Ухвала
від 21.09.2011 по справі 46/512-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/512-б 21.09.11

За заявою Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Авілон Ко” (ідентифікаційний код 32162541)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржника ОСОБА_2 - представник за д овіреністю від 12.08.2011 р., ОСОБА_ 3 - представник за довірені стю від 01.09.2011 р.

Арбітражний керуючий Полтавцева І.М. - розпоря дник майна боржника

Керуючий санацією не з'явився

Від кредиторів 1. Державна податкова і нспекція у Шевченківському р айоні м. Києва - не з'явився ;

2. Київський міський ц ентр зайнятості - не з'явив ся;

3. Товариство з обм еженою відповідальністю “Єв робудтрейд” - Толстоухов а Н.С.;

4. Товариство з обм еженою відповідальністю “Єв ротрейд ЛТД” - Демидов В.О. ;

5. Публічне акціонерне товариство “Марфін Банк” - Кулєшов В.Л.;

6. Управління Пенсійно го фонду України в Шевченків ському районі м. Києва - не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеже ною відповідальністю “Авіло н Ко” подало до суду заяву про порушення справи про банкру тство в порядку ст. 53 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” (нада лі - Закон), посилаючись на св ою неспроможність виконати г рошові зобов'язання перед к редиторами в сумі 11 354 246,50 грн.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/512-б від 22.11.2010 р., якою, зокр ема, було введено процедуру р озпорядження майном боржник а, призначено розпорядником його майна арбітражного керу ючого Полтавцеву І.М., вве дено мораторій на задоволенн я вимог кредиторів, відкрито процедуру санації боржника, призначено керуючим санаціє ю боржника його керівника - Крилова С.А.

04.03.2011 р. у вказаній справі розг лянуто реєстр вимог кредитор ів та винесено ухвалу попере днього засідання, згідно з як ою кредиторами боржника було визнано Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі м. Києва на суму 140 937,51 грн ., Київський міський центр за йнятості на суму 1 861,09 грн., Тов ариство з обмеженою відпов ідальністю “Євробудтрейд” н а суму 5 806 441,00 грн., Товариство з обмеженою відповідальні стю “Євротрейд ЛТД” на суму 4 989 821,83 грн., Публічне акціонерне товариство “Марфін Банк” на суму 67 739 190,03 грн. та Управління П енсійного фонду України в Ше вченківському районі м. Києв а на суму 23 709,42 грн.

Вказана ухвала була оскарж ена в апеляційному та касаці йному порядку боржником.

За наслідками розгляду апе ляційної та касаційної скарг , ухвала попереднього засіда ння у справі № 46/512-б була залише на без змін.

Після повернення матеріал ів справи до місцевого госпо дарського суду, ухвалою від 29. 07.2011 р. у справі № 46/512-б було призна чено судове засідання для з' ясування обставин виконання учасниками провадження у сп раві приписів законодавства щодо утворення комітету кре диторів та схвалення ним пла ну санації Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Авілон Ко” відповідно до при писів ст. 53 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”.

12.08.2011 р. від Київського місько го центру зайнятості до суду надійшло клопотання без вих ідного номеру і дати про уточ нення кредиторських вимог та визнання кредитором боржник а на суму 2 033,79 грн., замість 1 861,09 гр н., вказаних в ухвалі попередн ього засідання, у зв'язку з п оданням боржником розрахунк ової відомості про нарахуван ня і перерахування страхових внесків до Фонду загальнооб ов'язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття за 4 кв артал 2010 року, тоді як при розгл яді реєстру вимог кредиторів заявленими Київським міськи м центром зайнятості були гр ошові вимоги в розмірі 1 861,09 грн ., що ґрунтувалися на аналогіч ному розрахунку за 11 місяців 2 010 року.

Від розпорядника майна бор жника 12.08.2011 р. до суду надійшов с упровідний лист з уточненим реєстром вимог кредиторів, к опією повідомлень про склика ння зборів кредиторів та док азами їх розсилання.

22.08.2011 р. Товариство з обмеж еною відповідальністю “Євро трейд ЛТД” подало до суду кло потання про заміну кредитора у справі.

12.09.2011 р. від Державної податко вої інспекції у Шевченківськ ому районі м. Києва надійшло к лопотання про перенесення су дового засідання.

У судове засідання, признач ене на 12.09.2011 р., з'явилися розпо рядник майна, представники б оржника та трьох кредиторів (Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Євробудтр ейд”, Товариства з обмеже ною відповідальністю “Єврот рейд ЛТД” та Публічного акці онерного товариства “Марфін Банк”).

Представник Товариства з обмеженою відповідальніс тю “Євротрейд ЛТД” заявив су ду клопотання про відмову ві д поданого до суду 22.08.2011 р. клопо тання про заміну кредитора у справі у зв'язку з його поми лковим поданням та просив йо го не розглядати. Зазначена в ідмова прийнята судом в поря дку ст. 22 Господарського проце суального кодексу України.

Представник боржника пода в суду докази погашення борж ником кредиторської заборго ваності, визнаної ухвалою по переднього засідання перед К иївським міським центром зай нятості, Державною податково ю інспекцією у Шевченківсько му районі м. Києва та Управлі нням Пенсійного фонду Україн и в Шевченківському районі м . Києва.

З поданих первинних бухгал терських документів судом вс тановлено, що у період з 05.09.2011 р. п о 09.09.2011 р. боржник сплатив в раху нок погашення кредиторської заборгованості перед Держав ною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Ки єва 140 937,51 грн, Київським міськи м центром зайнятості 1 861,15 грн. т а перед Управлінням Пенсійно го фонду України в Шевченків ському районі м. Києва 23 709,42 грн ., тобто припинив свої грошові зобов'язання, підтверджені ухвалою попереднього засіда ння у справі № 46/512-б повністю.

У ст. 599 Цивільного кодексу Ук раїни встановлено, що зобов'я зання припиняється виконанн ям, проведеним належним чино м.

Оскільки матеріалами спра ви підтверджується, що навед ені суми погашених кредиторс ьких вимог відповідають сума м, вказаним розпорядником ма йна у реєстрі вимог кредитор ів, що затверджений ухвалою Г осподарського суду міста Киє ва від 04.03.2011 р., слід вважати, що у зазначених трьох осіб припи нився статус кредиторів То вариства з обмеженою відпо відальністю “Авілон Ко” у сп раві про його банкрутство, ад же боржником припинено свої грошові зобов'язання перед ними.

У зв'язку з викладеним, кло потання Київського міського центру зайнятості про уточн ення кредиторських вимог та визнання кредитором боржник а на суму 2 033,79 грн. відхиляєтьс я судом як необґрунтоване та безпідставне, оскільки розм ір конкурсних кредиторських вимог центру був досліджени й та визначений на стадії поп ереднього судового засіданн я згідно з поданими доказами , тоді як збільшення заборгов аності боржника на 172,27 грн. є на слідком його поточної подаль шої діяльності і фактично є в имогою про визнання поточних грошових вимог, строк заявле ння і розгляду яких настає пі сля винесення постанови про визнання боржника банкрутом та переходу до ліквідаційно ї процедури.

12.09.2011 р. в судовому засіданні б уло оголошено перерву до 21.09.2011 р .

У судове засідання, що відбу лося 21.09.2011 р., прибули розпорядн ик майна, представники боржн ика та комітету кредиторів.

Розпорядник майна подав су ду заяву про затвердження ми рової угоди та протокол засі дання комітету кредиторів ві д 09.09.2011 року.

З поданих до матеріалів спр ави доказів судом встановлен о, що 22.08.2011 р. відбулися загальні збори кредиторів Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю “Авілон Ко”, рішенням я ких комітет кредиторів боржн ика було обрано у складі трьо х осіб - Товариства з обм еженою відповідальністю “Єв робудтрейд”, Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Євротрейд ЛТД” та Публічн ого акціонерного товариства “Марфін Банк” (протокол зага льних зборів кредиторів № 1 ві д 22.08.2011 р. в матеріалах справи).

09.08.2011 р. на засіданні комітету кредиторів головою такого к омітету було обрано Публічне акціонерне товариство “Марф ін Банк” та за наслідками зас луховування доповіді керуюч ого санацією про стан погаше ння заборгованості перед інш ими кредиторами, які не увійш ли до складу комітету, було ви рішено укласти мирову угоду на умовах укладення боржнико м та Публічним акціонерним т овариством “Марфін Банк” уго ди про переведення права вла сності на предмет іпотеки, а т акож шляхом розстрочення на шість місяців сплати боргу п еред Товариством з обмеж еною відповідальністю “Євро будтрейд” і Товариством з обмеженою відповідальніст ю “Євротрейд ЛТД”.

Також судом досліджено, що в ід імені Товариства з обм еженою відповідальністю “Ав ілон Ко” текст домовленості сторін щодо порядку припинен ня зобов'язань перед застав ним кредитором та розстрочен ня погашення визнаної судом заборгованості, датований 09.08 .2011 р., підписано уповноваженим и на те особами.

Підстав для відмови у затве рдженні мирової угоди від 09.09.20 11 р , передбачених у ч. 3 ст. 38 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” судом не встановлено.

Згідно з ч.ч. 1, 2, 3 ст. 37 Закону Ук раїни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” миро ва угода укладається у письм овій формі та підлягає затве рдженню господарським судом , про що зазначається в ухвалі господарського суду про при пинення провадження у справі про банкрутство. Мирова угод а набирає чинності з дня її за твердження господарським су дом і є обов'язковою для боржн ика (банкрута), кредиторів, вим оги яких забезпечені заставо ю, кредиторів другої та насту пних черг. Одностороння відм ова від мирової угоди не допу скається.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” з дня затвердження мирової уг оди боржник приступає до пог ашення вимог кредиторів згід но з умовами мирової угоди.

Виходячи з приписів ч. 6 ст. 38 т а п. 5 ч. 1 ст. 40 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” затвердження мирової угоди є підставою дл я припиненням господарським судом провадження у справі п ро банкрутство.

Заслухавши пояснення розп орядника майна боржника і пр едставників комітету кредит орів, дослідивши матеріали с прави та подану на затвердже ння мирову угоду, суд вважає, щ о її умови та обставини підпи сання не суперечать законода вству, у зв'язку з чим така уг ода підлягає затвердженню су дом, а провадження у справі пр о банкрутство - припиненню.

Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, ст. 86, 89 Госп одарського процесуального к одексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мир ову угоду від 09.08.2011 р., укладену м іж кредиторами Товариства з обмеженою відповідальні стю “Авілон Ко”, в особі голов и комітету кредиторів - пред ставника Публічного акціоне рного товариства “Марфін Бан к” та Товариством з обмеж еною відповідальністю “Авіл он Ко” (01054, м. Київ, вул. Воровськ ого, 33-Г, ідентифікаційний код 32162541) в особі керуючого санаціє ю (директора) - Крилова С.А. та розпорядника майна - арб ітражного керуючого Полта вцевої І.М. з наступним зміс том:

“Товариство з обмежено ю відповідальністю “Авілон К о” юридична особа, що створен а та існує за законодавством України, місцезнаходження я кої: м. Київ, вул. Воровського, 33 -Г, код ЄДРПОУ 32162541, в особі керую чого санацією (директора) К рилова Сергія Анатолійовича , який діє на підставі стату ту та ували Господарського с уду міста Києва від 22.11.2010 р. у спр аві № 46/512-6 та арбітражного керу ючого - розпорядника майна Полтавцевої Інни Миколаївни , яка діє на підставі ухвали Господарського суду міста К иєва від 22.11.2010 р. у справі № 46/512-6, на далі - “боржник”, та кредито ри, в особі голови комітету кр едиторів - Шеламова Ігоря С ергійовича, який діє на під ставі рішення зборів кредито рів № 1 від 9 вересня 2011 року, (над алі кредитори), надалі іменов ані - сторони, уклали цю мирову угоду про наступне:

1. З метою врегулювання пита нь щодо відновлення платоспр оможності та погашення боргу перед кредиторами у справі № 46/512-6 про банкрутство (санацію) б оржника, сторони дійшли згод и щодо задоволення вимог кре диторів у справі № 46/512-6 наступн им чином.

1.1. З моменту підписання та за твердження цієї мирової угод и Господарським судом міста Києва боржник здійснює погаш ення частини боргу, який скла дає 67 739 105,03 грн., перед ПАТ “МАРФІ Н БАНК” шляхом передання у вл асність останньому нерухомо го майна, а саме: майна, що є пре дметом іпотеки згідно з дого вором іпотеки від 28.03.2008 p., власни ком якого є ТОВ “Авілон Ко” за гальною оціночною вартістю 2 1 507 155,52 грн. (з ПДВ), що за курсом НБУ станом на 08.09.2011 р. (7,9727 грн./1 дол. США ) становить 2 697600 дол. США.

Способом виконання цієї ми рової угоди є укладення між к редитором і боржником протяг ом 1 (одного) місяця з моменту з атвердження цієї мирової уго ди судом необхідних правочин ів, зокрема, договорів про зад оволення вимог іпотекодержа теля за рахунок передання йо му у власність предмета іпот еки за ціною визначеною дано ю мировою угодою.

ПАТ “МАРФІН БАНК” залишає з а собою право на пред'явлення вимоги щодо погашення залиш ку заборгованості в розмірі 46 231 949,51 грн. до основного боржник а - ТОВ “Євротрейд ЛТД” та ін ших поручителів за кредитним договором № 257/К від 28 березня 200 8 р., яка складає різницю між су мою кредиторських вимог банк у (67 739 190,03 грн.) у справі № 46/512-6 та сум ою відшкодування в результат і отримання у власність ПАТ “ МАРФІН БАНК” нерухомого майн а, власником якого є ТОВ “Авіл он Ко” на загальну суму 21 499 872 гр н.

1.2. З моменту набуття ПАТ “МАР ФІН БАНК” права власності на нерухоме майно, в порядку вик онання даної мирової угоди, в важаються припиненими будь-я кі правовідносини між ТОВ “А вілон Ко” та ПАТ “МАРФІН БАНК ”, пов'язані з кредитним догов ором № 257/К від 28 березня 2008 р. та у годами щодо забезпечення йог о виконання, а до ТОВ “Авілон К о” переходить право регресно ї вимоги до ТОВ “Євротрейд ЛТ Д”, за кредитним договором № 25 7/К від 28 березня 2008 р. та права кр едитора в межах розміру вико наних ним зобов'язань відпов ідно до п. 1.1 цієї мирової угоди .

1.3. Зобов'язання ТОВ “Авілон К о” перед ТОВ «Євробудтрейд»н а суму 5 806 441,00 грн., що були визнан і ухвалою Господарського суд у міста Києва від 04.03.2011р. у справ і № 46/512-6, підлягають розстрочен ню строком на 6 (шість) місяців зі щомісячною сплатою Боржн иком коштів Кредиторові, рів ними частинами по 967 740,17 грн., щом ісячно починаючи з першого ч исла місяця, наступного за мі сяцем в якому було затвердже но цю Мирову Угоду.

1.4. Зобов'язання ТОВ “Авілон К о” перед ТОВ “Євротрейд ЛТД” на суму 4 989 821,83 грн., що були визна ні ухвалою Господарського су ду міста Києва від 04.03.2011 р. у спра ві № 46/512-6, підлягають розстроче нню строком на 6 (шість) місяці в зі щомісячною сплатою борж ником коштів кредиторові, рі вними частинами по 831 636,97 грн., що місячно починаючи з першого числа місяця, наступного за м ісяцем в якому було затвердж ено цю мирову угоду.

2. Сторони визнають та погод жуються, що грошові зобов'яза ння перед іншими кредиторами у справі № 46/512-6 на момент підпис ання цієї мирової угоди є пог ашеними шляхом перерахуванн я сум грошових коштів до відп овідних бюджетів, про що нада ються докази до Господарсько го суду міста Києва на момент затвердження цієї мирової у годи.

3. Сторони, самостійно, окрем о, вирішують питання щодо опо даткування та сплати платежі в до бюджетів, які виникають в процесі виконання умов цієї мирової угоди.

4. Ця мирова угода укладена у відповідності до вимог ст. 35-39 Закону України “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” та підлягає переданню н а затвердження до Господарсь кого суду міста Києва у судов е засідання по справі № 46/512-6 про банкрутство ТОВ “Авілон Ко” , що відбудеться 12.09.2011 р.

5. Сторони дійшли згоди, що пі сля затвердження цієї мирово ї угоди Господарським судом міста Києва, вони не обмежені та вправі укладати будь-які п равочини між собою, пов'язані з борговими зобов'язаннями, щ о є предметом судового розгл яду у справі № 46/512 -б.

6. Ця мирова угода складена у країнською мовою, при повном у розумінні сторонами її умо в термінології, в п'яти автент ичних примірниках, що мають о днакову юридичну силу, по одн ому для кожної зі сторін та кр едиторів та один примірник д ля Господарського суду міста Києва для приєднання його до матеріалів справи № 46/512-б”.

2. Припинити проваджен ня у справі № 46/512-б.

3. Припинити повноваже ння розпорядника майна боржн ика - арбітражного керуючог о Полтавцевої Інни Миколаї вни (ліцензія НОМЕР_1 від 01.12.2008 р., місце проживання: АДР ЕСА_1, адреса для листування : АДРЕСА_2).

4. Копію ухвали направи ти боржнику, кредиторам, арбі тражному керуючому Полтав цевій І.М., державному реєст ратору за місцезнаходженням для виконання в порядку Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців”, мі ському управлінню статистик и, органу Державної виконавч ої служби та податковій інсп екції за місцезнаходженням б оржника.

Ухвала набирає законної си ли з дня її прийняття та може б ути пред'явлена до виконанн я протягом одного року з часу настання строку першого пла тежу.

Стягувачами за даною ухвал ою є: Товариство з обмежен ою відповідальністю “Євробу дтрейд” (02021, м. Київ, вул.. М. Груше вського, 28/2, н.п. 43, ідентифікацій ний код 32851239), Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Євротрейд ЛТД” (01021, м. Київ, вул. М. Грушевського, 28/2, н.п. 43, іденти фікаційний код 32248204) та Публічн е акціонерне товариство “Мар фін Банк” (68003, Одеська обл., м. Іл лічівськ, вул. Леніна, 28, іденти фікаційний код 21650966), боржником - Товариство з обмежено ю відповідальністю “Авілон К о” (01054, м. Київ, вул. Воровського, 33-Г, ідентифікаційний код 32162541).

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення21.09.2011
Оприлюднено07.10.2011
Номер документу18473957
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Судд я Омельченко Л.В

Судовий реєстр по справі —46/512-б

Ухвала від 27.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 05.05.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Постанова від 06.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 25.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 25.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні