Рішення
від 31.05.2011 по справі 4/152
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 4/152 31.05.11

За позовом Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Компанія «К рона плюс»

До Товариства з обмеженою від повідальністю «Будремсерві с Ко»

Про стягнення 13500 грн.

С уддя Борисенко І.І.

Представники:

Від позивача ОСОБА _1. - за дов.

Від відповідачів не з ' явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до суд у з позовом про стягнення з ві дповідача - Товариства з обм еженою відповідальністю «Бу дремсервіс Ко»13500 грн. заборго ваності за виконані підрядні роботи відповідно до догово ру № 141 від 09.02.2009р.

Відповідач Ухвали суду не виконав. Письмового відзиву та письмових заперечень по суті заявлених вимог не над ав.

Відповідач належним чином повідомлений про призначенн я справи до розгляду, про час і місце його проведення.

Про поважні причини неявки в судове засідання повноваж ного представника відповіда ча суд не повідомлений. Клопо тань про відкладення розгляд у справи від відповідача не надходило

Таким чином, відповідно до с т. 75 ГПК України суд розглядає спір за наявними матеріалам и у справі

Розглянувши надані учасни ками судового процесу докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представників стор ін, з' ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні ви моги і заперечення проти поз ову, об' єктивно оцінивши в с укупності докази, які мають з начення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Гос подарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

09.02.2009р. між Товариством з об меженою відповідальністю «Б удремсервіс»та Товариством з обмеженою відповідальніст ю «Компанія Крона плюс»було укладено договір № 141.

Відповідно до п.1.1. договору, підрядник зобов' язується в иконати за завданням замовни ка наступні види робіт:

- очищення зливної кан алізації в м. Бровари, Київсь кої області, вартість яких ст ановить 13500 грн., що підтверджує шся підписаним актом прийман ня виконаних підрядних робіт форми КБ-2в від 16.02.2009р.

Згідно п.2.1. договору, ціна до говору складає 13500 грн.

Матеріали свідчать, що Това риство з обмеженою відповіда льністю «Компанія Крона плюс » виконало зобов' язання сво єчасно та в повному обсязі.

Відповідно до п.3.1. договору о плата по даному договору про водиться по факту виконаних робіт по затверджених актах форми № КБ-2в, КБ-3.

Згідно п.3.3. договору, кінцеви й розрахунок по даному догов ору проводиться замовником н е пізніше 10 днів після повного виконання робіт, включаючи у сунення виявлених в процесі приймання недоліків.

Замовником не виконав свог о зобов' язання в повному об сязі перед підрядником, не сп лативши останньому погоджен у договором суму за виконані роботи.

Оцінюючи наявні в матеріал ах справи документи та дослі джуючи в судовому засіданні докази, Господарський суд вв ажає позовні вимоги про стяг нення заборгованості за вико нані роботи обґрунтованими т а такими, що підлягають задов оленню з наступних підстав:

Відповідно до ч. 1 ст. 837 ЦК Укра їни, за договором підряду одн а сторона (підрядник) зобов'яз ується на свій ризик виконат и певну роботу за завданням д ругої сторони (замовника), а за мовник зобов'язується прийня ти та оплатити виконану робо ту.

Частиною 2 ст. 837 ЦК України ви значено, що договір підряду м оже укладатися на виготовлен ня, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої р оботи з переданням її резуль тату замовнику.

Згідно ч. 1 ст. 509 ЦК України зоб ов'язанням є правовідношення , в якому одна сторона (боржник ) зобов'язана вчинити на корис ть другої сторони (кредитора ) певну дію (передати майно, ви конати роботу, надати послуг у, сплатити гроші тощо) або утр иматися від певної дії, а кред итор має право вимагати від б оржника виконання його обов' язку.

Відповідно до ч. 1 ст. 173 ГК Укра їни, господарським визнаєтьс я зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками ) відносин у сфері господарюв ання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого оди н суб'єкт (зобов'язана сторона , у тому числі боржник) зобов'я заний вчинити певну дію госп одарського чи управлінсько-г осподарського характеру на к ористь іншого суб'єкта (викон ати роботу, передати майно, сп латити гроші, надати інформа цію тощо), або утриматися від п евних дій, а інший суб'єкт (упр авнена сторона, у тому числі к редитор) має право вимагати в ід зобов'язаної сторони вико нання її обов'язку

Статтею 525 Цивільного кодек су України встановлено, що од ностороння відмова від зобов 'язання або одностороння змі на його умов не допускається , якщо інше не встановлено дог овором або законом.

Відповідно до ст. 526 Цивільно го кодексу України зобов'яза ння має виконуватися - належн им чином відповідно до умов д оговору та вимог цього Кодек су, інших актів цивільного за конодавства, а за відсутност і таких умов та вимог - відпові дно до звичаїв ділового обор оту або інших вимог, що звичай но ставляться. Відповідно до ст. 193 Господарського кодексу України суб'єкти господарюв ання та інші учасники господ арських відносин повинні вик онувати господарські зобов'я зання належним чином та відп овідно до закону, інших право вих актів, договору.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 193 Г осподарського кодексу Украї ни, суб' єкти господарювання та інші учасники господарсь ких відносин повинні виконув ати господарські зобов' яза ння належним чином відповідн о до закону, інших правових ак тів, договорів, а за відсутнос ті конкретних вимог щодо вик онання зобов' язання - відп овідно до вимог, що у певних ум овах звичайно ставляться.

Частиною 2 ст. 193 Господарсь кого кодексу України, кожна с торона повинна вжити усіх за ходів, необхідних для ненале жного виконання нею зобов' я зань, враховуючи інтереси др угої сторони та забезпечення загальногосподарського інт ересу. Порушення зобов' язан ь є підставою для застосуван ня господарських санкцій, пе редбачених цим кодексом, інш ими законами або договором.

Факт наявності боргу у Відп овідача за договором підряду № 141 у сумі 13500 грн. Позивачем нал ежним чином доведений, докум ентально підтверджений і Від повідачем визнаний, і тому ця сума має бути стягнута з відп овідача.

Відповідно до ст. 33 ГПК Украї ни, кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на які вона посилається як на підставу с воїх вимог чи заперечень.

Відповідно до ст. 34 Господар ського процесуального кодек су України, Господарський су д приймає тільки ті докази, як і мають значення для справи. О бставини справи, які відпові дно до законодавства повинні бути підтверджені певними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування.

Виходячи з вищенаведених н орм закону, відповідачем нал ежним чином протягом розгляд у справи не було надано належ них доказів по справі на спро стування позовних вимог.

В судовому засіданні, допус тимими доказами, які знаходя ться в матеріалах справи поз ивач довів, що його вимоги є об ґрунтованими та підлягають з адоволенню.

Витрати по оплаті держмита та інформаційно-технічного забезпечення судового проце су згідно ст. 49 ГПК України пок ладаються на сторони пропорц ійно розміру задоволених вим ог.

Керуючись ст.ст. 49, 82-85 ГПК Укра їни, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Бу дремсервіс КО»(04071, м. Київ, вул. О болонська, 7, код ЄДРПОУ 30184377) на к ористь Товариства з обмежено ю відповідальністю «Компані я Крона плюс»(01011, м. Київ, вул. П.М ирного, 16/13, код ЄДРПОУ 32492718) 13500 (три надцять тисяч п' ятсот) грн. з аборгованості за виконані ро боти, 136 (сто тридцять шість) грн . державного мита та 236 (двісті т ридцять шість) грн. витрат на і нформаційно-технічне забезп ечення судового процесу.

Наказ видати відповідно до ст. 116 ГПК України.

Рішення набирає законної с или в порядку, встановленому ст. 85 Господарського процесуа льного кодексу України.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 93 Госп одарського процесуального к одексу України.

Суддя І.І.Борисенко

Повне рішення складено:09.06.2011

Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено25.07.2011
Номер документу17219802
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 13500 грн. С уддя Борисенко І.І

Судовий реєстр по справі —4/152

Судовий наказ від 09.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.Ю. Гринько

Судовий наказ від 09.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.Ю. Гринько

Судовий наказ від 01.02.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Постанова від 18.11.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 12.08.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Рішення від 04.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 04.07.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Рішення від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні