Рішення
від 21.12.2011 по справі 2-7032/11
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 2-7032/11

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.12.2011 21.12.2011 р. Московськ ий районний суд м. Харкова в ск ладі: головуючого судді Оксе ненко В.А., з участю секретаря Дмитрієвої Є.О., розглянувши у відкритому судовому засідан ні в приміщенні суду цивільн у справу за позовом відкрито го акціонерного товариства « Турбоатом»до ОСОБА_1 про в изнання особи, такою що втрат ила право користування жилим приміщенням, 3 особа: відділен ня громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Московського районного відд ілу УМВСУ в Харківській обла сті, -

установив:

ВАТ «Турбоатом»звернув ся до суду з позовом до ОСОБ А_1 про визнання відповідач а таким, що втратив право кори стування жилим приміщенням, а саме ліжко-місцем у гуртожи тку ВАТ «Турбоатом»за адресо ю: АДРЕСА_1, зняти відповід ача з реєстраційного обліку в гуртожитку ВАТ «Турбоатом» .

В обґрунтування позову пре дставник позивача вказав нас тупне.

На підставі наказу Фонду де ржавного майна України №16-АТ в ід 31.01.1996 року, будівля гуртожитк у по АДРЕСА_1 належить ВАТ «Турбоатом»на праві власнос ті та перебуває у нього на бал ансі. ОСОБА_1 зареєстрован ий у гуртожитку по АДРЕСА_1 . Відповідач в трудових відн осинах з ВАТ «Турбоатом»не п еребуває. Відповідач в гурто житку не проживає більш 6 міся ців. Реєстрація відповідача перешкоджає власнику на свій розсуд володіти, користуват ися і розпоряджатись своїм м айном на власний розсуд.

Сторони в судове засідання не з?явились, про день, ч ас, місце розгляду справи бул и повідомлені належним чином . Представник позивача надал а до суду заяву, в якій позовні вимоги підтримала, просила р озглядати справу без участі позивача, на підставі надани х доказів та ухвалити заочне рішення, тому суд, згідно ст.224 ЦПК України, вважає за необхі дне вирішити справу на підст аві наявних у ній доказів та у хвалити заочне рішення.

Як встановлено судом, гурто житок по АДРЕСА_1 належить на праві власності ВАТ «Турб оатом», згідно витягу про реє страцію права власності на н ерухоме майно №1209252 на підставі наказу Фонду державного май на України №16-АТ від 31.01.1996 року.

У гуртожитку по АДРЕСА_1 зареєстрований відповідач , що підтверджується довідко ю ЖКВ ВАТ «Турбоатом»б/н.

За правилом ст.16 ЦК України к ожна особа має право звернут ись до суду з позовом про захи ст свого особистого немайнов ого або майнового права та ін тересу; та своїми правами щод о предмету спору розпоряджає ться на власній розсуд.

Суд може продовжити строк з берігання права користуванн я житловим приміщенням за ос обою, якщо причини відсутнос ті цієї особи поважні або вик ликані неправомірною поведі нкою наймача, або проживаючи х там членів сім'ї.

Відповідно до довідки ЖКВ В АТ «Турбоатом»б/н, ОСОБА_1 не проживає за адресою: АДР ЕСА_1 більш шести місяців.

Відповідач не вносить плат у за користування житловою п лощею i за комунальні послуги , зі скаргами або заявами до ВА Т «Турбоатом»про порушення ж итлових прав не звертався.

Відповідно до ст. 129 ЖК Україн и, на підставі рішення про над ання жилої площі в гуртожитк у адміністрація підприємств а, установи, організації вида є громадянинові спеціальний ордер, який є єдиною підставо ю для вселення на дану жилу пл ощу.

Згідно ст. 71 ЖК України при ти мчасовій відсутності наймач а або членів його сім' ї за ни ми зберігається жиле приміще ння протягом шести місяців, а якщо були відсутні з поважни х причин понад шість місяців , цей строк за заявою відсутнь ого може бути продовжено най модавцем, а в разі спору - судо м.

Суд вважає доведеним, що від повідач втратив право на спі рну жилу площу, тому що він доб ровільно її залишив та не про живає понад 6 місяців без пова жних причин.

Керуючись ст.ст. 212-215, 224-226 ЦПК Ук раїни,ст.ст.71,72 ЖК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги - задов ольнити.

Визнати ОСОБА_1 таким, що втратив право користування жилим приміщенням - койко-мі сцем в гуртожитку по АДРЕСА _1.

Зобов' язати ВГIРФО Москов ського РВ ХГУ МВС України в м. Харкові зняти з реєстраційно го обліку ОСОБА_1 у гуртож итку по АДРЕСА_1.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть ВАТ «Турбоатом»судові в итрати в розмірі 94 грн. 10 коп.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до А пеляційного суду Харківсько ї області через суд першої ін станції шляхом подачі апеляц ійної скарги протягом 10 днів з дня проголошення рішення.

Заочне рішення може бути пе реглянуто судом що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача.

Заяву про перегляд заочног о рішення може бути подано пр отягом 10 днів з дня отримання його копії.

Суддя: В.А. ОКСЕНЕ НКО.

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення21.12.2011
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу20645238
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-7032/11

Ухвала від 07.11.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 03.11.2011

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 29.11.2011

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Морозов М. О.

Ухвала від 29.11.2011

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Морозов М. О.

Рішення від 30.01.2012

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Морозов М. О.

Рішення від 11.06.2012

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Рішення від 21.11.2011

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Парамонов М. Л.

Рішення від 30.01.2012

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Морозов М. О.

Ухвала від 21.11.2011

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Рішення від 21.12.2011

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Оксененко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні