Ухвала
від 04.11.2011 по справі 24/114
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

04.11.11 Справа № 24/114пн/2011

Суддя Рябцева О.В., розглянувши матеріали за по зовом

Фірми "Будинок одягу" Дочі рнього підприємства Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Ровенькипобутсервіс", м. Ровеньки Луганської обл асті

до Фізичної особи-підпри ємця ОСОБА_1, м. Ровеньки Луганської області

про усунення перешкод у к ористуванні земельною ділян кою шляхом знесення самочинн о збудованої будівлі

в с т а н о в и в:

Фірма "Будинок одя гу" Дочірнього підприємства Товариства з обмеженою відпо відальністю "Ровенькипобутс ервіс" звернулась до господа рського суду Луганської обла сті з позовною заявою про зоб ов' язання фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_1 усунути п ерешкоди у користуванні земе льною ділянкою по АДРЕСА_1 шляхом знесення самочинно з будованої будівлі "Кафе. Торг івельний центр" по АДРЕСА_2 , яка частково розташована на орендованій фірмою "Будинок одягу" ДП ТОВ "Ровенькипобутс ервіс" земельній ділянці.

Крім того, позивачем у позовній заяві зазначено в я кості третіх осіб Ровеньківс ьку міську раду та Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "Ровенькипобутсервіс", оск ільки власником орендованої позивачем земельної ділянки є Ровеньківська міська рада , а власником нерухомого майн а, яке розташоване на цій земе льній ділянці, є ТОВ "Ровенькипобутсер віс", і рішення по даному спору може вплинути на права та обо в' язки зазначених осіб.

Відповідно до ст. 27 ГПК України треті особи, які не за являють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступи ти у справу на стороні позива ча або відповідача до прийня ття рішення господарським су дом, якщо рішення з господарс ького спору може вплинути на їх права або обов' язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі т акож за клопотанням сторін, п рокурора або з ініціативи го сподарського суду.

Враховуючи викладене , суд вважає необхідним залуч ити до участі у справі в якост і третіх осіб, які не заявляют ь самостійних вимог на предм ет спору на стороні позивача - Ровеньківську міську рад у та Товариство з обмеженою в ідповідальністю "Ровенькипо бутсервіс".

Також позивачем до позовн ої заяви додано клопотання в ідповідно до ст. 41 ГПК України про призначення будівельно- технічної експертизи.

На обґрунтування зазначен ого клопотання позивач зазна чає, що документально підтве рдити чи порушено зведеною в ідповідачем будівлею межу ор ендованої фірмою "Будинок од ягу" ДП ТОВ "Ровенькипобутсер віс" земельної ділянки, особі , яка звертається до суду, немо жливо, тому просить суд призн ачити будівельно-технічну ек спертизу для вирішення зазна ченого питання.

Дане клопотання приймаєть ся судом до розгляду та буде в ирішено по суті у судовому за сіданні.

Керуючись статтями 61, 64-68 Госп одарського процесуального к одексу України, суд

у х в а л и в:

1.Порушити провадже ння у справі та прийняти позо вну заяву до розгляду.

2.Залучтити до участі у спр аві в якості третіх осіб, які н е заявляють самостійних вимо г на предмет спору на стороні позивача - Ровеньківську м іську раду та Товариство з об меженою відповідальністю "Ро венькипобутсервіс".

3.Розгляд справи призначити на 01.12.2011 на 12 год. 30 хв.

4.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду в кімнаті № 314.

5.Зобов' язати позивач а - надати заперечення на відзиви відповідача та тр етіх осіб, документальне під твердження і нормативне обґр унтування заперечень, оригін али документів, доданих до по зову в копіях - для огляду в за сіданні, надати належним чин ом засвідчені копії документ ів, додані до позовної заяви (н адані копії взагалі не засві дчені), рішення Ровеньківськ ої міської ради від 19.12.2007 № 25/1195 пр о передачу в оренду земельно ї ділянки, надати додатки до д оговору оренди землі, а саме: к адастровий план земельної ді лянки з відображенням обмеже нь (обтяжень) у її використанн і та встановлених земельних сервітутів, акт визначення м еж земельної ділянки в натур і (на місцевості), акт прийманн я-передачі об' єкта оренди, т ехнічний звіт по інвентариза ції земельної ділянки, доказ и знаходження майна відповід ача на території позивача, до кази чинення перешкод відпов ідачем у користуванні земель ною ділянкою, ухвалу апеляці йного суду Луганської област і від 02.02.2010 про скасування рішен ня Ровеньківського міського суду від 07.12.2007, пояснення щодо к асаційного оскарження відпо відачем ухвали апеляційного суду від 02.02.2010, документальне п ідтвердження цих пояснень, р ішення засновників щодо лікв ідації фірми.

6.Зобов' язати відповід ача - надати відз ив на позовну заяву з доказам и надіслання позивачу, д окументальне підтвердження і нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів , надати договір від 07.05.2002, рішен ня Ровеньківської міської ра ди про передачу в оренду земе льної ділянки, договір оренд и земельної ділянки від 26.11.2003 з усіма додатками до нього, поя снення та докази щодо знаход ження свого майна на земельн ій ділянці, що знаходиться у к ористуванні позивача, ухвалу апеляційного суду Лугансько ї області від 02.02.2010 про скасуван ня рішення Ровеньківського м іського суду від 07.12.2007, поясненн я щодо касаційного оскарженн я ухвали апеляційного суду в ід 02.02.2010, документальне підтвер дження цих пояснень, надати д ля огляду у судовому засідан ні оригінал свідоцтва про де ржавну реєстрацію в якості ф ізичної особи-підприємця, на лежним чином засвідчену копі ю до справи.

7.Зобов' язати третю осо бу - Ровеньківську міську ра ду - надати відзив на поз овну заяву з доказами надісл ання позивачу, документ альне підтвердження і нормат ивне обґрунтування викладен их у відзиві доводів, надати р ішення Ровеньківської міськ ої ради про передачу відпові дачу в оренду земельної діля нки, договір оренди земельно ї ділянки від 26.11.2003 з усіма дода тками до нього, докази встано влення в натурі меж земельно ї ділянки, наданої позивачу з а договором оренди земельної ділянки від 17.01.2008, надати викоп іювання з генплану міста з ві дображенням земельної ділян ки АДРЕСА_1, наданій у кори стування позивачу, пров ести обстеження земельної ді лянки АДРЕСА_1, що орендує ться позивачем, з визначення м висновку про те, чи займає ча стину такої земельної ділянк и фізична особа-підприємець ОСОБА_1, якщо так, то якою пл ощею, документальне підтверд ження повноважень юридичної особи.

8.Зобов' язати третю осо бу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ровенькип обутсервіс" - надати відзив на позовну заяву з доказами надіслання позивач у, документальне підтве рдження і нормативне обґрунт ування викладених у відзиві доводів, рішення щодо ліквід ації фірми "Будинок одягу", над ати для огляду у судовому зас іданні оригінал договору куп івлі-продажу від 20.12.1996, належним чином засвідчену копію до сп рави, надати витяг про реєстр ацію права власності на неру хоме майно, розташоване на зе мельній ділянці, яка орендує ться позивачем, надати докум ентальне підтвердження повн оважень юридичної особи (ори гінали для огляду, належним ч ином засвідчені копії до спр ави).

9.Зобов' язати державно го реєстратора виконавчого к омітету Ровеньківської місь кої ради - надати довід ку з Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців про реєс трацію фізичної особи-підпри ємця ОСОБА_1, АДРЕСА_3, і дентифікаційний номер невід омий.

10.Обласному адресному бю ро УМВС України в Луганській області - надати довідку щ одо місця реєстрації ОСОБА _1, АДРЕСА_3.

Явка повноважних пред ставників сторін в засідання суду обов' язкова.

Суддя О.В.Рябцева

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19891928
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/114

Ухвала від 26.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 26.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 09.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 09.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Рішення від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 04.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Рябцева О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні