Ухвала
від 27.09.2011 по справі 5024/1122/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХ ВАЛА

"27" вересня 2011 р. Справ а № 5024/1122/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Сулімовської М. Б., при секр етарі Шикаловій В.О., розгляну вши справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Альпарі-Холдінг ЛТД", м.Херс он

до: Товариства з обмеже ною відповідальністю "Альпар і-Холдінг ЛТД", м.Херсон

про порушення справи пр о банкрутство з метою провед ення керівником боржника про цедури санації

за участю представників с торін:

від заявника: ОСОБА_1, п редставник за довіреністю ві д 14.06.2011 р.,

за участю кредитора ТОВ "Біо ніс Реклама": ОСОБА_2, предс тавник за довіреністю від 01.06.20 11 р.,

кредитора ТОВ "Клаксвік": О СОБА_2, представник за довір еністю від 14.06.2011 р.,

за участю розпорядника май на: Шахова В. А. (ліцензія НОМ ЕР_1 від 22.12.2010р.).

в с т а н о в и в:

Ухвалою господарсько го суду Херсонської області від 16 червня 2011 року порушено п ровадження у справі за заяво ю товариства з обмеженою від повідальністю "Альпарі-Холді нг ЛТД", м.Херсон в порядку ста тті 53 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом".

Ухвалою господарського су ду від 30.06.2011р. відкрито процедур у санації боржника, призначе но керуючим санації керівник а боржника Долинського М.О., ро зпорядником майна - арбітра жного керуючого Шахова В.А. Ці єю ж ухвалою зобов' язано ке руючого санацією в 30-ти денний строк з дня прийняття ухвали подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністр ів України оголошення про по рушення судом провадження у справі про банкрутство боржн ика, відкриття процедури сан ації в якому зазначити: повне найменування боржника, його поштову адресу та банківськ і реквізити, ідентифікаційни й код, найменування та адресу господарського суду, номер с прави, відомості про розпоря дника майна та керуючого сан ацією та подати докази публі кації до господарського суду . Зобов'язано керуючого санац ією разом з розпорядником ма йна розглянути грошові вимог и кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів та направи ти його на розгляд суду.

Розпорядником майна подан о до суду витяг з газети Голо с України №124 від 12.07.2011р., в якому н адруковано оголошення про по рушення справи про банкрутст во боржника та введення проц едури санації.

Після опублікува ння оголошення в офіційному друкованому органі до господ арського суду з заявами про в изнання вимог до боржника зв ернулися кредитори товарист во з обмеженою відповідальні стю "Клаксвік", м.Херсон та тов ариство з обмеженою відповід альністю "Біоніс-Реклама", м.Ки їв.

09.09.2011р. кредиторами додатко во подано суду докази сплати судових витрат.

Розпорядником майна боржника на виконання вимог ухвали суду від 30.06.2011р. подано д о суду реєстр вимог кредитор ів та докази повідомлення кр едиторів про результати розг ляду їх вимог.

Заперечень кредиторі в щодо результатів розгляду їх кредиторських вимог та ви мог інших кредиторів до суду не надходило.

Заслухавши предста вників кредиторів та боржник а, розпорядника майна, розгля нувши та дослідивши матеріал и справи, реєстр вимог кредит орів, судом встановлено, що в г азеті Голос України №124 від 12.07.20 11р. надруковано оголошення пр о порушення справи про банкр утство боржника - товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Альпарі Холдінг ЛТД" та вве дення процедури санації.

Згідно зі ст. 4-1 ГПК України господарські суди розглядаю ть справи про банкрутство у п орядку провадження, передбач еному цим Кодексом, з урахува нням особливостей, встановле них Законом про банкрутство.

Відповідно до ч. 6 ст. 53 Закону про банкрутство кредитори у місячний строк з дня опублік ування оголошення боржника п ро порушення справи про банк рутство боржника і відкриття процедури санації подають д о господарського суду письмо ві заяви з вимогами до боржни ка, а також документи, що їх пі дтверджують, та (або) заперече ння кредиторів проти здійсне ння процедури санації керівн иком боржника. Отже, строк под ачі таких заяв становить оди н місяць.

Після опублікування оголошення в офіційному дру кованому органі до господарс ького суду з заявами про визн ання вимог до боржника зверн улися кредитори товариство з обмеженою відповідальністю "Клаксвік", м.Херсон та товари ство з обмеженою відповідаль ністю "Біоніс-Реклама", м.Київ кредиторів на загальну суму 495686 грн. Вимоги кредиторів визн ані керуючим санацією - кері вником боржника і розпорядни ком майна і включені до реєст ру вимог кредиторів всі вимо ги на загальну суму 495686 грн.

Розпорядник майна та представник кредиторів в су довому засіданні просять зат вердити реєстр вимог кредито рів.

Відповідно до статті 14 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у спр аві про банкрутство, протяго м тридцяти днів від дня опубл ікування в офіційному друков аному органі оголошення про порушення провадження у спра ві про банкрутство зобов' яз ані подати до господарського суду письмові заяви з вимога ми до боржника, а також докуме нти, що їх підтверджують. Вимо ги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення с троку, встановленого для їх п одання, або не заявлені взага лі, - не розглядаються і вважаю ться погашеними, про що госпо дарський суд зазначає в ухва лі, якою затверджує реєстр ви мог кредиторів. Зазначений с трок є граничним і поновленн ю не підлягає. Правова позиці я того, що пропуск кредитором місячного строку звернення до господарського суду з пис ьмовою заявою з вимогами до б оржника, провадження у справ і про банкрутство якого відб увається відповідно до вимог ст. 53 Закону про банкрутство, т ягне за собою наслідки, перед бачені ч. 2 ст. 14 цього Закону, ві дображена в постанові Вищого господарського суду України від 15.08.2007 р. по справі 15/293-б.

Відповідно до ч.6 ст.14 цього Закону вимоги кредиторів, ви знані боржником або господар ським судом, включаються роз порядником майна до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов' я заний окремо внести до реєст ру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, ав торської винагороди, алімент ів, а також про вимоги щодо від шкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, зг ідно із заявами таких кредит орів та даними обліку боржни ка.

Відповідно до ч.2 ст.15 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у по передньому засіданні господ арський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кре диторів, щодо яких були запер ечення боржника і які не були включені розпорядником майн а до реєстру вимог кредиторі в.

З огляду на викладене, врахо вуючи розгляд керуючим санац ією та розпорядником майна в имог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Альпарі Холдінг ЛТД" і їх виз нання, відсутність заперечен ь кредиторів щодо результаті в розгляду вимог кредиторів, звернення кредиторів із зая вами про визнання вимог у вст ановлений законом строк, суд визнає вимоги вказаних кред иторів.

Включенню до реєстру вимог кредиторів підлягають вимог и:

1. Товариством з обмеженою в ідповідальністю "Біоніс Рекл ама", м.Київ заявлено вимоги в сумі 45686,00 грн. Вимоги кредитора підтверджено копією рішення господарського суду Херсонс ької області від 17.02.2011р. у справ і №9/24-11, договором поставки від 12.07.2010р. №12/2, актом звірки взаємор озрахунків від 01.12.2010р.

Вимоги кредитора ви знаються в повному обсязі та підлягають включенню в реєс тр вимог кредиторів в сумі 45686 ,00 грн. - в четверту чергу, 125,00 гр н. судові витрати - в першу че ргу.

2. Товариством з обмеже ною відповідальністю "Клаксв ік", м.Херсон заявлено вимоги в сумі 450000,00 грн. Вимоги кредитора підтверджено договором пост авки №14/2 від 09.08.20110р., специфікаці єю №1 від 10.08.2010р., актом приймання -передачі від 12.08.2010р. №М-000011, актом звірки взаєморозрахунків ві д 29.12.2010р.

Вимоги кредитора виз наються в повному обсязі та п ідлягають включенню в реєстр вимог кредиторів в сумі 450000,00 г рн. - в четверту чергу, 125,00 грн. с удові витрати - в першу черг у.

Відповідно до ч.2 статт і 14 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" вимоги конкурсних кре диторів, що заявлені після за кінчення строку, встановлено го для їх подання, або не заявл ені взагалі, - не розглядаютьс я і вважаються погашеними.

Розглянувши заяви кредит орів, враховуючи, що всі заяви кредиторів, що надійшли до су ду, розглянуті керуючим сана цією - керівником боржника і розпорядником майна і включ ені до реєстру кредиторів, су д вважає за необхідне затвер дити реєстр вимог кредиторів , визнати погашеною кредитор ську заборгованість боржник а, яка не була заявлена конкур сними кредиторами, і зобов'яз ати керуючого санацією - кер івника боржника і розпорядни ка майна провести збори кред иторів на яких обрати коміте т кредиторів. Комітет кредит орів у місячний строк від дат и його утворення повинен под ати суду схвалений план сана ції боржника.

Керуючись статтями 14, 15, 16, 31, 53 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", статтею 86 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни, суд -

у х в а л и в:

1. Визнати вимоги креди торів до товариства з обмеже ною відповідальністю "Альпар і Холдінг ЛТД" м.Херсон і затве рдити реєстр вимог кредиторі в, відповідно до якого вимоги :

- товариства з обмеженою в ідповідальністю "Біоніс Рекл ама" (01034, м.Київ, вул. Ярославів В ал, 36-38, код ЄДРПОУ 34965465) - 45686,00 грн. - че тверта черга; 125,00 грн. судові ви трати - перша черга;

- товариства з обмеженою від повідальністю "Клаксвік" (73000, м .Херсон, Миколаївське шосе, 5 к м., код ЄДРПОУ 36671213) - 450000,00 грн. - четве рта черга; 125,00 грн. судові витра ти - перша черга.

2. Вимоги конкурсних креди торів, що не були заявлені в тр идцятиденний строк з моменту публікації оголошення - визн ати погашеними.

3. Зобов'язати керуючого сан ацією - керівника боржника і р озпорядника майна провести з бори кредиторів на яких обра ти комітет кредиторів в стро к до 06 жовтня 2011 року.

4. Комітету кредиторі в у місячний строк від дати йо го утворення подати господа рському суду схвалений план санації боржника.

5. Призначити наступне засі дання на 17 листопада 2011 р. на 10 го д. 00 хв. в каб.№ 318 господарського суду.

6. Копію даної ухвали напра вити кредиторам, розпорядник у майна боржника, керуючому с анацією - керівнику боржник а, Херсонському обласному се ктору з питань банкрутства.

Судд я М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення27.09.2011
Оприлюднено14.10.2011
Номер документу18547880
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1122/2011

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні