Ухвала
від 20.09.2011 по справі к.с
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д УКРАЇНИ

У Х В А Л А

"20" вересня 2011 р. м. Київ К-27450/06

Колегія суддів Вищого адм іністративного суду України в складі:

Головуючого, судді Горбатюка С.А. (доповідач )

Суддів Гашицького О.В.

Мироненка О.В.

Ситникова О.Ф.

Смоковича М.І.

провівши у касаційному порядку попередній розгляд адміністративної справи з а позовом ОСОБА_6 до проку рора Донецької області про в изнання неправомірною безді яльності за касаційною ск аргою ОСОБА_6 на постанов у Апеляційного суду Донецько ї області від 21 квітня 2006 року,

в с т а н о в и л а :

У серпні 2005 року ОСОБА_6 у Ворошиловському районном у суді

м. Донецька пред'я вив позов до прокурора Донец ької області про визнання не правомірною бездіяльності.

В обґрунтування позовних в имог зазначив, що 14 червня 2005 ро ку він звернувся до відповід ача з заявою, в якій оскаржува в неправомірні дії начальник а Головного управління труда та соціального захисту насе лення Донецької обласної дер жавної адміністрації, щодо н евидачі його дітям посвідчен ь, як особам, які постраждали в наслідок катастрофи на Чорно бильській АЕС.

Зазначив, що при розгляді йо го заяви відповідачем було п орушено Закон України “Про з вернення громадян”, яким пер едбачено, що посадові особи з обов'язані своєчасно перев іряти заяви і скарги, на проха ння громадянина запрошувати заявників на засідання відп овідного органу, що розгляда є заяву чи скаргу, а також прав о громадян бути присутнім пр и розгляді скарги.

Вважає бездіяльність відп овідача такою, що порушує йог о конституційні права на отр имання обґрунтованої відпов іді.

Просив визнати неправомір ною бездіяльність прокурора Донецької області, допущену при розгляді його заяви від 14 червня 2005 року.

Постановою Ворошиловськог о районного суду м. Донецька в ід 08 листопада 2005 року позовні вимоги ОСОБА_6 до прокурор а Донецької області про визн ання неправомірною бездіяль ності задоволено частково.

Визнано бездіяльність з бо ку прокурора Донецької облас ті при перевірці скарги ОСО БА_6 від 14 червня 2005 року.

Стягнуто з прокуратури Дон ецької області судовий збір в доход держави в сумі 3,40 грн.

Постановою Апеляційного с уду Донецької області від 21 кв ітня 2006 року апеляційну скарг у заступника прокурора Донец ької області задоволено част ково.

Постанову Ворошиловського районного суду м. Донецька ві д 08 листопада 2005 року скасовано в частині визнання незаконн ою бездіяльності прокурора.

Визнано незаконними дії пр окурора Донецької області пр и перевірці скарги ОСОБА_6 від 14 червня 2005 року в частині п орушення строку надання відп овіді позивачеві.

В іншій частині постанову з алишено без зміни.

Не погоджуючись з судовим р ішенням суду апеляційної інс танції,

ОСОБА_6 подав кас аційну скаргу. Посилаючись н а порушення апеляційним судо м норм процесуального права, просить його скасувати, зали шивши в силі постанову Ворош иловського районного суду м. Донецька від 08 листопада 2005 ро ку.

Колегія суддів вважає, що ка саційна скарга задоволенню н е підлягає з наступних підст ав.

Судом апеляційної інстанц ії встановлено, що 14 червня 2005 р оку

ОСОБА_6 звернувся до прокурора Донецької області із заявою про прийняття мір д о посадової особи - начальни ка Головного управління прац і соціального захисту населе ння Донецької облдержадміні страції, який відмовив йому у задоволенні його заяви про в становлення статусу постраж далих від іонізуючого випром інення дітям заявника - ОС ОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОС ОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_2.

Вказана заява розглядалас ь прокуратурою Донецької обл асті на підставі Закону Укра їни “Про прокуратуру” та поз ивачеві надана відповідь від 27 липня 2005 року за підписом про курора Донецької області, як а направлена позивачеві пошт ою лише 19 серпня 2005 року, тобто з порушенням терміну, встанов леного Законом України “Про звернення громадян”.

Відповідь від 27 липня 2005 року була надана за результатом р озгляду кількох звернень О СОБА_8, у тому числі і заяви в ід 14 червня 2005 року.

За таких обставин апеляцій ний суд правомірно вказав на те, що відповідач діяв в межах своїх повноважень, заяви О СОБА_8 розглянуті відповідн о до Закону України “Про звер нення громадян”, але з поруше нням терміну розгляду зверне ння, визначеного в статті 20 за значеного Закону.

Судове рішення є законним і обґрунтованим.

Доводи касаційної скарги н е містять у собі посилань на н аявність порушень чинного за конодавства, які є підставам и для висновку про те, що апеля ційним судом неправильно зас тосовані норми матеріальног о чи процесуального права і щ о призвело або могло призвес ти до ухвалення незаконного та необґрунтованого судовог о рішення.

Відповідно до частини перш ої статті 224 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и суд касаційної інстанції з алишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішенн я - без зміни, якщо визнає, що суди першої та апеляційної і нстанцій не допустили поруше нь норм матеріального і проц есуального права при ухвален ні судових рішень чи вчиненн і процесуальних дій.

Оскільки суд апеляційної і нстанції не допустив порушен ь норм матеріального чи проц есуального права при ухвален ні оскаржуваного судового рі шення, підстав для його скасу вання чи зміни немає.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 210, 220, 220-1, 230 Кодек су адміністративного судочи нства України, колегія судді в,

у х в а л и л а :

Касаційну скаргу ОСОБА _6 залишити без задоволення , а оскаржувану постанову Апе ляційного суду Донецької обл асті від 21 квітня 2006 року в адмі ністративній справі за позов ом ОСОБА_6 до прокурора До нецької області про визнання неправомірною бездіяльност і - без зміни.

Ухвала набирає законної си ли через п'ять днів після на правлення її копій особам, як і беруть участь у справі і мож е бути переглянута з підстав , у строк та у порядку, визначе них статтями 235-242 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Судді Горбатюк С.А.

Гашицький О.В.

Мироненко О.В.

Ситников О.Ф.

Смокович М.І.

Суддя С.А. Горбатюк

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено04.10.2011
Номер документу18405149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —к.с

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз В.Ф.

Ухвала від 30.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мироненко О.В.

Ухвала від 20.02.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 28.03.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мироненко О.В.

Ухвала від 23.03.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мироненко О.В.

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 16.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кобилянський М.Г.

Ухвала від 20.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

Ухвала від 16.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні