Постанова
від 19.12.2011 по справі 46/134-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

19.12.2011 справа № 46/134-б

За заявою Публічного акціонерного товариства “Перший інвестиц ійний банк”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Айтем” (іден тифікаційний код 31467966)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника не з' явився

Від боржника не з' явився

Арбітражний керуючий Коршун В.В.- розпорядник ма йна

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господа рського суду міста Києва зна ходиться справа № 46/134-б про бан крутство Товариства з обмеже ною відповідальністю “Айтем ”.

25.07.2011 р. у справі № 46/134-б винесено ухвалу підготовчого засідан ня з відповідними процесуаль ними наслідками, якою, зокрем а, було визнано безспірні гро шові вимоги ініціюючого кред итора в розмірі 650 567,20 грн., призн ачено розпорядником майна ар бітражного керуючого Коршун а В.В., попереднє судове засіда ння для розгляду реєстру вим ог кредиторів було призначен о на 30.09.2011 р.

30.09.2011 р. відбулося попереднє с удове засідання, в якому кред иторами Товариства з обмежен ою відповідальністю “Айтем” були визнані Публічне акціо нерне товариство “Перший інв естиційний банк” на суму 648 867,20 грн., Київський міський центр зайнятості на суму 26,10 грн. та Д ержавна податкова інспекція у Солом' янському районі м. К иєва на суму 3 521,81 грн.

Відповідно до ухвали підго товчого засідання від 25.07.2011 р. н а 19.12.2011 р. у справі № 46/134-б було приз начено засідання суду, на яко му буде винесено ухвалу про с анацію боржника, чи про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, чи припинення проваджен ня у справі про банкрутство.

20.10.2011 р. від голови комітету кр едиторів боржника до суду на дійшло клопотання про припин ення процедури розпорядженн я майном, визнання боржника б анкрутом, відкриття ліквідац ійної процедури та затвердже ння оплати послуг арбітражно го керуючого.

У судове засідання, признач ене на 19.12.2011 р. з' явився розпор ядник майна боржника.

Голова комітету кредиторі в уповноваженого представни ка в судове засідання не напр авив.

Розпорядник майна підтрим ав клопотання про визнання б оржника банкрутом відповідн о до ухваленого комітетом кр едиторів рішення та клопотав про затвердження оплати йог о послуг у розмірі відповідн о до законодавства.

За наслідками розгляду кло потання арбітражного керуюч ого Коршуна В.В. щодо встановл ення оплати його послуг та ві дшкодування витрат її було з адоволено, про що винесено ві дповідну ухвалу від 19.12.2011 р.

Дослідивши матеріали спра ви та заслухавши пояснення р озпорядника майна, суд вважа є заявлені вимоги щодо відкр иття ліквідаційної процедур и відносно боржника правомір ними та такими, що підлягають задоволенню, зважаючи на так е.

Виходячи з приписів ч. 9 ст. 13 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” обов' язок скликання збо рів кредиторів боржника, а та кож проведення аналізу його фінансової, господарської та інвестиційної діяльності по кладено на розпорядника майн а.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ротягом десяти днів після ви несення ухвали за результата ми попереднього засідання го сподарського суду розпорядн ик майна повідомляє кредитор ів згідно з реєстром вимог кр едиторів та уповноважену осо бу акціонерів або учасників товариства з обмеженою чи до датковою відповідальністю п ро місце і час проведення збо рів кредиторів та організову є їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 16 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” рішення про вибори членів комітету к редиторів відноситься до ко мпетенції зборів кредиторів . .

Рішення про створення та ск лад комітету кредиторів напр авляється до господарського суду (ч. 7 ст. 16) .

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” д о компетенції комітету креди торів належить прийняття ріш ення, зокрема, про внесення пр опозицій господарському суд у щодо продовження або скоро чення строку процедур розпо рядження майном боржника чи санації боржника, звернення до суду з клопо танням про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури, про припинення повно в ажень арбітражного керуючог о (розпорядника майна) та про п ризначення нового арбітражн ого керуючо го тощо.

Рішення зборів (комітету) кр едиторів вважається прийнят им більшістю голосів кредито рів, якщо за нього проголосув али присутні на зборах (коміт еті) кредитори, кількість гол осів яких визначається від п овідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 16).

Як вбачається з матеріалів справи, 10.10.2011 р. відбулися збори кредиторів Товариства з обм еженою відповідальністю “Ай тем”, якими прийнято рішення про обрання комітету кредит орів у складі одного кредито ра Публічного акціонерного т овариства “Перший інвестиці йний банк”, що відображено у в ідповідному протоколі (прим ірник в матеріалах справи).

У подальшому на засіданні к омітету кредиторів було прий нято рішення про звернення д о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття щодо нього ліквідац ійної процедури, а також приз начення ліквідатором Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Промислово-енергетич на компанія “Айтем” арбітраж ного керуючого Коршуна В.В. та затвердження розміру оплати його послуг з розрахунку дво х мінімальних заробітних пла т в Україні (протокол зборів к омітету кредиторів від 10.10.2011 р. в матеріалах справи).

Також, під час розгляду спра ви, судом встановлено, що стан ом на 19.12.2011 р. повідомлень про ви конання боржником грошових з обов' язань не поступало, не надходило заяв від потенцій них інвесторів щодо оздоровл ення фінансового становища б оржника, а також письмових ви мог від комітету кредиторів боржника щодо санації Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Айтем” чи припинення провадження у справі № 46/134-б.

У ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” встановлено, щ о господарський суд приймає постанову про визнання боржн ика банкрутом і відкриває лі квідаційну процедуру у випад ках, передбачених цим Законо м.

Згідно зі ст. 3-1 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” ліквідато ром може бути призначено фіз ичну особу - суб' єкта підпр иємницької діяльності, яка м ає вищу юридичну або економі чну освіту, володіє спеціаль ними знаннями та не є зацікав леною особою щодо боржника і кредиторів.

Судом встановлено, що запро понована комітетом кредитор ів особа ліквідатора, а саме: а рбітражний керуючий Коршун В .В. узгоджується з приписами ч инного законодавства, строк, в який заявлено вимогу про ви знання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури також не суперечить в имогам закону.

За таких обставин, оскільки вимоги комітету кредиторів є обґрунтованим та заявленим и в рамках приписів Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, Това риство з обмеженою відповіда льністю “Айтем” підлягає виз нанню банкрутом з відповідни ми процесуальними наслідкам и.

Згідно зі ст. 23 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” з дня прий няття господарським судом по станови про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури скасову ється арешт, накладений на ма йно боржника, визнаного банк рутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових а рештів або інших обмежень що до розпорядження майном банк рута не допускається.

Керуючись ч. 1 ст. 24 Законом Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” та Го сподарським процесуальним к одексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити проц едуру розпорядження майном Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Айтем” (03049, м. Київ , вул. Богданівська, 3, ідентифі каційний код 21467966).

2. Припинити повноваже ння розпорядника майна Товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Айтем” - арбітражно го керуючого Коршуна Владисл ава Володимировича.

3. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю “Айтем” (03049, м. Київ, в ул. Богданівська, 3, ідентифіка ційний код 21467966).

4. Скасувати арешти, нак ладені на майно боржника, виз наного банкрутом, чи інші обм еження щодо розпорядження ма йном такого боржника. Наклад ення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускає ться.

5. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

6. Призначити ліквід атором Товариства з обмежено ю відповідальністю “Айтем” а рбітражного керуючого Коршу на Владислава Володимирович а (ліцензія серії АВ № НОМЕР _1 від 29.042010 р., місце проживання : АДРЕСА_1 ідентифікаційн ий номер НОМЕР_2).

7. Зобов' язати лікв ідатора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови пр о визнання боржника банкруто м подати до офіційного друко ваного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністр ів України оголошення про ви знання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури з метою виявлення, вст ановлення кредиторів боржни ка, що ліквідується власнико м, та повідомлення їх (кредито рів) про визнання зазначеног о боржника банкрутом. Відомо сті про визнання боржника ба нкрутом і про відкриття лікв ідаційної процедури повинні містити: найменування та інш і реквізити боржника, визнан ого банкрутом, найменування господарського суду, в прова дженні якого знаходиться спр ава про банкрутство, дату при йняття господарським судом п останови про визнання боржни ка банкрутом і відкриття лік відаційної процедури, відомо сті про ліквідатора (ліквіда ційну комісію).

8. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення у офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

9. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд т а надати докази їх визнання а бо ж відхилення в установлен ому порядку.

10. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

11. Строк виконання усіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 19.12.2011 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 19.12.2011 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 19.12.2011 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 19.10.2012 р.

15. Копію постанови напр авити боржнику, кредитору, лі квідатору, а також для відома до Державної податкової адм іністрації у м. Києві, прокура тури, податкового органу та д ержавному реєстратору за міс цем знаходження боржника для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено05.01.2012
Номер документу20526033
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/134-б

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 08.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні