Постанова
від 13.07.2011 по справі 4-176/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-176/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2011 року м. Вінниця

Суддя Вінницького район ного суду Вінницької області Бондаренко О.І. за погодження м з прокурором Гантімуровою Н.В., розглянувши подання слід чого СВ Вінницького РВ ГУМВС України у Вінницькій област і Мартинюка Я.С. про надан ня дозволу на проведення обш уку в приміщенні підприємств а «Юрмакс Газ»по кримінальні й справі № 11040158,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінниц ького РВ ГУМВС України у Вінн ицькій області звернувся до суду з поданням про надання д озволу на проведення обшуку в приміщенні ПП «Юрмакс Газ» , погодженим з прокурором Він ницького району Вінницької о бласті.

Дане подання мотивоване т им, що в ході здійснення перев ірки з питань дотримання вим ог податкового законодавств а ПП «Надія»(код ЄДРПОУ 32276729), як е розташоване за адресою: с. Як ушинці Вінницького району Ві нницької області, виявлено т а вилучено копію податкової накладної ТОВ «Кванта - Кост а»(код ЄДРПОУ 36456249 м.Харків, прос пект Гагаріна, 41/2), яка містила ознаки підробки, а саме, згідн о висновку експертного дослі дження №684/685 від 03.03.2011 року, підпис и від імені ОСОБА_2 (особи, я ка склала податкову накладну ) в податковій накладній №2175 в ід 13.12.2010 року, виконані не ОСОБ А_2, а іншою особою.

Таким чином, службові особи ПП «Надія»під час ведення фі нансово-господарської діяль ності підприємства, шляхом в ключення до податкової декла рації з податку на додану вар тість, використали завідомо підроблені документи отрима ні від ТОВ «Кванта-Коста».

30.05.2011 року Вінницьким СВ Вінн ицького РВ ГУМВС України у Ві нницькій області порушена кр имінальна справа по факту пі дробки та використання підро блених документів за ознака ми злочину, передбаченого ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

В ході досудового слідства по даній кримінальній справ і встановлено, що згідно з да ними 5-го додатку до деклараці ї з податку на додану вартіст ь приватного підприємства «Ю рмакс Газ»(код ЄДРПОУ 34849132, заре єстровано за адресою: м. Вінни ця, вул. 30-річчя Перемоги, буд . 4, кв. 96), які подані до ДПІ у м. В інниці посадовими особами пі дприємства, останнє на протя зі 2010 - 2011 років придбавало у ТОВ «Кванта - Коста»(код ЄДРПОУ 36456249, яке зареєстровано за адре сою: , Харківська область, м. Харків, проспект Гагаріна, 41/2 ) товари (роботи, послуги). В ход і подальшого відпрацювання л егітимності проведених фіна нсово-господарських операці й встановлено, що директор ТО В «Кванта - Коста» ОСОБА_2 зареєстрував дане підприєм ство на своє ім' я за грошову винагороду без мети ведення будь - якої господарської дія льності підприємства у зв' я зку з відсутністю відповідно го фахового рівня, первинні б ухгалтерські документи ТОВ « Кванта-Коста»від свого імені не підписував, податкову зві дність не заповняв та до пода ткових органів не подавав, бу дь - яких доручень на здійсн ення господарської діяльнос ті від свого імені іншим особ ам не надавав, з службовими ос обами ПП «Юрмакс Газ»не знай омий. Виходячи з наявних мате ріалів досудового слідства є достатні докази вважати про безтоварність та фіктивний характер фінансово - господ арських операцій по взаємові дносинах між ПП «Юрмакс Газ» та ТОВ «Кванта - Коста».

Так, згідно абзацу 11 ч. 1 ст. 1 За кону України «Про бухгалтерс ький облік та фінансову звіт ність»первинний документ - це документ, який містить від омості про господарську опер ацію та підтверджує її здійс нення. Згідно абзацу 5 ч. 1 ст. 1 да ного Закону господарська опе рація - це дія або подія , яка викликає зміни в структурі а ктивів та зобов' язань, влас ному капіталі підприємства. Відповідно до абзацу 7 ч.2 ст. 9 д аного Закону первинні докуме нти повинні мати такі обов' язкові реквізити:

- особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифі кувати особу, яка брала участ ь у здійсненні господарської операції. А тому відсутність такого обов' язкового рекві зиту первинного документу, я к підпис особи, яка брала уча сть у здійсненні господарськ ої операції, - керівника або ін шої уповноваженої статутом п осадової особи підприємства - продавця, вказує на те, що н адані бухгалтерські докумен ти не є первинними документа ми.

Таким чином, службові особи ПП «Юрмакс Газ»під час веден ня фінансово-господарської д іяльності підприємства, вико ристали завідомо підроблені документи чим безпідставно завищили податковий кредит та валові витрати по взаємов ідносинах з ТОВ «Кванта-Кост а», шляхом включення даних оп ерацій до декларацій з подат ку на додану вартість та з под атку на прибуток підприємств а, що призвело до ненадходжен ня значних сум податків до бю джету.

На даному етапі досудового слідства не встановлено осо би (осіб), які підробили бухгал терські документи виписані в ід імені директора ТОВ «Кван та-Коста»ОСОБА_2 в адресу ПП «Юрмакс Газ».

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію суб' єкта під приємницької діяльності - ю ридичної особи ПП «Юрмакс Га з»зареєстровано за адресою: м. Вінниця, вул. 30-річчя Перемог и, 4/96.

З огляду на вищевикладене с лідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку з місце м юридичної адреси ПП «Юрмак с Газ».

Оглянувши дане подання та м атеріали кримінальної справ и, долучені до нього, вважаю що є достатні підстави вважати , що за місцем юридичної адрес и ПП «Юрмакс Газ», а саме: м. Він ниця, вул. 30-річчя Перемоги, 4/96, м ожуть знаходитись бухгалтер ські документи, бланки, печат ки, знаряддя злочину, інші пре дмети, які мають значення для встановлення істини у справ і, а також речі та цінності, як і можуть бути використанні д ля забезпечення відшкодуван ня завданих державі збитків.

На підставі викладеного, к еруючись ч. 5 ст. 177 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на п роведення обшуку за місцем р еєстрації приватного підпри ємства «Юрмакс Газ»код ЄДРПО У 34849132, а саме: м. Вінниця, вул.. 30-рі ччя Перемоги, 4/96, з метою по шуку та вилучення документів , бланків, печаток, знарядь зло чину, інших предметів і цінно стей, які мають значення для в становлення істини в справі та можуть бути використанні для забезпечення відшкодува ння завданих державі збитків .

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено04.08.2011
Номер документу17099724
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-176/11

Постанова від 19.08.2011

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Калінюк Р. Б.

Ухвала від 14.12.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова А. С.

Постанова від 02.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Коротаєва Н. О.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Качмар В. Я.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Постанова від 23.02.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гончарова І. М.

Постанова від 03.08.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 30.12.2011

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Криворученко Д. П.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Кір'якова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні