Ухвала
від 05.09.2008 по справі
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

порушення провадження у справі

          

05.09.08                                                                                 Справа№ 26/239

Суддя Деркач Ю.Б. розглянувши матеріали позовної заяви

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „ВВС-ЛТД”, с. Іванковичі, Васильківського району Київської області

до: Товариства з обмеженою відповідальністю „Львівський завод теплогазової апаратури”,   м. Львів

про: визнання незаконними дій

Визнав подані матеріали достатніми для прийняття  заяви до розгляду.

Позивачем (Товариством з обмеженою відповідальністю «ВВС-ЛТД», вул. Шевченка, 4, с. Іванковичі Васильківського району Київської області, код ЄДРПОУ 19351156) подано заяву (Вх. № 19784 від 05.09.2008 р.) про забезпечення позову в порядку ст. 66 ГПК України. У даній заяві позивач просить суд забезпечити позов шляхом заборони відповідачу вчиняти будь-які дії та вживати будь-яких заходів щодо будівництва (проведення будівельно-монтажних робіт) будівель та споруд за адресою: м. Львів, вул. Газова, 30-30Б, а також заборони відповідачу користуватися будівлями та спорудами за адресою: м. Львів, вул. Газова, 30-30Б. Свої вимоги щодо забезпечення позову позивач обґрунтовує тим, що відповідачем розпочато проведення будівельних робіт з метою будівництва торгово-офісного комплексу, стіна якого примикатиме до стіни будівлі, власником якої є позивач. В той же час, у відповідача відсутні будь-які дозвільні та проектні документи на здійснення нового будівництва, що підтверджується приписом, виданим Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області на ім'я відповідача 11.07.2008 р. Згідно даного припису відповідача зобов'язано припинити виконання будь-яких будівельних робіт та представити в Інспекцію ДАБК до 01.08.2008 р. підтверджуючі дозвільні документи на виконання будівельних робіт.

Вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заяву позивача про забезпечення позову слід частково задоволити, виходячи з наступного:

Відповідно до витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно від 14.07.2008 р.          № 198516637, виданого Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки», позивач став власником будівлі, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Джерельна, буд. 38, загальною площею 3514,8 кв.м. На сусідній земельній ділянці по вул. Газовій, 30-30Б у м. Львові, що примикає до будівлі позивача, відповідачем розпочато проведення будівельно-монтажних робіт без будь-якої погодженої проектної документації, дозвільних документів, про що свідчить припис, виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області від 11.07.2008 р.

Таким чином, проведення відповідачем незаконних будівельно-монтажних робіт на земельній ділянці, що примикає до будівлі позивача, безпосередньо створює загрозу для цілісності будівлі позивача, що знаходиться по вул. Джерельній, 28 у м. Львові, а тому обґрунтованою є вимога позивача про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони відповідачу вчиняти будь-які дії та вживати будь-яких заходів щодо будівництва будівель та споруд за адресою: м. Львів, вул. Газова, 30-30Б.

Поряд з тим, суд вважає, що вимога позивача про забезпечення позову шляхом заборони відповідачу користуватися зазначеними будівлями є безпідставною з огляду на те, що користування відповідачем будівлями та спорудами відповідно до чинного законодавства жодним чином не впливає на стан сусідньої будівлі позивача і не може призвести до її руйнування чи пошкодження. Враховуючи наведене, а також п. 8 Роз'яснення Вищого арбітражного суду України № 02-5/611 від 23.08.1994 р. «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову», суд вважає, що в цій частині заяви про забезпечення позову позивачу слід відмовити.

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Керуючись ст.ст. 64, 65, 66, 67 Господарського процесуального кодексу України, суд

У х в а л и в:

1.          Прийняти позовну заяву до розгляду та призначити провадження у справі.

2.          Розгляд справи призначити в судовому засіданні на 21.10.2008 р. о 12 год. 10 хв.

3.          Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Львів,        вул. Личаківська, 128, каб. № 309 (3 поверх).

4.    При направленні відзиву посилання на номер справи обов'язкове.

Зобов'язати сторони:

Позивача –надати суду довідку про включення до ЄДРПОУ відповідача станом на час розгляду спору; виписку державного реєстратора (ст. 20 ЗУ „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”) стосовно відповідача; оригінали документів долучених до позовної заяви; явка повноважних представників.

Відповідача –надати суду довідку про включення до ЄДРПОУ станом на час розгляду спору; виписку державного реєстратора (ст. 20 ЗУ „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”); документально та нормативно обґрунтоване письмове пояснення по суті позову; явка повноважних представників.

Вжити заходи до забезпечення позову, а саме: заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «Львівський завод теплогазової апаратури»(м. Львів, вул. Газова, 28, код ЄДРПОУ 31362958) вчиняти будь-які дії та вживати будь-яких заходів щодо будівництва (проведення будь-яких будівельно-монтажних робіт) будівель та споруд за адресою: м. Львів, вул. Газова, 30-30Б.

У разі неявки сторін спір може бути розглянуто за наявними в справі матеріалами згідно ст. 75 ГПК України.

               

Суддя                                                                                                                            

Дата ухвалення рішення05.09.2008
Оприлюднено19.09.2008
Номер документу2028215
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання незаконними дій

Судовий реєстр по справі —

Окрема думка від 21.05.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Окрема думка від 21.05.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Ухвала від 21.05.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Григор`єва Ірина Вікторівна

Окрема думка від 20.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 22.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 22.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 22.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні