Постанова
від 07.12.2011 по справі 15/134-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

07.12.2011 справа № 15/134-б

За заявою Публічного акціонерного товариства " Тр ест Київпідземшляхбуд - 2"

до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Оріон-10"

про визнання ба нкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від ініціюючого кредитора - Полонська Н.М.

від боржника - не з"явилися

розпорядник майна - Кулішен ко М.Ю.

від ТОВ "ТБС-Сервіс" - Пересад а Р.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 19.04.2011 порушен о провадження у справі № 15/134-б з а особливостями передбачени ми ст.ст.3-14 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

10.05.2011 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу під готовчого засідання у справі № 15/134-б, якою визнано розмір вим ог кредитора Відкритого акці онерного товариства "Трест К иївпідземшляхбуд - 2", який под ав заяву про порушення справ и про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Оріон-10", в сумі 835 678,27грн., зобов ' язано ініціюючого кредито ра подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України (газета «Голос Укра їни») чи Кабінету Міністрів У країни (газета «Урядовий кур ' єр») оголошення про поруше ння справи про банкрутство б оржника, призначено у справі розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Кул ішенка Миколу Юрійовича (ліц ензія НОМЕР_1 від 03.06.2010).

Ухвалою попереднього засі дання від 26.07.2011 затверджено реє стр вимог кредиторів на зага льну суму 88 1621,77 грн, до якого вкл ючено вимоги Публічного акц іонерного товариства " Трест Київпідземшляхбуд - 2" з грошо вими вимогами на суму 83 6183,30 грн. ; Товариства з обмеженою відп овідальністю "ТБС-Сервіс" з гр ошовими вимогами на суму 28 531,30г рн.; Арбітражного керуючого К улішенка Миколу Юрійовича з грошовими вимогами на суму 1690 7,20грн.-вимоги першої черги.

09 листопада 2011 року до Господ арського суду міста Києва на дійшло клопотання розпорядн ика майна Товариства з обмеж еною відповідальністю "Оріон -10" арбітражного керуючого Кул ішенка Миколи Юрійовича про продовження строку розпоряд ження майном боржника Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Оріон-10".

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 16.11.2011 продовж ено строк процедури розпоряд ження майном Товариства з об меженою відповідальністю "Ор іон-10" до 07.12.2011 та призначено розг ляд справи у судовому засіда нні на 07.12.2011.

06.12.2011 до Господарського суду міста Києва розпорядника май на Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Оріон-10" арбіт ражний керуючий Кулішенко Ми кола Юрійовича надав звіт ар бітражного керуючого з додат ками та протоколи № 1, 2, 3, зборів кредиторів Товариства з обм еженою відповідальністю "Орі он-10".

У судовому засіданні 07.12.2011 су д заслухав учасників провадж ення у справі, які надали пояс нення по справі та заявили кл опотання про припинення проц едури розпорядження майном, відкриття ліквідаційної про цедури та призначення ліквід атором боржника арбітражног о керуючого Кулішенка Миколу Юрійовича. Крім того, у судово му засіданні було досліджен о протокол № 3 зборів кредито рів Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Оріон-10" від 05.12.2011.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»до компе тенції комітету кредиторів н алежить прийняття рішення пр о звернення до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

З матеріалів справи вбачає ться, що майна боржника недос татньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підс тави для визнання боржника б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржн ика банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у для призначення керуючого санацією.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання комітету кредитор ів Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Оріон-10" щодо призначення ліквідатором бо ржника арбітражного керуючо го Кулішенка Миколу Юрійович а .

На підставі викладеного, ке руючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с уд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю "Оріон-10" (03033, м. Київ, ву л. Саксаганського, 41, код ЄДРПО У 33097594).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Кулішенка Миколу Юрійови ча (ліцензія НОМЕР_1 від 03.06 .2010).

5. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра.

7. Зобов' язати ліквідато ра надати суду докази публік ації оголошення в офіційному друкованому органі про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ор игінал примірника газети).

8. Скасувати арешт, накладе ний на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном банкрута. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 07.12.2011.

10. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 07.12.2011.

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 07.12.2011.

12. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 07.12.2012. Звіт лік відатора повинен містити: до кази вчинення належних дій л іквідатором по виявленню акт ивів та пасивів боржника, вст ановлення неможливості відн овлення платоспроможності б оржника внаслідок вжитих лік відатором заходів, встановле ння неможливості задоволенн я визначених за звітом лікві датора вимог кредиторів та н еобхідності у зв' язку з цим ліквідації боржника. До звіт у ліквідатора повинні додава тись письмові пояснення та д окази проведення ліквідацій ної процедури, реєстр вимог к редиторів (в разі наявності к редиторів) з урахуванням вим ог ініціюючого кредитора, до кази встановлення наявності активів боржника та докази в чинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надісланн я відповідних запитів до дер жавної податкової інспекції , Головного управління стати стики; Київського міського б юро технічної інвентаризаці ї та реєстрації права власно сті на об"єкти нерухомого май на; Головного управління зем ельних ресурсів; УДАІ МВС Укр аїни в м. Києві; Київської місь кої інспекції державного тех нічного нагляду; Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державни х реєстраторів заборон рухом ого та нерухомого майна Держ авного підприємства «Інформ аційний центр»Міністерства юстиції України; Державного підприємства «Український і нститут промислової власнос ті»Філія «Український центр інноватики та патентно-інфо рмаційних послуг»; Державног о департаменту інтелектуаль ної власності; Інспекції гол овного державного реєстрато ра флоту України; Державної м итної служби України; Держав ної авіаційної адміністраці ї Міністерства транспорту та зв"язку України, тощо.

13. Копію постанови направит и учасникам провадження у сп раві, у тому числі ліквідатор у.

14. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Ки їв, вул. Шолуденка, 33/19 (Управлін ня по забезпеченню оперативн о-правового супроводження ма теріалів ДПС в судових устан овах УПМ ДПА у м. Києві), Держав ній податковій інспекції за місцем знаходження боржника та державному реєстратору з а місцемзнаходженням боржни ка.

Суддя М.Г. Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено19.12.2011
Номер документу19889168
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/134-б

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 01.04.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні