Ухвала
від 20.12.2011 по справі 10-14-01/4061
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

          "20" грудня 2011 р.                                                  Справа № 10-14-01/4061

          Господарський суд Черкаської області в особі судді Шумка В.В., при секретарі судового засідання Кравцовій Ю.А., за участю ліквідатора ОСОБА_1, представників кредиторів:

ДПІ у місті Черкаси - ОСОБА_2, за довіреністю,

                                        ОСОБА_3, за довіреністю,

УПФУ в м. Черкасах - ОСОБА_4, за довіреністю,

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - ОСОБА_5, за довіреністю,

Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України - ОСОБА_6, за довіреністю,

Черкаського міського центру зайнятості - ОСОБА_7, за довіреністю,

ПАТ "Черкаське хімволокно" - ОСОБА_8, за довіреністю,

ПАТ "Укртелеком" - ОСОБА_9, за довіреністю,

ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - ОСОБА_10, за довіреністю,

ПАТ "КБ "Надра" -  ОСОБА_11,  за довіреністю,

розглянувши   у  відкритому   судовому   засіданні   матеріали справи про банкрутство Спільного українсько-французького підприємства "Дако",  -

ВСТАНОВИВ:

10.03.2006 року господарський суд Черкаської області прийняв постанову про визнання Спільного українсько-французького підприємства "Дако" банкрутом, відкрив процедуру його ліквідації.

За клопотаннями комітету кредиторів, ліквідаторів процедура ліквідації банкрута багаторазово продовжувалася судом у зв'язку з необхідністю виявлення, розшуку, витребування та реалізації майна підприємства-банкрута.

Останній із призначених судом ліквідатор-арбітражний керуючий ОСОБА_1, за наслідками здійснення ліквідаційної процедури, подав на розгляд та затвердження судом звіт та ліквідаційний баланс банкрута, клопотання про їх затвердження судом та припинення провадження у справі.

Згідно з ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у подальшому тексті ухвали - "Закон" у відмінках) звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають розгляду господарським судом.

Розглянувши поданий суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, додані до нього матеріали по здійсненню ліквідаційної процедури, суд вважає, що звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню судом з таких підстав та мотивів.

Звіт ліквідатора містить повну інформацію про стан здійснення ліквідаційної процедури, до нього додані всі матеріали, визначені п.1 ст. 32 Закону.

Згідно з п. 9 ст. 7 Закону при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, створений відповідно до цього Закону.

Комітет кредиторів банкрута за наслідками розгляду звіту одноголосно прийняв протокольне рішення про затвердження звіту ліквідатора та завершення ліквідаційної процедури (протокол зборів комітету від 08.11.2011 р.).

Представники всіх кредиторів, присутні у засіданні суду, крім кредитора - ПАТ КБ "Надра", звіт ліквідатора та клопотання про припинення судом провадження у справі підтримали.

Представник кредитора - ПАТ КБ "Надра" проти затвердження судом звіту, припинення провадження у справі заперечив, мотивуючи це недостатністю вжитих ліквідаторами заходів щодо розшуку та реалізації майна банкрута. При цьому представник вказаного кредитора не вказав, яких саме заходів не вжили ліквідатори, яке саме майно банкрута ними не виявлено, не реалізовано, письмових доказів наявності такого майна не подав.

Тому заперечення представника цього кредитора суд вважає необґрунтованими та такими, що направлені на подальше безпідставне затягування процедури ліквідації банкрута.

Згідно з поданим ліквідатором звітом, ліквідаційним балансом, майнові активи банкрута відсутні.

Згідно з п. 2 ст. 32 Закону, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Згідно  з п. 6) ст. 40 Закону затвердження звіту ліквідатора в порядку, встановленому ст. 32 Закону є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

За викладених обставин та на підставі вказаної норми Закону суд вважає, що провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню.

Враховуючи викладене,          керуючись ст. ст. 5, 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України суд –

УХВАЛИВ:

          Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Спільного українсько-французького підприємства "Дако", затвердити.

Спільне українсько-французьке підприємство "Дако", м. Черкаси, вул. Смілянська, 144, код ЄДРПОУ 21386883,  як юридичну особу, ліквідувати у зв'язку з банкрутством.

Провадження у справі припинити.

Ухвалу надіслати ліквідатору, кредиторам,  Головному управлінню юстиції в Черкаській області, державному реєстратору, Соснівському відділу державної виконавчої служби Черкаського міського  управління юстиції.

             

              Суддя                                                                          В.В.Шумко      

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20458670
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10-14-01/4061

Ухвала від 11.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О. С.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О. С.

Постанова від 07.02.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні