Ухвала
від 21.06.2011 по справі 15/251-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №15/251-А Головуючий у 1- й інс танції Хоменко М.Г.

Суддя - доповідач: Би стрик Г.М.

У Х В А Л А

21 червня 2011 р. м. Ки їв

Колегія суддів Київськ ого апеляційного адміністра тивного суду у складі:

головуючого судді: Бистрик Г.М.,

суддів: Борисюк Л.П., Дурицьк ої Л.П.,

при секретарі: Пеньковій О.Г .,

розглянувши у судовому за сіданні клопотання позивача Відкритого акціонерног о товариства «Укрнафта»про п оновлення строку на апеляцій не оскарження ухвали господа рського суду м. Києва від 28 січ ня 2011 року у справі за адмініст ративним позовом Відкрито го акціонерного товариств а «Укрнафта»до Управління пр аці та соціального захисту н аселення Шевченківської рай онної у м. Києві державної адм іністрації про спонукання до вчинення дій,

В С Т А Н О В И Л А :

Ухвалою господарсько го суду м. Києва від 28 січня 2011 ро ку у справі за адміністратив ним позовом Відкритого а кціонерного товариства «Укр нафта»до Управління праці та соціального захисту населен ня Шевченківської районної у м. Києві державної адміністр ації про спонукання до вчине ння дій провадження закрито.

Не погоджуючись з вищезазн аченим судовим рішенням, поз ивач подав заяву про поновле ння строку на апеляційне оск арження та апеляційну скаргу , в якій просить скасувати ухв алу суду з підстав викладени х в апеляційній скарзі.

Заслухавши в судовому засі данні суддю-доповідача, учас ників судового засідання, пе ревіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що зая ва позивача про поновлення с троку на апеляційне оскаржен ня підлягає задоволенню.

Згідно з вимогами частини 4 статті 186 КАС України заява пр о апеляційне оскарження ухва ли суду першої інстанції под ається протягом п'яти днів з д ня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено бе з виклику особи, яка її оскарж ує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчис люється з дня отримання нею к опії ухвали. Апеляційна скар га на ухвалу суду першої інст анції подається протягом дес яти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 5 ст. 186 КАС Укр аїни апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційн е оскарження, якщо скарга под ається у строк, встановлений для подання заяви про апеляц ійне оскарження.

З матеріалів справи вбачає ться, що апеляційна скарга на спірну ухвалу суду першої ін станції від 28 січня 2011 року под ана заявником разом з клопот анням про поновлення строку на апеляційне оскарження 18 лю того 2011 року, тобто з пропуском , встановленого вимогами КАС України строку на апеляційн е оскарження.

В обґрунтування причин про пуску строку на апеляційне о скарження вищевказаної ухв али суду заявник зазначив, що копію оскаржуваної ухвали в ін отримав несвоєчасно.

З наявних в матеріалах спра ви доказів вбачається, що ухв ала суду першої інстанції на правлена на адресу позивача несвоєчасно, що позбавило мо жливості подати апеляційну с каргу у строки встановленні ст. 186 КАС України.

Відповідно до вимог п. 1 ст. 102 К АС України пропущений з пова жних причин процесуальний ст рок, встановлений законом, мо же бути поновлений судом за к лопотанням особи, яка бере уч асть у справі.

Колегія суддів вважає, що пр ичина пропуску процесуально го строку на апеляційне оска рження ухвали господарськог о суду м. Києва від 28 січня 2011 рок у є поважною, а тому заява про поновлення строку заслугову є на увагу.

Керуючись ст. ст. 102, 158, 186, 206, 257 КА С України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання позивача Відкритого акціонерного товариства «Укрнафта»про по новлення строку на апеляційн е оскарження ухвали господар ського суду м. Києва від 28 січн я 2011 року - задовольнити.

Поновити позивачу строк н а апеляційне оскарження ухва ли господарського суду м. Киє ва від 28 січня 2011 року.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: (підпи с)

Судді: (підпис)

Суддя: Бистрик Г.М.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено12.09.2011
Номер документу18114790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15/251-а

Ухвала від 19.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 05.11.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мамчур Я.С

Постанова від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 16.08.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бистрик Г.М.

Ухвала від 21.06.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бистрик Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні