Постанова
від 05.07.2011 по справі 39/46
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

01025, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.07.2011 № 39/46

Київський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Вербиц ької О.В.

суддів: Андрієнка В.В .

Буравльова С.І.

при секретарі: Гор дієнко Л.М.

за участю представників: позивача: ОСОБА_1. - п редставник за довіреністю № б/н від 01.02.2011 року;

відповідача: не з'явився;

розглянув у відкритому суд овому засіданні апеляційну с каргу

Товариства з обмеженою від повідальністю "Рекреаційно-о здоровчий центр "Зелений пор т"

на рішення господарсь кого суду міста Києва

від 23.05.2011 року

у справі № 39/46 (суддя - Г умега О.В.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Рекреаційно-оздоровчий це нтр "Зелений порт"

до Комунального підпр иємства "Київське міське бюр о технічної інвентаризації т а реєстрації права власності на об' єкти нерухомого майн а"

про зобов' язання вчи нити дії - зареєструвати пр аво власності на нерухоме ма йно

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарсько го суду міста Києва від 23.05.2011 ро ку у справі № 39/46 за позовом Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Рекреаційно-оздоро вчий центр "Зелений порт" (далі - позивач, ТОВ "РОЦ "Зелений п орт") до Комунального підприє мства "Київське міське бюро т ехнічної інвентаризації та р еєстрації права власності на об' єкти нерухомого майна" (д алі - відповідач, БТІ) про виз нання незаконною відмови від повідача в оформленні права власності ТОВ "РОЦ "Зелений по рт" на цілісно майновий компл екс для обслуговування яхт-к лубу на території ТОВ "РОЦ "Зел ений порт", та зобов'язання БТІ зареєструвати право власнос ті ТОВ "РОЦ "Зелений порт" на ці лісно майновий комплекс для обслуговування яхт-клубу на території ТОВ " РОЦ "Зелений по рт" - у задоволенні позову ві дмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду, ТОВ "РОЦ "Зелений порт" зв ернулось до Київського апеля ційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржува не рішення та прийняти нове, я ким позов задовольнити.

В обґрунтування апеляційн их вимог позивач зазначає, що при прийнятті оскаржуваного рішення, судом першої інстан ції неправильно застосовано норми матеріального та проц есуального права.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 10.06.2011 року апеляційну скаргу відповідача було прийнято д о провадження та призначено до розгляду в судовому засід анні на 12 год. 00 хв. 05.07.2011 року.

05.07.2011 року в судове засідання в апеляційній інстанції з' явилися лише представник поз ивача.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , проте був належним чином пов ідомлений про час та місце пр оведення судового засідання по розгляду апеляційної ска рги, що підтверджується реєс тром відправленої кореспонд енції Київського апеляційно го господарського суду та по відомленням про вручення пош тового відправлення кореспо нденції суду.

В силу вимог ч. 1 ст. 6 Конвенці ї про захист прав людини і осн овоположних свобод кожен при вирішенні судом питання щод о його цивільних прав та обов 'язків має право на судовий ро згляд упродовж розумного стр оку.

Розумність тривалості суд ового провадження оцінюєтьс я в залежності від обставин с прави та з огляду на складніс ть справи, поведінки сторін, п редмету спору.

Оскільки відповідач був на лежним чином повідомлений пр о час та місце розгляду апеля ційної скарги, проте не скори стався своїми правами, перед баченими ст. 22 ГПК України та в иходячи з того, що явка не визн авалася обов' язковою судом апеляційної інстанції, а уча сть в засіданні суду є правом , а не обов' язком сторони, Киї вський апеляційний господар ський суд дійшов висновку пр о можливість розгляду апеляц ійної скарги по суті в судово му засіданні 05.07.2011 року за відсу тності представника відпові дача.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши доводи апеляційної скарги , дослідивши матеріали справ и, судова колегія Київського апеляційного господарськог о суду дійшла висновку про те , що апеляційна скарга Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Рекреаційно-оздоровчи й центр "Зелений порт" підляга є частковому задоволенню, ви ходячи з наступного.

Згідно ст. 99 ГПК України апел яційний господарський суд, п ереглядаючи рішення в апеляц ійному порядку, користується правами, наданими суду першо ї інстанції.

Відповідно до ст. 101 ГПК Украї ни у процесі перегляду справ и апеляційний господарський суд за наявними у справі і дод атково поданими доказами пов торно розглядає справу. Дода ткові докази приймаються суд ом, якщо заявник обґрунтував неможливість їх подання суд у першої інстанції з причин, щ о не залежали від нього. Апеля ційний господарський суд не зв' язаний доводами апеляці йної скарги і перевіряє зако нність і обґрунтованість ріш ення місцевого господарсько го суду у повному обсязі. В апе ляційній інстанції не прийма ються і не розглядаються вим оги, що не були предметом розг ляду в суді першої інстанції .

Як вбачається з матеріалів справи, рішенням господарсь кого суду міста Києва від 21.01.2010 року у справі № 2/28 визнано за То вариством з обмеженою відпов ідальністю "Рекреаційно-оздо ровчий центр "Зелений порт" пр аво власності на цілісно май новий комплекс для обслугову вання яхт-клубу на території Товариства з обмеженою від повідальністю "Рекреаційно-о здоровчий центр "Зелений пор т", до складу якого входить:

майно, що знаходиться за адр есою: м. Київ, вул. Лютнева, 58, літ ера "Б", саме:

1. кабелі електропостачання 0,4 Кв (довжина електричної тра си 250 п.м.);

2. траса водопостачання;

3. причали для пантонів та ін ших плавзасобів (2 шт.);

4. реконструкція дамби Б (І че рга)- підпірна стінка, довжино ю 165,50 п.м. (апарель-док, майданчик для зимового зберігання яхт );

5. реконструкція дамби Б (II че рга) - шпунтова стінка (в'їздни й пандус, майданчик для зимов ого зберігання плав засобів, тротуарна доріжка, підпірна стінка);

майно, що знаходиться за адр есою: м Київ, вул. Лютнева, 58, літ ера "В", а саме:

1. кабелі електропостачання 0,4 Кв (довжина електричної тра си 500 п.м.);

2. причали для пантонів та ін ших плавзасобів (6 шт.);

3. будівля школи юнг, загальн ою площею 251,80 кв. метрів;

4. будівля рятувальної станц ії, загальною площею 98, 50 кв. мет рів;

5. будівля боцманської, зага льною площею 110,30 кв. метрів;

6. гаражні бокси (7 шт. по 36,00 кв. м етрів);

7. дорожній проїзд для техно логічного транспорту, довжин ою 2 000,00 кв. метрів.

У зв'язку із набранням вищев казаним рішенням законної си ли, Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Рекреаційно -оздоровчий центр "Зелений по рт" 24.01.2011 року звернулося до Ком унального підприємства "Київ ське міське бюро технічної і нвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти не рухомого майна" з заявою про п роведення реєстрації права в ласності на вищезазначене не рухоме майно, розташоване за адресою: м. Київ, вул. Лютнева, 5 8, з доданим до нього рішенням господарського суду міста Ки єва від 21.01.2010 року у справі № 2/28 та технічним паспортом.

В свою чергу, листом № 6546 (И-2011) в ід 10.02.2011 року відповідач відмов ив позивачу в реєстрації пра ва власності відповідно до з аяви від 24.01.2011 року на нерухоме майно, пославшись на пункти 1.6 , 3.5.4 Тимчасового положення про порядок державної реєстраці ї права власності та інших ре чових прав на нерухоме майно , затвердженого Наказом Міні стерства юстиції України від 07 лютого 2002 р. № 7/5, зареєстровано го в Міністерстві юстиції Ук раїни 18 лютого 2002 р. за № 157/6445.

Пунктом 1.1 Тимчасового поло ження про порядок державної реєстрації права власності н а нерухоме майно, яке затверд жене наказом Міністерства юс тиції України від 07.02.2002 року №7/5 ( далі - Положення) передбачено , що останнє визначає порядок реєстрації прав власності н а нерухоме майно в Україні та спрямоване на забезпечення визнання та захисту цих прав .

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю речових прав на нерухоме ма йно та їх обмежень" обов'язков ій державній реєстрації підл ягають речові права на нерух оме майно, що знаходиться на т ериторії України, фізичних т а юридичних осіб, держави, тер иторіальних громад, іноземці в та осіб без громадянства, ін оземних юридичних осіб, міжн ародних організацій, іноземн их держав, а саме: право власно сті на нерухоме майно.

Згідно п.п. 1.3-1.4 Положення про реєстрацію прав власності на нерухоме майно державну реє страцію прав власності на не рухоме майно здійснюють кому нальні підприємства бюро тех нічної інвентаризації. Реєст рація прав власності на неру хоме майно - це внесення запис у до Реєстру прав власності н а нерухоме майно у зв'язку з ви никненням, існуванням або пр ипиненням права власності на нерухоме майно, що здійснюєт ься БТІ за місцезнаходженням об'єктів нерухомого майна на підставі правовстановлюючи х документів.

Таким чином, Комунальне під приємство "Київське міське б юро технічної інвентаризаці ї та реєстрації права власно сті на об'єкти нерухомого май на" здійснює державну реєстр ацію прав власності на нерух оме майно.

В пункті сьомому, розділі пе ршому Положення № 74/74 вказано: д ержавній реєстрації права вл асності підлягають об'єкти н ерухомого майна, що розташов ані в м. Києві, будівництво або реконструкція яких закінчен і, незалежно від форм власнос ті та які прийняті в експлуат ацію в установленому порядку при наявності актів прийнят тя об'єктів в експлуатацію та матеріалів технічної інвент аризації, підготовлених Бюро . Аналогічні положення також визначені пунктом 1.6 розділу Положення № 7/5.

Моментом прийняття заяви п ро державну реєстрацію прав вважається внесення реєстра тором БТІ запису в журнал обл іку заяв про державну реєстр ацію прав за формою, визначен ою у додатку 3, з присвоєнням п орядкового номера (п. 2.3 Положе ння).

Відповідно до п. 3.1 Положення , з моменту прийняття заяви пр о державну реєстрацію прав р еєстратором БТІ розпочинаєт ься її розгляд. Реєстратор БТ І встановлює відповідність з аявлених прав і поданих доку ментів вимогам законодавств а, а також відсутність супере чностей між заявленими та вж е зареєстрованими правами на об'єкти, права щодо яких підля гають державній реєстрації

Пунктом 3.4 Тимчасового поло ження передбачено, що за резу льтатом розгляду заяви про д ержавну реєстрацію прав реєс тратор БТІ приймає рішення п ро державну реєстрацію прав або відмову в ній. У своїх діях реєстратор БТІ керується за конодавством України.

У п. 3.6 Положення визначено, щ о рішення реєстратора БТІ пр о державну реєстрацію прав а бо про відмову в ній містить: д ату й місце прийняття рішенн я; найменування БТІ та прізви ще, ім'я, по батькові реєстрато ра БТІ; дату прийняття заяви п ро державну реєстрацію прав та її порядковий номер; прізв ище, ім'я, по батькові заявника (заявників); стислий опис об'є кта, щодо якого приймається р ішення; реєстраційний номер об'єкта, щодо якого приймаєть ся рішення (за наявності); підс тави винесення рішення (у раз і прийняття рішення про відм ову в державній реєстрації п рав). Там же зазначено, що ріше ння про державну реєстрацію прав або про відмову в ній офо рмлюється на бланку БТІ за фо рмою, визначеною у додатку 7, п освідчується підписом реєст ратора БТІ та скріплюється п ечаткою БТІ.

Підстави для відмови у пров еденні державної реєстрації прав визначені ч. 1 ст. 24 Закону України "Про державну реєстр ацію речових прав на нерухом е майно та їх обтяжень", зокрем а, у разі якщо подані документ и не відповідають вимогам, вс тановленим цим Законом або н е дають змоги встановити від повідність заявлених прав до кументам, що їх посвідчують.

Аналогічна підстава для ві дмови у проведенні державної реєстрації прав визначена і підпунктом 3.5.4 пункту 3.5 Положе ння, а саме: подані документи н е відповідають вимогам, уста новленим Положенням та іншим и нормативно-правовими актам и, або не дають змоги установи ти відповідність заявлених п рав і поданих документів вим огам законодавства

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію речових прав на нерухоме м айно та їх обтяжень" у Державн ому реєстрі прав реєструютьс я права на такі об'єкти нерухо мого майна, розташовані на зе мельній ділянці, переміщення яких неможливе без їх знецін ення та зміни призначення: 1) ж итлові будинки; 2) квартири; 3) бу дівлі, в яких розташовані при міщення, призначені для пере бування людини, розміщення р ухомого майна, збереження ма теріальних цінностей, здійсн ення виробництва тощо; 4) спору ди (інженерні, гідротехнічні тощо) - земельні поліпшення, щ о не належать до будівель та п риміщень, призначені для вик онання спеціальних технічни х функцій; 5) приміщення - части ни внутрішнього об'єму житло вих будинків, будівель, кварт ир, обмежені будівельними ел ементами.

Підстави, на яких проводить ся державна реєстрація прав визначені ч. 1 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію р ечових прав на нерухоме майн о та їх обтяжень", серед яких - р ішення судів, що набрали зако нної сили (п. 5 ч. 1 ст. 19 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю речових прав на нерухоме ма йно та їх обтяжень").

У відповідності до ст. 19 Зако ну України "Про державну реєс трацію речових прав на нерух оме майно та їх обмежень" підс тавою для державної реєстрац ії прав, що посвідчують виник нення, перехід, припинення ре чових прав на нерухоме майно , обмежень цих прав, є, зокрема , акти органів державної влад и або органів місцевого само врядування, їх посадових осі б, прийнятих у межах повноваж ень, визначених законом.

Відповідно до ст.18 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію речових прав на нерухоме м айно та їх обмежень" державна реєстрація речових прав на н ерухоме майно проводиться на підставі заяви правоволоділ ьця, сторін правочину, за яким виникло речове право, або упо вноважених ними осіб.

Заява про державну реєстра цію права власності подаєтьс я до органу державної реєстр ації прав, на території якого перебуває нерухоме майно аб о більша за площею його части на. Державна реєстрація інши х речових прав на нерухоме ма йно та їх обмежень проводить ся в органі державної реєстр ації прав, де зареєстровано п раво власності на об'єкт неру хомого майна.

Відповідно до частини перш ої ст. 20 Закону України "Про дер жавну реєстрацію речових пра в на нерухоме майно та їх обме жень" документи, що встановлю ють виникнення, припинення, п ерехід прав на нерухоме майн о і подаються для державної р еєстрації прав на нерухоме м айно, повинні відповідати ви могам, встановленим цим Зако ном, Цивільним кодексом Укра їни та іншими нормативно - пра вовими актами.

Згідно ст. 24 Закону України "П ро державну реєстрацію речов их прав на нерухоме майно та ї х обмежень" у державній реєст рації права відмовляється в разі, якщо: подані документи н е відповідають вимогам, уста новленим цим Законом та інши м нормативно - правовим актам , або не дають змоги установит и відповідність заявлених пр ав документам, що їх посвідчу ють.

За змістом п. 2.1 Положення для проведення державної реєстр ації виникнення, переходу аб о припинення права власності та інших речових прав на неру хоме майно власник (власники ), інший правонабувач (правона бувачі) або уповноважена ним (ними) особа подає реєстратор у БТІ заяву про державну реєс трацію прав за формою, визнач еною у додатку 1.

Пунктом 2.2 (абз. 2) Положення пе редбачено, що до заяви про дер жавну реєстрацію прав додают ься правовстановлювальні до кументи (додаток 2), їх нотаріа льно засвідчені копії, докум енти, що підтверджують оплат у за проведення державної ре єстрації прав та видачу витя гу про державну реєстрацію п рав, а також інші документи, ви значені Положенням.

Зокрема, згідно переліку пр авовстановлювальних докуме нтів, на підставі яких провод иться державна реєстрація пр ава власності на нерухоме ма йно (додаток 2 до Положення), та ким правовстановлювальним д окументом є рішення суду про визнання права власності на об'єкти нерухомого майна.

З урахуванням вищезазначе них приписів Закону України "Про державну реєстрацію реч ових прав на нерухоме майно т а їх обтяжень" та Тимчасового положення, колегія суддів ді йшла висновку, що відповідач неправомірно прийняв рішенн я про відмову в державній реє страції права власності на в казані в заяві позивача від 24. 01.2011 року об'єкти нерухомого ма йна, оскільки рішенням госпо дарського суду міста Києва в ід 21.01.2010 року у справі № 2/28, яке наб рало законної сили, встановл ено, що об' єкти, які були ство рені в результаті інвестицій ної діяльності коштом позива ча, введені в експлуатацію на підставі інвестиційного дог овору та у відповідності до ч инного законодавства Україн и, належить позивачу на праві власності.

Таким чином, на думку колегі ї суду, позовні вимоги щодо з обов' язання відповідача з ареєструвати право власнос ті за ТОВ "РОЦ "Зелений порт" н а цілісно майновий комплекс для обслуговування яхт-клубу на території ТОВ "РОЦ "Зелений порт" є такими, що ґрунтуютьс я на вимогах чинного законод авства, доведені належними т а допустимими доказами, в роз умінні вимог ст. ст. 32, 33 ГПК Укра їни, та підлягають задоволен ню.

Крім того, колегія суддів вв ажає за необхідне зазначити наступне.

Частиною 3 статті 182 Цивільно го кодексу України передбаче но, що відмова у державній реє страції права на нерухомість або правочинів щодо нерухом ості, ухилення від реєстраці ї, відмова від надання інформ ації про реєстрацію можуть б ути оскаржені до суду.

Отже, колегія суддів дійшла висновку, що БТІ є належним ві дповідачем у даній справі, пр едметом спору якої є реєстра ція права власності, оскільк и відмова у такій реєстрації фактично є незаконним обмеж енням права власності позива ча.

Аналогічну позицію щодо пр ава, що підлягає захисту, займ ає Верховний Суд України (Суд ова палата в господарських с правах) у постанові від 13.10.2009 р. у справі № 38/330, вказуючи, що відмо ва у реєстрації була незакон ним обмеженням права власнос ті позивача. Така ж позиція ви кладена в постанові Вищого г осподарського суду України в ід 01.04.2010 р. по справі № 14/48.

В той же час, позовні вимоги ТОВ "РОЦ "Зелений порт" щодо пр о визнання незаконною відмов и відповідача в оформленні п рава власності ТОВ "РОЦ "Зелен ий порт" на цілісно майновий к омплекс для обслуговування я хт-клубу на території ТОВ "РОЦ "Зелений порт", на думку колег ії суду, не підвідомчі госпо дарським судам, в розумінні в имог ст. 12 ГПК України.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст . 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у с праві, якщо спір не підлягає вирішенню в господарських су дах України.

Проаналізувавши вищевказа ні докази в їх сукупності, кол егія суду приходить до висно вку щодо припинення провадже ння в частині вищевказаних п озовних вимог ТОВ "РОЦ "Зелени й порт" .

Отже, з урахуванням викладе ного, колегія суду вважає, що Т ОВ "РОЦ "Зелений порт" доведено вимоги апеляційної скарги ч астково.

Таким чином, враховуючи вик ладене, судова колегія Київс ького апеляційного господар ського суду дійшла висновку про те, що місцевий господарс ький суд неповно з' ясував о бставини справи та не дав їм н алежну правову оцінку, допус тив порушення норм матеріаль ного права, що призвело до ска сування рішення у справі.

У зв' язку з частковим задо воленням апеляційної скарги та частковим задоволенням п озову, судові витрати на підс таві ст. 49 ГПК України поклада ються на відповідача.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 99, 101 - 105 ГПК Украї ни, Київський апеляційний го сподарський суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу Това риства з обмеженою відповіда льністю "Рекреаційно-оздоров чий центр "Зелений порт" задов ольнити частково.

Рішення господарського су ду міста Києва від 23.05.2011 року у с праві № 39/46 за позовом Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Рекреаційно-оздоровчий центр "Зелений порт" до Комуна льного підприємства "Київськ е міське бюро технічної інве нтаризації та реєстрації пра ва власності на об' єкти нер ухомого майна" про зобов' яз ання вчинити дії та зареєстр увати право власності на нер ухоме майно - скасувати пов ністю.

Прийняти нове рішення, яким позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекреаційно-оздоровчий цен тр "Зелений порт" про зобов'яза ння Комунального підприємст ва "Київське міське бюро техн ічної інвентаризації та реєс трації права власності на об ' єкти нерухомого майна" зар еєструвати право власності Т ОВ "РОЦ "Зелений порт" на ціліс но майновий комплекс для обс луговування яхт-клубу на тер иторії ТОВ " РОЦ "Зелений порт" - задовольнити повністю.

Зобов' язати Комунальне п ідприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризац ії та реєстрації права власн ості на об' єкти нерухомого майна" зареєструвати право в ласності ТОВ "РОЦ "Зелений пор т" на цілісно майновий компле кс для обслуговування яхт-кл убу на території ТОВ " РОЦ "Зел ений порт", до складу якого вхо дить:

майно, що знаходиться за адр есою: м. Київ, вул. Лютнева, 58, літ ера "Б", а саме:

1. кабелі електропостачання 0,4 Кв (довжина електричної тра си 250 п.м.);

2. траса водопостачання;

3. причали для пантонів та ін ших плавзасобів (2 шт.);

4. реконструкція дамби Б (І че рга) - підпірна стінка, довжино ю 165,50 п.м. (апарель-док, майданчик для зимового зберігання яхт );

5. реконструкція дамби Б (II че рга) - шпунтова стінка (в'їздни й пандус, майданчик для зимов ого зберігання плав засобів, тротуарна доріжка, підпірна стінка);

майно, що знаходиться за адр есою: м Київ, вул. Лютнева, 58, літ ера "В", а саме:

1. кабелі електропостачання 0,4 Кв (довжина електричної тра си 500 п.м.);

2. причали для пантонів та ін ших плавзасобів (6 шт.);

3. будівля школи юнг, загальн ою площею 251,80 кв. метрів;

4. будівля рятувальної станц ії, загальною площею 98, 50 кв. мет рів;

5. будівля боцманської, зага льною площею 110,30 кв. метрів;

6. гаражні бокси (7 шт. по 36,00 кв. м етрів);

7. дорожній проїзд для техно логічного транспорту, довжин ою 2 000,00 кв. метрів.

В частині позовних вимог То вариства з обмеженою відпові дальністю "Рекреаційно-оздор овчий центр "Зелений порт" до К омунального підприємства "Ки ївське міське бюро технічної інвентаризації та реєстраці ї права власності на об' єкт и нерухомого майна" про визна ння незаконною відмови Комун ального підприємства "Київсь ке міське бюро технічної інв ентаризації та реєстрації пр ава власності на об' єкти не рухомого майна" в оформленні права власності ТОВ "РОЦ "Зеле ний порт" на цілісно майновий комплекс для обслуговування яхт-клубу на території ТОВ "РО Ц "Зелений порт"- припинити про вадження у справі.

Стягнути з Комунальн ого підприємства "Київське м іське бюро технічної інвента ризації та реєстрації права власності на об' єкти нерухо мого майна" (01001 м. Київ, вул. Трьо хсвятительська, 4-В) на користь Товариства з обмеженою відп овідальністю "Рекреаційно-оз доровчий центр "Зелений порт " (03131, м. Київ, вул. Лютнева, 58-А, код ЄДРПОУ 30635473) 85 (вісімдесят п'ять) г рн. 00 коп. державного мита за ро згляд справи в суді першої ін станції, 236 (двісті тридцять ші сть) грн. 00 коп. витрат на інформ аційно-технічне забезпеченн я судового процесу та 42 (сорок дві) грн. 50 коп. державного мита за подання апеляційної скар ги.

Зобов' язати господарськи й суд міста Києва видати відп овідний наказ.

Справу № 39/46 повернути до гос подарського суду міста Києва .

Постанова набирає законно ї сили з дня її прийняття та мо же бути оскаржена у касаційн ому порядку до Вищого господ арського суду України.

Головуючий суддя Вербицька О.В.

Судді Андрієнко В.В.

Бура вльов С.І.

Дата ухвалення рішення05.07.2011
Оприлюднено15.08.2011
Номер документу17675180
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —39/46

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Постанова від 11.10.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Полянський А.Г.

Постанова від 05.07.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Вербицька О.В.

Постанова від 14.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Донець О.Є.

Ухвала від 29.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Донець О.Є.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Кот O.B.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Рішення від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні