Ухвала
від 18.07.2011 по справі 2а-0870/6747/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

18 липня 2011 року                                                    Справа №  2а-0870/6747/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім Оріхів»

до: Державної податкової інспекції у Оріхівському районі Запорізької області

про: скасування податкових повідомлень-рішень,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

                                                     ВСТАНОВИВ:

          15.08.2011 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім Оріхів» (далі – позивач) до Державної податкової інспекції у Оріхівському районі Запорізької області (далі – відповідач), в якому позивач просить: скасувати податкове повідомлення – рішення від 18.05.2011 №0000512502, винесене відповідачем, про визначення позивачу податкового зобов’язання з податку на прибуток приватних підприємств на загальну суму 134726,25 грн., як таке, що є неправомірним; скасувати податкове повідомлення – рішення від 18.05.2011 №0000221502, винесене відповідачем, про визначення позивачу податкового зобов’язання з податку на додану вартість на загальну суму 131781,25 грн., як таке, що є протиправним.

          Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб’єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

          Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб’єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

          Суддею встановлено, що позивачем було дотримано передбачений ст. 99 КАС України строк звернення до адміністративного суду.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, довіреності на представників; позивача – копії первинних бухгалтерських документів з приводу укладання та виконання правочинів з контрагентами позивача по операціях з якими відповідачем позивачу нараховані податкові зобов’язання; відповідача – наказ про призначення перевірки позивача із документом на підставі якого був виданий цей наказ, запит позивачу, копію наказу про призначення керівника відповідача, документи та матеріали, якими керувався відповідач під час здійснення перевірки, за наслідками якої прийняте оскаржуване рішення, всі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги відповідачем при прийнятті рішення, з приводу якого поданий позов; визнав явку представників сторін у судове засідання обов’язковою.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 71, 107, 110, 114, 120, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 2а-0870/6747/11 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім Оріхів» до Державної податкової інспекції у Оріхівському районі Запорізької області про скасування податкових повідомлень-рішень.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на    < Дата попереднього судового засідання (дата) (АДМ) >       31 серпня 2011 року     , яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань № 16 о   14:00    Справа розглядатиметься одноособово суддею Киселем Романом Валерійовичем.

          3. Витребувати у сторін: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; довіреності на представників; документи про правовий статус сторін; позивача – копії первинних бухгалтерських документів з приводу укладання та виконання правочинів з контрагентами позивача по операціях з якими відповідачем позивачу нараховані податкові зобов’язання; відповідача – наказ про призначення перевірки позивача із документом на підставі якого був виданий цей наказ, запит позивачу, копію наказу про призначення керівника відповідача, документи та матеріали, якими керувався відповідач під час здійснення перевірки, за наслідками якої прийняте оскаржуване рішення, всі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги відповідачем при прийнятті рішення, з приводу якого поданий позов; належним чином засвідчені копії витребуваних документів – у справу, оригінали – суду для огляду.

          4. Запропонувати відповідачу, в разі невизнання адміністративного позову, подати до 31 серпня 2011 року заперечення проти позову. Зобов’язати Державну податкову інспекцію у Оріхівському районі Запорізької області, в разі заперечення проти позову, надати суду до 31 серпня 2011 року всі матеріали, що були або мали бути взяті нею до уваги при прийнятті рішень, вчиненні дій, з приводу яких подано позов.

          5. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом з витягом про їх процесуальні права та обов’язки, відповідачеві – копію позовної заяви з додатками.

          6. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Явку представників сторін у судове засідання визнати обов’язковою.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                         Р.В. Кисіль

< Текст >  

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17876645
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/6747/11

Постанова від 04.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 19.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Постанова від 04.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 20.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 14.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 18.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні