Постанова
від 06.09.2011 по справі 2а-0870/4417/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2011 року Справа № 2а-0870/4417/ 11

10 год. 30 хв.

Запорізький окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді Каракуш і С.М.

при секретарі Гончаренко А .І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у адміністративну справу

за позовом: Державної подат кової інспекції у Комунарськ ому районі м. Запоріжжя

до: Закритого акціонерного товариства «Біг - Маркет»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Запорізьке тер иторіальне управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового рину

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з об меженою відповідальністю «Б юро незалежних експертиз»

про: припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Комунарському районі м . Запоріжжя звернулась до суд у із позовом до Закритого акц іонерного товариства «Біг - Маркет», третя особа, яка не з аявляє самостійних вимог на стороні позивача Запорізь ке територіальне управлін ня Державної комісії з цінни х паперів та фондового рину, в якому просить припинити юри дичну особу Закрите акціонер не товариство «Біг - Маркет ».

При відкритті провадження у справі як третя особа, яка н е заявляють самостійних вимо г на предмет спору на стороні відповідача, залучений засн овник Закритого акціонерног о товариства «Біг - Маркет» Товариство з обмеженою відп овідальністю «Бюро незалежн их експертиз».

Позовні вимоги обґрунтова ні п. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців» та п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16, п. 20.1.1 2 п. 20.1 ст. 20, п. 67.2 ст. 67 Податкового к одексу України від 02.12.2010 №2755-VI, зок рема неподанням звітності бі льше одного року.

Представником позивача у у дове засідання не з' явився, надіслав до суду клопотання про розгляд справи без участ і представника ДПІ у Комунар ському районі м. Запоріжжя, по зовні вимоги підтримує в пов ному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, про причини неяв ки не повідомив, заперечень п роти позову і будь-яких заяв д о суду не надіслав.

Третя особа 1 в судове засід ання не з' явилась, надіслал а до суду клопотання про розг ляд справи без її участі.

Третя особа 2 в судове засід ання не з' явилась, про дату, ч ас та місце розгляду справи п овідомлялась належним чином , про причини неявки не повідо мила, пояснень чи заперечень проти позову і будь-яких заяв до суду не надіслала.

Враховуючи подане клопота ння представником позивача, а також неявку представника відповідача та третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на стороні відповідача, які належним чином повідомл ені про дату, час і місце розгл яду справи, відповідно до ст.12 8 КАС України суд розглянув сп раву на підставі наявних док азів.

Відповідно до п.1 ст.41 КАС Укр аїни, фіксування судового за сідання за допомогою звукоза писувального технічного зас обу не здійснювалось.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Закрите акціонерне товари ство «Біг - Маркет» (код ЄДРП ОУ 31984731) зареєстроване Солом' янською районною радою у м. Ки єві Державною адміністраціє ю 14.05.2002 за № 1 073 105 0001 001015, що підтвердж ується свідоцтвом про держав ну реєстрацію юридичної особ и серія А00 №2002005.

Згідно довідки ДПІ у Комуна рському районі м. Запоріжжя в ід 12.05.2011 №45-11 відповідачем податк ова звітність не надається з травня 2009 року.

Відповідно до довідки ДПІ б /н від 13.05.2011, станом на 13.05.2011 у Закри того акціонерного товариств а «Біг - Маркет» відсутня за боргованість із сплати подат ків, зборів (обов' язкових пл атежів) до бюджету.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового к одексу України платниками по датків визнаються фізичні ос оби (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (рези денти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування а бо провадять діяльність (опе рації), що є об'єктом оподаткув ання згідно з цим Кодексом аб о податковими законами, і на я ких покладено обов'язок із сп лати податків та зборів згід но з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Подат кового кодексу України, орга ни державної податкової служ би в установленому законом п орядку мають право звертатис я до суду про винесення судов ого рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємн ицької діяльності фізичних о сіб - підприємців.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців» № 755-IV, підставою для постановлення судового р ішення щодо припинення юриди чної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичної особ и є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з тра вня 2009 року, тобто більше одног о року, що є підставою для пост ановлення судового рішення п ро припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи.

За наведених обставин, суд п риходить до висновку, що адмі ністративний позов підлягає задоволенню.

На підставі викладено, ст.ст . 94, 158, 161-163 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу З акритого акціонерного товар иства «Біг - Маркет» (вул. Чум аченка, буд. 34-А, м. Запоріжжя, 69104, код ЄДРПОУ 31984731).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окр ужний адміністративний суд ш ляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повно му обсязі відповідно до стат ті 160 КАС України, або прийнятт я постанови у письмовому про вадженні - з дня отримання коп ії постанови, апеляційної ск арги, з подачею її копії відпо відно до кількості осіб, які б еруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя С.М. Каракуша

Дата ухвалення рішення06.09.2011
Оприлюднено13.09.2011
Номер документу18112885
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4417/11

Постанова від 06.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 05.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 07.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні