Ухвала
від 16.08.2011 по справі 15/251-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 15/251-А Головуючий у 1-й інстанції: Хоменко М.Г.

Суддя-доповідач: Бистри к Г.М.

У Х В А Л А

Іменем України

"16" серпня 2011 р. м. Київ

Колегія суддів Київськ ого апеляційного адміністра тивного суду у складі:

головуючого судді: Бистрик Г.М.,

суддів: Борисюк Л.П., Усенка В .Г.,

при секретарі: Пеньковій О.Г .,

розглянувши у судовому за сіданні адміністративну спр аву за апеляційною скаргою п озивача Відкритого акці онерного товариства «Укрнаф та»на ухвалу Господарського суду м. Києва від 28 січня 2011 року у справі за адміністративни м позовом Відкритого акц іонерного товариства «Укрна фта»до Управління праці та с оціального захисту населенн я Шевченківської районної у м. Києві державної адміністр ації про спонукання до вчине ння дій,

В С Т А Н О В И Л А :

У квітня 2007 року позива ч Відкрите акціонерне то вариство «Укрнафта»звернул ися в суд з адміністративним позовом до Управління праці та соціального захисту насе лення Шевченківської районн ої у м. Києві державної адміні страції про зобов' язання ві дповідача вчинити дії, відоб разити у своєму обліку суму 18 970,90 грн. заборгованості минули х років із відшкодуванням ВА Т «Укрнафта»виплачених прац івникам, які постраждали вна слідок Чорнобильської катас трофи, компенсацій і допомог и та подати Відділенню держа вного казначейства у Шевченк івському районі м. Києва плат іжні документи для здійсненн я виплати вказаної суми забо ргованості.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 28 січня 2011 року пр овадження у справі закрито, у зв' язку з тим, що зазначена с права не підлягає розгляду в порядку адміністративного с удочинства.

Не погоджуючись з вищезазн аченою ухвалою суду позивач подав апеляційну скаргу, в як ій просить апеляційну інстан цію скасувати незаконну, на й ого думку, ухвалу суду першої інстанції з підстав викладе них в апеляційній скарзі.

В апеляційній скарзі апеля нт посилається на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуаль ного права, що в свою чергу при звело до неправильного виріш ення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 КАС Укр аїни суд апеляційної інстанц ії переглядає судові рішення першої інстанції в межах апе ляційної скарги.

Заслухавши в судовому засі данні суддю-доповідача, пред ставників сторін, що з' явил ися в судове засідання, перев іривши матеріали справи та д оводи апеляційної скарги, ко легія суддів вважає, що апеля ційна скарга задоволенню не підлягає.

Відповідно до ст. 159 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, судове рішення по винно бути законним і обґрун тованим. Законним є рішення, у хвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуальн ого права. Обґрунтованим є рі шення, ухвалене судом на підс таві повно і всебічно з' ясо ваних обставин у адміністрат ивній справі, підтверджених такими доказами, які були дос ліджені в судовому засіданні .

Згідно зі ст.ст. 199 ч. 1 п. 1, 200 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд апеляцій ної інстанції залишає скаргу без задоволення, а ухвалу суд у - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи т а ухвалив судове рішення з до держанням норм матеріальног о і процесуального права.

Згідно зі статтею 1 Кодексу адміністративного судочинс тва України визначає юрисдик цію, повноваження адміністра тивних судів щодо розгляду а дміністративних справ, поряд ок звернення до адміністрати вних судів та порядок здійсн ення адміністративного судо чинства

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодекс у адміністративного судочин ства України, завданням адмі ністративного судочинства є захист прав, свобод та інтере сів фізичних осіб, прав та інт ересів юридичних осіб у сфер і публічно-правових відносин від порушень з боку органів д ержавної влади, органів місц евого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, і нших суб'єктів при здійсненн і ними владних управлінських функцій на основі законодав ства, в тому числі на виконанн я делегованих повноважень.

Приписами ч. 2 ст. 4 Кодексу ад міністративного судочинств а України визначено, що юрисд икція адміністративних суді в поширюється на всі публічн о-правові спори, крім спорів, д ля яких встановлений інший п орядок.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 Кодекс у адміністративного судочин ства України, юрисдикція адм іністративних судів поширює ться на правовідносини, що ви никають у зв'язку з здійсненн ям суб'єктом владних повнова жень владних управлінських ф ункцій, а також у зв'язку з пуб лічним формуванням суб'єкта владних повноважень шляхом в иборів або референдуму.

Позивачем по справі заявле но вимогу до відповідача ві добразити у своєму обліку су му 18 970,90 грн. заборгованості мин улих років із відшкодуванням ВАТ «Укрнафта»виплачених пр ацівникам, які постраждали в наслідок Чорнобильської кат астрофи, компенсацій і допом оги та подати Відділенню дер жавного казначейства у Шевче нківському районі м. Києва пл атіжні документи для здійсне ння виплати вказаної суми за боргованості.

Та обставина, що відповідач ем у справі є суб'єкт владних п овноважень не змінює правову природу спірних відносин та не робить даний спір публічн о-правовим, оскільки вимоги п озивача не стосуються захист у його прав, свобод та інтерес ів у сфері публічно-правових відносин.

Згідно діючого законодавс тва, вищевказаний позов не на лежить розглядати в порядку адміністративного судочинс тва.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст . 157 КАС України суд закриває пр овадження у справі, якщо спра ву не належить розглядати в п орядку адміністративного су дочинства. Керуюч ись ст.ст. 157, 158, 160, 195, 196, 199, 200, 205, 206, 212, 254 КАС У країни, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу поз ивача Відкритого акціон ерного товариства «Укрнафта » - залишити без задоволенн я.

Ухвалу Господарського суд у м. Києва від 28 січня 2011 року - залишити без змін.

Ухвала набирає законної с или з моменту проголошення, т а може бути оскаржена до Вищо го адміністративного суду Ук раїни в порядку та строки пер едбаченні ст. 212 КАС України.

Повний текст ухвали суду ви готовлено 22.08.2011 року.

Головуючий суддя: Бистрик Г.М.

Судді: Борисюк О.М.

Усенко В.Г.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.08.2011
Оприлюднено12.09.2011
Номер документу18114791
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15/251-а

Ухвала від 19.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 05.11.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мамчур Я.С

Постанова від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 25.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 16.08.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бистрик Г.М.

Ухвала від 21.06.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бистрик Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні