Ухвала
від 09.02.2012 по справі 5024/1122/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"09" лютого 2012 р. Справ а № 5024/1122/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С улімовської М. Б., при секрета рі Реві Д.І., розглянувши спра ву

за заявою: Товариства з об меженою відповідальністю "Ал ьпарі-Холдінг ЛТД", м.Херсон

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Альпарі-Х олдінг ЛТД", м.Херсон

про порушення справи про б анкрутство з метою проведенн я керівником боржника процед ури санації

за участю представників ст орін:

від заявника - ОСОБА_1, до в. від 14.06.11р.

за участю кредиторів: ТОВ "Б іоніс Реклама" -ОСОБА_2, дов . від 01.06.11р.

ТОВ "К лаксвік" - ОСОБА_2, дов. від 14. 06.11р.

керуючий санацією - не прибу в.

за участю розпорядника ма йна - Шахова В. А. (ліцензія НО МЕР_1 від 22.12.2010р.).

в с т а н о в и в:

Ухвалою господа рського суду Херсонської обл асті від 16.06.11р. порушено провад ження у справі за заявою това риства з обмеженою відповіда льністю "Альпарі-Холдінг ЛТД " в порядку ст. 53 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом".

Ухвалою господарського су ду від 30.06.2011р. відкрито процедур у санації боржника, призначе но керуючим санації керівник а боржника Долинського М.О., ро зпорядником майна - арбітраж ного керуючого Шахова В. А.

Ухвалою від 03.10.11р. затве рджено реєстр вимог кредитор ів, керуючого санацією і розп орядника майна зобов'язано п ровести збори кредиторів та обрати комітет кредиторів в строк до 06 жовтня 2011 року.

Цією ж ухвалою коміте т кредиторів зобов'язано у мі сячний строк від дати його ут ворення подати господарськ ому суду схвалений план сана ції боржника, наступне судов е засідання було призначене на 17.11.11р.

Ухвалою господарського су ду від 22.12.11р. було відмовлено в з атвердженні плану санації бо ржника, строк процедури сана ції товариства з обмеженою в ідповідальністю "Альпарі Хол дінг ЛТД" продовжено, розгляд справи призначено на 30 січня 2012 р. Цією ж ухвалою керуючого с анацією було зобов`язано до д ня судового засідання надати суду звіт про проведену робо ту в ході процедури санації б оржника.

У зв'язку із неявкою в судов е засідання, яке відбулося 30.01.2 012 р., представників сторін, роз гляд справи було відкладено на 09.02.2012р.

До початку судового засіда ння 09.02.2012р. кредиторами ТОВ "Кла ксвік" та ТОВ "Біоніс Реклама" подано письмові клопотання п ро залишення кредиторських в имог зазначених кредиторів б ез розгляду у зв' язку врегу люванням між боржником та кр едиторами питання щодо погаш ення боргу.

Від представника за явника надійшла заява про ві дкликання заяви про порушенн я справи про банкрутство та п рипинення провадження у спра ві, яка підтримана представн иком боржника в судовому зас іданні.

Як пояснили учасники провадження, станом на день р озгляду справи строк процеду ри санації закінчився, сторо нами не вирішено питання щод о узгодження плану санації, о днак в теперішній час між бор жником та кредиторами ведуть ся переговори з метою врегул ювання спору в добровільному порядку, а саме погашення заб оргованості шляхом отриманн я боржником банківського кре диту; проте, наявність в прова дженні суду порушеної справи про банкрутство є перешкодо ю у оформленні кредиту.

Дослідивши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставників сторін та розпор ядника майна, розглянувши на дані заяви, суд зазначає наст упне.

Відповідно до п. 1 ст. 10 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зая ва про порушення справи про б анкрутство може бути відклик ана заявниками до опублікува ння в офіційному друкованому органі оголошення про поруш ення справи про банкрутство або після такого опублікуван ня, якщо протягом місячного с троку не надійшло інших заяв кредиторів щодо задоволення їх вимог. Суд виносить ухвалу про відкликання заяви, якщо ц е не порушує права боржника т а кредиторів.

У відповідності до ст.1 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" с торонами у справі про банкру тство є кредитори (представн ик комітету кредиторів), борж ник (банкрут).

Кредитор - юридична або фізи чна особа, яка має у встановле ному порядку підтверджені до кументами вимоги щодо грошов их зобов' язань до боржника.

У відповідності до ст.14 згад аного Закону конкурсні креди тори за вимогами, які

виникли до дня порушення п ровадження у справі про банк рутство, протягом тридцяти д нів від дня опублікування в о фіційному друкованому орган і оголошення про порушення п ровадження у справі про банк рутство для визнання їх кред иторами зобов'язані подати д о господарського суду письмо ві заяви з вимогами до боржни ка, а також документи, що їх пі дтверджують.

Судом встановлено, що заяв а боржника про відкликання з аяви про порушення справи пр о банкрутство подана після о публікування в офіційному др укованому органі оголошення про порушення справи про бан крутство. Після опублікуванн я оголошення звернулись лише два кредитори - ТОВ "Біоніс Р еклама" і ТОВ "Клаксвік", якими , в свою чергу, також подано за яви про залишення їх вимог бе з розгляду. Заяв інших кредит орів до суду не надходило.

Враховуючи викладене, оскі льки подані кредиторами заяв и про відкликання кредиторсь ких вимог та боржником - заяви про порушення справи про бан крутство не порушують прав т а інтересів боржника і креди торів, суд дійшов висновку пр о можливість припинення пров адження у справі.

Відповідно до пункту 7 статт і 12 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" дія мораторію на задов олення вимог кредиторів прип иняється з дня припинення пр овадження у справі про банкр утство.

На підставі викладеного , керуючись ст. 10 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", ст. 86 Господ арського процесуального код ексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Заяву товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Альпарі-Холдінг ЛТД" про відкликання заяви про порушення провадження у спр аві про банкрутство товарист ва з обмеженою відпов ідальністю "Альпарі-Холдінг ЛТД" задовольнити.

2. Заяву товариства з о бмеженою відповідальністю "Б іоніс Реклама", м.Київ про відк ликання заяви про визнання к редитором задовольнити.

3. Заяву товариства з о бмеженою відповідальністю "К лаксвік", м.Херсон про в ідкликання заяви про визнанн я кредитором задовольнити.

4. Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю "Альпарі-Холдінг ЛТД ", м.Херсон, вул.Фабрична, буд. 49 к в.4, код ЄДРПОУ 24109032 - припи нити.

5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредит орів та заборону щодо вчинен ня посадовими особами боржни ка будь-яких дій по реорганіз ації, ліквідації боржника аб о відчуження його основних з асобів, введені ухвалою суд в ід 16.06.2011р.

6. Ухвалу направити боржни ку, керуючому санацією, креди торам, розпоряднику майна, Д ержавному реєстратору, ВДВС Дніпровського РУЮ.

Суддя М.Б. Сулімовськ а

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення09.02.2012
Оприлюднено13.02.2012
Номер документу21343471
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1122/2011

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні