліквідаційного балансу, безперспективністю продовження цього проваджен ня.

Представник кредитора - ПАТ "Банк Народний капітал" п роти припинення провадження у справі заперечив, мотивуюч и це наявністю допущених лік відатором порушень, зокрема в оцінці та реалізації майна банкрута.

При цьому конкретних пропо зицій, заяв, направлених на по вернення реалізованого майн а банкрута, інших дій щодо про довження здійснення ліквіда ційної процедури кредитор су ду не подав.

Розглянувши матеріали спр ави, письмові пояснення лікв ідатора, заслухавши доводи т а пояснення представників кр едиторів, ліквідатора, суд вв ажає, що розгляд справи підля гає відкладенню для витребув ання додаткових доказів та в становлення певних обставин справи.

Враховуючи викладене , керуючись ст. ст. 5, 24 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, ст.ст. 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи судом відкласти на 11 год. 00 хв. 20 жовтн я 2011 р.

Судове засідання відбудет ься у приміщенні господарськ ого суду Черкаської області, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, каб . 225.

У засідання суду викликати ліквідатора Гаврильченка В.М., представника кредитор а - ПАТ "Банк Народний капі тал".

Про час та місце розгляду сп рави судом повідомити всіх к редиторів.

Зобов' язати комітет кред иторів банкрута розглянути п итання щодо погодження (непо годження) дій ліквідатора пр и реалізації майна банкрута, затвердження (незатвердженн я) розміру оплати його послуг в ліквідаційній процедурі, п рийняте рішення надати суду до дня судового засідання.

Зобов'язати кредитора - ПАТ "Банк Народний капітал" на дати суду до дня судового зас ідання письмові пропозиції ( клопотання) щодо подальших д ій у ліквідаційній процедурі , зокрема щодо повернення реа лізованого майна банкрута та його повторної реалізації.

Суддя В.В.Шумко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення04.10.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18591213
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-14-01/5636

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Постанова від 30.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Постанова від 29.06.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні