Постанова
від 07.02.2012 по справі 10-14-01/4061
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

01601, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.02.2012 № 10-14-01/4061

Київський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Сотнік ова С.В.

суддів: Разіної Т.І.

Дзюбка П.О.

за участю секретаря Кар пюк О.С.,

представників:

від заявника - не з' явивс я,

від боржника - Новосельце в В.П. - ліквідатор,

від ПАТ КБ “Надра” - ОСОБ А_1. (дов. від 15.08.2011),

розглянувши апеляційну ск аргу Публічного акціонерног о товариства “Комерційний ба нк “Надра” (Банк)

на ухвалу Господарського с уду Черкаської області від 20.1 2.2011

у справі № 10-14-01/4061 (суддя Шумко В .В.)

за заявою Черкаської об' є днаної державної податкової інспекції

до Спільного українсько-фр анцузького підприємства “Да ко”

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарськог о суду Черкаської області ві д 10.03.2006 визнано банкрутом Спіль не українсько-французьке під приємство “Дако”, відкрито л іквідаційну процедуру.

Ухвалою Господарського су ду Черкаської області від 20.12.20 11 у справі

№ 10-14-01/4061 затвердже но звіт ліквідатора та лікві даційний баланс, ліквідовано Спільне українсько-французь ке підприємство “Дако” як юр идичну особу у зв' язку з бан крутством, провадження у спр аві припинено.

Не погоджуючись із зазначе ним судовим рішенням, Публіч не акціонерне товариство “Ко мерційний банк “Надра” зверн улось до Київського апеляцій ного господарського суду з а пеляційною скаргою, у якій пр осить скасувати ухвалу від 20.1 2.2011, передати справу на розгляд суду першої інстанції на ста дію ліквідаційної процедури . В обґрунтування вимог апеля ційної скарги, Банк зазначив , що судом першої інстанції не було належним чином дослідж ено звіт ліквідатора, не пере вірено фінансовий стан боржн ика, не з' ясовано актив і пас ив боржника, не досліджено пи тання щодо повергнення дебіт орської заборгованості та на явність нереалізованого май на, не було з' ясовано чи вчин ив ліквідатор всі необхідні заходи з пошуку майна боржни ка, що входить до ліквідаційн ої маси. Крім того, скаржник зв ертає увагу у скарзі на безпі дставне невідображення лікв ідатором у звіті відомостей про розшук та реалізацію май на, яке перебуває у заставі Ба нку.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 13.01.2012 прийнято до провадженн я апеляційну скаргу Банку.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 24.01.2012 продовжено строк розгл яду апеляційної скарги у спр аві № 10-14-01/4061 на п' ятнадцять дні в, розгляд справи відкладено .

Представники заявника та і нших кредиторів в судове зас ідання не з'явились, про час та місце засідання суду були по відомлені належним чином, що підтверджується повідомлен нями про вручення поштового відправлення.

Колегія суддів, розглянувш и доводи апеляційної скарги, дослідивши наявні матеріали справи, заслухавши поясненн я представника Банку та лікв ідатора, вважає, що скарга зад оволенню не підлягає з огляд у на наступне.

Провадження у справах про б анкрутство регулюється Зако ном України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” від 14 травня 1992 р. № 2343-XII (далі - З акон про банкрутство), Господ арським процесуальним кодек сом України (далі - ГПК Украї ни), іншими законодавчими акт ами України.

Відповідно до ст. 22 Закону пр о банкрутство у випадках, пер едбачених цим Законом, госпо дарський суд приймає постано ву про визнання боржника бан крутом і відкриває ліквідаці йну процедуру. Строк ліквіда ційної процедури не може пер евищувати дванадцяти місяці в. Господарський суд може про довжити цей строк на шість мі сяців, якщо інше не передбаче но цим Законом.

Ухвалами суду першої інста нції строк ліквідаційної про цедури неодноразово продовж увався за клопотанням ліквід атора у зв' язку з необхідні стю розшуку рухомого майна б анкрута, здійснення заходів по поверненню майна банкрута , а також його продажу з метою задоволення вимог кредиторі в.

Статтею 24 Закону про банкру тство передбачено, що у поста нові про визнання боржника б анкрутом господарський суд в ідкриває ліквідаційну проце дуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санац ією.

З дня свого призначення лік відатор здійснює повноважен ня, встановлені статтею 25 Зако ну про банкрутство.

Ухвалою Господарського су ду Черкаської області від 10.02.20 09 ліквідатором банкрута приз начено арбітражного керуючо го Новосельцева В.П.

Згідно ст. 32 Закону про банкр утство після завершення усіх розрахунків з кредиторами л іквідатор подає до господарс ького суду звіт та ліквідаці йний баланс, до якого додають ся:

показники виявленої лікві даційної маси (дані її інвент аризації);

відомості про реалізацію о б'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дого вори купівлі-продажу;

копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання - пере дачі майна;

реєстр вимог кредиторів з д аними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, які підтверджую ть погашення вимог кредиторі в.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

02.12.2011 ліквідатор подав господ арському суду звіт ліквідато ра банкрута у справі № 10-14-01/4061, лі квідаційний баланс банкрута та реєстр вимог кредиторів з даними про розмір погашених вимог кредиторів. Зі звітом т а доданими до нього підтверд жуючими документами, ліквіда тором також подано протокол зборів комітету кредиторів б анкрута від 08.11.2011, на яких було у хвалено рішення про закінчен ня ліквідаційної процедури у зв' язку з відсутністю акти вів банкрута.

В процесі ліквідаційної пр оцедури ліквідатором боржни ка були надіслані запити до д ержавних органів з метою вия влення та з'ясування наявнос ті майна та майнових активів , що належать банкруту, для під твердження відомостей про ро зрахункові рахунки, в т.ч. раху нки в цінних паперах, відомос тей про наявних кредиторів т а дебіторів банкрута. Крім то го, ліквідатором вживались з аходи із збереження рухомого майна банкрута шляхом подан ня відповідних заяв про накл адення арешту до господарськ ого суду, заходи із розшуку ма йна шляхом подання відповідн их судових позовів та заяв до правоохоронних органів, а та кож були вжиті відповідні за ходи з реалізації наявного р ухомого майна (автомобілів, к омбайнів, тракторів та запча стин до них).

З метою з'ясування дебіторс ької заборгованості банкрут а ліквідатором були надіслан і запити до Державної викона вчої служби про надання інфо рмації щодо перебування вико навчих проваджень стягуваче м у яких є боржник. Згідно відп овідей державних органів бул о з' ясовано, що дебіторська заборгованість відсутня.

З наданих ліквідатором мат еріалів вбачається, що креди торські вимоги банкрута част ково погашені, зокрема вимог и ПАТ КБ “Надра” на суму 6000,00 грн ., вимоги ПАТ “Укрексімбанк” н а суму 20000,00 грн., які були віднес ені до першої черги задоволе ння. Крім того, грошові кошти, які були отримані від продаж у майна банкрута також були н аправлені на погашення витра т ліквідатора, пов' язаних з виконанням обов' язків лікв ідатора, на суму 61036,14 грн., оплат у послуг праці арбітражного керуючого - ліквідатора в р озмірі 25887,00 грн.

Іншого майна боржника для п огашення решти кредиторськи х вимог не залишилось, про що з азначено у звіті ліквідатора та ліквідаційному балансі.

Частинами 2, 5 статті 32 Закону про банкрутство передбачено , якщо за результатами ліквід аційного балансу після задов олення вимог кредиторів не з алишилося майна, господарськ ий суд виносить ухвалу про лі квідацію юридичної особи - ба нкрута. Якщо ліквідатор не ви явив майнових активів, що під лягають включенню до ліквіда ційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який з асвідчує відсутність у банкр ута майна.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 господарсь кий суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщ о затверджено звіт ліквідато ра в порядку, передбаченому с таттею 32 цього Закону.

За таких обставин, колегія с уддів погоджується з висновк ом суду першої інстанції про наявність підстав для припи нення провадження у справі п ро банкрутство, оскільки піс ля часткового задоволення ви мог кредиторів не залишилося майна банкрута.

Відповідно до ст. 33 ГПК Украї ни кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на які вона посилається як на підставу с воїх вимог і заперечень.

Скаржником не надано безза перечних доказів на підтверд ження тих доводів, на які він п осилається в апеляційній ска рзі.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає, що ухв ала Господарського суду Черк аської області від 20.12.2011 у дані й справі відповідає фактични м обставинам та матеріалам с прави, прийнята з правильним застосуванням норм матеріал ьного та процесуального прав а, підстав для її скасування а бо зміни не вбачається.

Керуючись ст.ст. 99, 101 - 103, 105, 106 ГП К України Київський апеляцій ний господарський суд

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу Публічн ого акціонерного товариства “Комерційний банк “Надра” з алишити без задоволення, а ух валу Господарського суду Чер каської області від 20.12.2011 у спр аві № 10-14-01/4061 - без змін.

Матеріали справи № 10-14-01/4061 пове рнути Господарському суду Че ркаської області.

Головуючий суддя Сотніков С.В.

Судді Разіна Т.І.

Дзюб ко П.О.

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено17.02.2012
Номер документу21427156
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10-14-01/4061

Ухвала від 11.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О. С.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О. С.

Постанова від 07.02.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні