Ухвала
від 08.11.2011 по справі 15/202-пн-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"08" листопада 2011 р. Справа № 15/202-ПН-10

Господарський суд Херсон ської області у складі судді Клепай З.В. при секретарі Буюклу І.Г., розглянувши зая ву Херсонської міської ради про виправлення помилки в на казі господарського суду у справі

за позовом: Заступника прокурора Суворовського ра йону м.Херсона в інтересах де ржави в особі Херсонської мі ської ради, м.Херсон

до: Фізичної особи - під приємця ОСОБА_1, м. Херсон

3-я особа без самостійних ви мог на предмет спору на сторо ні позивача - Управління Держ авної інспекції з контролю з а охороною та використанням земель в Херсонській області , м. Херсон

про звільнення самов ільно зайнятої земельної діл янки та стягнення 1130грн. 88 коп.

за участю прокурора - Жужа Н .М. - посвідчення №159 від 19.09.2011р.

представників сторін:

від позивача - Токузан С.Ж. - посвідчення №2582 від 2010р.;

від відповідача - не прибув ;

від третьої особи - не прибу в;

За заявою позивача.

Суть справи викладен а в рішенні господарського с уду по справі від 14.12.10р., яким по зов задоволено у повному об сязі та зобов'язанно ФОП ОС ОБА_1, АДРЕСА_1., код ЄДРПОУ НОМЕР_1, звільнити самові льно зайняту земельну ділянк у площею 0,0028 га, яка знаходитьс я за адресою: АДРЕСА_2 та пе редати її за належністю Херс онській міській раді.

Позивач звернувся з з аявою в якій просить роз'ясни ти рішення господарського су ду в частині місця розташува ння спірного об'єкта та внест и зміни до наказу господарсь кого суду про зобов'язання ві дповідача звільнити земельн у ділянку, вказавши всі відпо відні реквізити, які він пові домив у своїй заяві про внесе ння виправлення до наказу.

Наказ господарського суду повернутий до господар ського суду.

Позивач та прокурор у судовому засіданні підтрима ли заяву позивача.

Відповідач та третя о соба, повідомлені належним ч ином про час та місце судовог о засідання, свого представн ика у судове засідання не нап равили, причини неявки не пов ідомили.

Відповідно до ст.117 ГПК України господарський суд, який видав наказ, може за з аявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або вида чі, чи визнати наказ таким, що не підлягає виконанню, та стя гнути на користь боржника бе зпідставно одержане стягува чем за наказом. Господарськи й суд розглядає заяву в десят иденний строк у судовому зас іданні з повідомленням стягу вача та боржника і виносить у хвалу. Неявка стягувача і бор жника не є перешкодою для роз гляду заяви. До розгляду заяв и господарський суд має прав о своєю ухвалою зупинити стя гнення за наказом, а також вит ребувати наказ.

Ст.89 ГПК України також передбачає, що заява про роз'я снення рішення суду розгляда ється протягом десяти днів. Н еявка осіб, які брали участь у справі, і (або) державного вик онавця не перешкоджає розгля ду питання про роз'яснення рі шення суду.

За таких умов заява п озивача розглядається за від сутності представника відпо відача та третьої особи.

Розглянувши заяву по зивача та вислухавши предста вників позивача та прокурор а, суд -

в с т а н о в и в:

При винесені рішення гос подарський суд виходив із то го, що відповідно до ч.4 ст.84 ГПК України резолютивна частина має містити висновок про за доволення позову або про від мову в позові повністю чи час тково по кожній з заявлених в имог. Висновок не може залежа ти від настання або ненастан ня якихось обставин (умовне р ішення). Найменування ма йна, що підлягає передачі, і місце його знаходження (у сп орі про передачу майна).

Предметом позовних вимог з аступника прокурора Суворов ського району м.Херсона в інт ересах Херсонської міської р ади у первісному вигляді бул о -"зобов'язати ФОП ОСОБА_1 звільнити самовільно зайнят у земельну ділянку".

Оскільки в матеріалах пере вірки, що здійснена Управлін ням Державної інспекції з ко нтролю за використанням та о хороною земель та мотивуваль ній частині позову заступник а прокурора Суворовського ра йону м.Херсона було вказано , що спірна земельна ділянка р озташована за адресою АДРЕ СА_2, то задоволення позову б уло здійснено відповідно до заявлених позовних вимог, а з міна адреси земельної ділянк и, що підлягає звільненню, фак тично є зміною предмету позо ву, що після вступу рішення в законну силу нормами ГПК не п ередбачено, що і роз'яснюєтьс я позивачу.

Щодо внесення змін до наказ у господарського суду в част ині внесення до наказу необх ідних реквізитів, то господа рський суд до резолютивної ч астини рішення вніс ті рекві зити, які були повідомлені пр и звернені з позовом заступн иком прокурора Суворовсько го району м.Херсона та позива чем.

Зважаючи на те, що при зверн ені позивача з заявою про роз 'яснення рішення та внесення виправлень до наказу господ арського суду позивачем пові домлені всі необхідні реквіз ити, господарський суд задов ольняє в цій частині заяву по зивача.

На підставі викладеного та керуючись ст.89,117 ГПК України, с уд -

у х в а л и в:

1.Заяву позивача задово льнити частково.

2.Роз'яснити позивачу, що задоволення позову було зді йснено відповідно до заявлен их позовних вимог, а зміна адр еси земельної ділянки, що під лягає звільненню, фактично є зміною предмету позову, що пі сля вступу рішення в законну силу нормами ГПК не передбач ено.

3.Внести зміни д о п.2 резолютивної частини ріш ення та викласти її у наступн ій редакції: - "Зобов'язати ФОП ОСОБА_1, АДРЕСА_1., код ЄД РПОУ НОМЕР_1, р/рахунки нев ідомі, звільнити самовільно зайняту земельну ділянку пло щею 0,0028 га, яка знаходиться за а дресою: АДРЕСА_2 та переда ти її за належністю Херсонсь кій міській раді, м. Херсон, пр -кт Ушакова, 37, код ЄДРПОУ 26347681, р/р ахунок 31411544700002 Банк ГУДКУ у Херсо нській області, МФО 852010.

Суддя З.В. Клепай

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено15.11.2011
Номер документу19111558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/202-пн-10

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Судовий наказ від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 22.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Постанова від 25.01.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Бойко Л.І.

Судовий наказ від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Судовий наказ від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні