Постанова
від 25.05.2011 по справі 4-1733/11
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

       

Справа №  4-1733/11

П О С Т А Н О В А

25 травня 2011 року Печерський районний суд

у складі:

головуючий –                    суддя Смик С.  І. ,

при секретарі –                    Орлова М. І.,

з участю прокурора-              Солодкої Л.П.

      розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві  скаргу ОСОБА_1  на незаконну  бездіяльність  Генерального  прокурора України  , -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1  звернувся до суду зі скаргою,  с подальшими уточненнями в судовому засіданні,  в якій  просить визнати незаконною бездіяльність Генерального прокурора, щодо неприйняття рішення у порядку та у строк, передбачений ст. 97 Кримінально-процесуального  кодексу України, при розгляді заяв про наявність ознак злочину та  забав»язати  Генерального прокурора прийняти рішення у порядку та у строк, передбачений ст. 97 КПК України, за результатами розгляду заяви про можливу наявність ознак злочину, копію рішення направити заявнику.

               В судовому засіданні ОСОБА_1 підтримав вимоги скарги, просив її задовольнити, оскільки вважає, що Генеральна прокуратура України повинна здійснювати нагляд за діяльністю підлеглих прокуратур,  тому числі і за діяльністю прокуратури м. Києва.

               Представник Генеральної прокуратури України в судовому засіданні проти скарги заперечувала, посилаючись на те, що заява ОСОБА_1, яка була отримана 19.01.2011 року з Печерського районного суду м. Києва щодо упередженості дій судді Печерського районного суду м. Києва Волкової С.Я. під час розгляду  адміністративної справи та порушення стосовно неї кримінальної справи, 20.01.2011 року направлена до прокуратури м. Києва  за належністю, про що повідомлено заявника.

              Суд, дослідивши матеріали скарги, вислухавши пояснення заявника та  думку прокурора  вважає, що    скарга не   підлягає задоволенню    виходячи з наступного.

  ОСОБА_1 подав скаргу в порядку КПК, а тому справа підлягає розгляду саме в порядку кримінального судочинства.

  Як встановлено в судовому засіданні  19.01.2011 року на адресу  Генерального прокурора України з Печерського районного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 щодо упередженості дій судді Печерського районного суду м. Києва Волкової С.Я. під час розгляду  адміністративної справи та порушення стосовно неї кримінальної справи.

20.01.2011 року вищезазначена заява була  надіслана  за належністю до прокуратури м. Києва, про що було повідомлено заявника  того ж дня листом № 19-р.

 У відповідності до ч.2 ст. 97  КПК України по заяві або повідомленню про злочин прокурор, слідчий, орган дізнання, або суддя забов»язані не пізніше триденного строку прийняти одне з  таких рішень:

1) порушити кримінальну справу;

2)відмовити в порушенні кримінальної справи;

3)направити заяву або повідомлення за належністю.

Таким чином дії Генеральної  прокуратури України при розгляді заяви  ОСОБА_1  відповідають    вимогам ч.3 ст. 97 КПК України, а тому  скарга ОСОБА_1    задоволенню не підлягає.

Посилання заявника на те, що Генеральна прокуратура України повинна контролювати діяльність  підлеглих прокуратур в тому числі і діяльність прокуратури м. Києва, судом не приймається до уваги, оскільки такий контроль не передбачений чинним КПК України під час розгляду зав в порядку ст. 97 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись  ст.236 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

 Скаргу ОСОБА_1 на  незаконну бездіяльність Генерального прокурора України  щодо неприйнятті рішення в порядку ст.97 КПК України по його заяві про злочин – залишити без задоволення.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва, через районний суд, протягом 15 діб з дня її винесення.

Суддя                                                                                             С. І. Смик

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.05.2011
Оприлюднено30.05.2011
Номер документу15850622
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1733/11

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 11.08.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 14.07.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 25.05.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні