Ухвала
від 22.12.2011 по справі 5024/1122/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"22" грудня 2011 р. Справа № 5024/1122/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С улімовської М. Б., при секре тарі Шикаловій В.О., розглянув ши справу

за заявою: товариства з обмеженою відповідальніст ю "Альпарі-Холдінг ЛТД", м. Херс он

до: товариства з обмеже ною відповідальністю "Альпар і-Холдінг ЛТД", м. Херсон

про порушення справи про б анкрутство з метою проведенн я керівником боржника процед ури санації

за участю представників сторін:

від заявника: ОСОБА_1, пр едставник за довіреністю від 14.06.2011 р.,

від кредитора ТОВ "Біоніс Ре клама": ОСОБА_2., представни к за довіреністю від 01.06.2011 р.,

від кредитора ТОВ "Клаксвік ": ОСОБА_2., представник за д овіреністю від 14.06.2011 р.,

керуючий санацією: не прибу в

за участю розпорядника ма йна: Шахова В. А. (ліцензія АВ №54 7943 від 22.12.2010р.).

в с т а н о в и в:

Ухвалою господар ського суду Херсонської обла сті від 16.06.11р. порушено провадж ення у справі за заявою товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Альпарі-Холдінг ЛТД" в порядку ст. 53 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського с уду від 30.06.2011р. відкрито процеду ру санації боржника, признач ено керуючим санації керівни ка боржника Долинського М.О., р озпорядником майна - арбітра жного керуючого Шахова В. А.

Ухвалою від 03.10.11р. затве рджено реєстр вимог кредитор ів, керуючого санацією і розп орядника майна зобов'язано п ровести збори кредиторів та обрати комітет кредиторів в строк до 06 жовтня 2011 року.

Цією ж ухвалою коміт ет кредиторів зобов'язано у м ісячний строк від дати його у творення подати господарсь кому суду схвалений план сан ації боржника та призначено наступне судове засідання на 17.11.2011р.

У зв'язку з неявкою пре дставників учасників провад ження та ненадання на вимогу суду плану санації, суд, ухвал ою від 17.11.2011р. та, в подальшому, ух валою від 29.11.2011р. відклав розгля д справи на 13.12.2011р. і зобов'язав к еруючого санацією та розпоря дника майна боржника надати суду схвалений план санації боржника.

Відповідно до ст.18 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" 12.12.2011р. к еруючим санацією подано до с уду план санації боржника, по годжений комітетом кредитор ів.

В судовому засіданні 13.12.2011р. о голошувалась перерва до 09:00 го д. 22.12.2011р.

В судовому засіданні 22.12.2011р. п редставник кредиторів зазн ачила, що 03.10.2011р. комітетом кред иторів було розглянуто подан ий керуючим санацією план са нації боржника ТОВ "Альпарі Х олдінг ЛТД" та одноголосно по годжено його і вирішено звер нутись до суду з клопотанням про затвердження останнього (протокол від 03.10.2011р.).

Представник боржника та розпорядник майна боржни ка підтримали клопотання про затвердження поданого керую чим санацією плану санації.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши поясненн я представників учасників пр овадження, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.1 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " санація - це система заходів, що здійснюються під час пров адження у справі про банкрут ство з метою запобігання виз нання боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-го сподарського становища борж ника, а також задоволення в по вному обсязі або частково ви мог кредиторів.

Пунктом 1 статті 18 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" п ередбачено, що протягом трьо х місяців з дня винесення ухв али про санацію боржника кер уючий санацією зобов'язаний подати комітету кредиторів д ля схвалення план санації бо ржника, крім випадків, передб ачених цим Законом.

Процедура санації бор жника - товариства з обмежено ю відповідальністю "Альпарі Холдінг ЛТД", м.Херсон введена ухвалою господарського суду Херсонської області від 30.06.2011р .

Як свідчать матеріа ли справи, 03.10.2011р. були проведен і збори комітету кредиторів з розгляду плану санації (про токол №1), на яких кредиторами одноголосно прийнято рішенн я схвалити та затвердити пла н санації, надати схвалений п лан санації на затвердження до господарського суду Херсо нської області.

Виходячи з системног о аналізу положень Закону пр о банкрутство, план санації н абирає чинності з дня його за твердження господарським су дом.

У зв' язку з чим, при з атвердженні плану санації го сподарський суд зобов' язан ий дослідити всі істотні умо ви плану санації, передбачен і ч. 1 ст. 18 Закону про банкрутст во, та надати їм належну право ву оцінку, а також перевірити дотримання встановленого по рядку схвалення плану санаці ї.

Вимоги до плану санац ії викладені у статті 18 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зок рема, план санації обов' язк ово повинен містити заходи щ одо відновлення платоспромо жності боржника, умови участ і інвесторів, за їх наявності , у повному чи частковому задо воленні вимог кредиторів, ст рок та черговість виплати бо ржником або інвестором боргу кредиторам та умови відпові дальності інвестора за невик онання взятих згідно з плано м санації зобов' язань, стро к відновлення платоспроможн ості.

Відповідно до ч. 2 ст. 18 З акону про банкрутство, крім п ерелічених в цій статті захо дів щодо відновлення платосп роможності боржника, план са нації може містити й інші спо соби відновлення платоспром ожності боржника.

Отже, вказані в ч. 2 ст. 18 З акону про банкрутство заходи щодо відновлення платоспром ожності боржника не є вичерп ними.

Під час розгляду спра ви судом встановлено, що план ом санації передбачено прове дення фінансово-економічних заходів, спрямованих на пога шення кредиторської заборго ваності, при цьому не зазначе но яких саме.

В розділі 9 плану йдеть ся про те, що джерелами фінанс ування плану санації можуть бути кошти, залучені через кр едити банків та отримані від господарської діяльності бо ржника а також господарюючих суб'єктів, заснованих у проце сі санації.

Основним видом діяль ності даного підприємства є виробництво та оптова торгів ля меблями, у зв'язку з чим пла ном санації, крім іншого, пере дбачено збереження спеціалі зації підприємства та розшир ення асортименту виготовлен ня меблів

При цьому, відповідно до розділу 4, в якому йдеться п ро фінансово-майновий стан п ідприємства, зазначено, що пі дприємство у власності майно вих активів не має, на час скла дання цього плану санації ко шти у підприємства відсутні, економічні показники за ост анні декілька місяців є неза довільними, оборотні кошти т а будь-які активи, за рахунок я ких можливо погасити поточні зобов'язання, відсутні.

Суд звертає увагу на т е, що санація є основною формо ю фінансового оздоровлення б оржника. Зазначена процедура може мати місце лише за умови реальної можливості боржник а відновити свою платоспромо жність.

Дослідивши вищезазна чені положення плану санації , суд дійшов висновку, що остан ні свідчать про його неконкр етність і абстрактність, дек ларативний характер, що не сп риятиме реальному здійсненн ю санації.

Крім того, в матеріал ах справи відсутні докази на підтвердження викладених у плані санації заходів, в тому числі і щодо наявності реаль ної можливості залучення інв естицій, у зв'язку з чим суд ді йшов висновку про відмову у з атвердженні поданого керуюч им санації плану санації.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст. 17, 18 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуаль ного кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Відмовити у затвердж ені плану санації товариства з обмеженою відповідальніст ю "Альпарі Холдінг ЛТД", м.Херс он, затвердженого рішенням к омітету кредиторів від 03.10.11 (пр отокол №1).

2. Призначити наступне засі дання на 30.01.2012р. о 09:30 за адресою: м .Херсон, вул.Горького, 18 каб.№318.

3. Продовжити строк процеду ри санації товариства з обме женою відповідальністю "Альп арі Холдінг ЛТД", м.Херсон до 30.0 1.2012р.

4. Керуючому санацією до дня судового засідання надати с уду звіт про проведену робот у у ході процедури санації бо ржника; аналіз фінансово-гос подарського стану боржника з висновками щодо застосуванн я відносно боржника подальшо ї судової процедури.

5. Комітету кредиторів до дн я судового засідання надати суду клопотання щодо подальш ої процедури банкрутства.

6. Ухвалу направити керуючо му санацією, кредиторам, розп оряднику майна.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20361005
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1122/2011

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні