Ухвала
від 16.01.2012 по справі 18/142-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.01.12 Справа №18/142-10.

За позовом: Державної екол огічної інспекції в Сумській області, м. Суми

до відповідача: Роменськог о дочірнього агролісогоспод арського підприємства «Роме нський агролісгосп», с. Андрі яшівка, Роменський район, Сум ська область

про стягнення 50 496 грн. 95 коп.

Суддя Заєць С.В.

При секр етарі с/з Гордієнко Ж.М.

За участю представників ст орін:

від позивача: Матюха Д.М.

від відповідача: ОСОБА_1 , ОСОБА_2., довіреність б/н в ід 16.01.2012р.

Суть спору: позивач у поз овній заяві просить суд стяг нути з відповідача в доход мі сцевого бюджету Пустовійтів ської сільської ради завдан у шкоду за самовільний поруб дерев в сумі 50 496 грн. 95 коп., а сам е: 30 % грошових стягнень за шкод у, заподіяну порушенням зако нодавства про охорону навкол ишнього природного середови ща внаслідок господарської т а іншої діяльності зарахуват и до Державного бюджету Укра їни та 70 % грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону н авколишнього природного сер едовища внаслідок господарс ької та іншої діяльності зар ахувати в доход місцевого бю джету; стягнути з відповідач а судові витрати по справі.

Як вбачається з матеріал ів справи, представник відпо відача 19.12.2011р. подав відзив на п озовну заяву від 16.12.2011р. № 240, в як ому просить відмовити в задо воленні позовних вимог, вваж ає їх безпідставними, так як п озивач не вжив заходів для по шуку та встановлення осіб, як і здійснили незаконний, само вільний поруб лісових насадж ень, копія відзиву на позов в с удовому засіданні вручена пр едставником відповідача пре дставнику позивача.

Представник позивача 26.12.20 11р. подав до суду заперечення на відзив відповідача, відпо відно до яких не погоджуєтьс я з обставинами які викладен і відповідачем у відзиві на п озовну заяву у зв' язку з їх н еобгрунтованістю та безпідс тавністю.

Розглянувши матеріал и справи суд встановив:

Відповідно до ст. 27 ГПК Укр аїни треті особи, які не заявл яють самостійних вимог на пр едмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийнятт я рішення господарським судо м, якщо рішення з господарськ ого спору може вплинути на їх права або обов`язки щодо одні єї з сторін. Їх може бути залуч ено до участі у справі за кло потання сторін, прокурора аб о ініціативи господарського суд.

Оскільки, згідно позовни х вимог позивач просить суд с тягнути з відповідача завдан у шкоду в доход місцевого бюд жету Пустовійтівської сільс ької ради, тому суд за власною ініціативою, вважає за необх ідне залучити до участі у спр аві в якості третьої особи бе з самостійних вимог на предм ет спору на стороні позивача -

Пустовійтівську сільську раду.

У зв' язку з вищевиклад еним, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи у з в`язку з необхідністю залуче ння до участі у справі третьо ї особи та необхідністю витр ебувати додаткових документ ів по справі.

Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Го сподарського процесуальног о кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особ и, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на сто роні позивача - Пустовійтівс ьку сільську раду (с. Пустовій тівка, Роменський район, Сумс ька область, 42000).

2. Відкласти розгляд сп рави на 02.02.2012 року 10 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в пр иміщенні господарського суд у Сумської області за адресо ю: м. Суми, проспект Шевченка, 18/ 1, 2-й поверх, каб. 211.

2. Зобов' язати позива ча - надіслати третій особі копію позовної заяви та дода ні до неї документи; докази на дсилання подати до суду.

3. Зобов' язати третю о собу Пустовійтівську сільсь ку раду - надати не пізніше н іж за три дні до судового засі дання письмові пояснення з п равовим обґрунтуванням своє ї позиції по справі.

4. Попередити сторони, щ о якщо витребувані господарс ьким судом документи не пода но, справу може бути розгляну то за наявними в ній матеріал ами ( ст. 75 Господарського проц есуального кодексу України).

5. Звернути увагу сторі н, що відповідно до п. 5 ст. 83 Госп одарського процесуального к одексу України суд має право стягнути в доход державного бюджету з винної сторони штр аф у розмірі до 100 неоподатков аних мінімумів доходів грома дян за ненадання у встановле ний строк відзиву на позовну заяву або витребуваних госп одарським судом документів, а також за ухилення від вчине ння дій, покладених господар ським судом на сторону.

6. Явку представників с торін в судове засідання виз нати обов' язковою.

7. Ухвалу надіслати сто ронам у відповідності до вим ог ст. 87 Господарського процес уального кодексу України.

СУДДЯ С.В. З АЄЦЬ

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.01.2012
Оприлюднено19.01.2012
Номер документу20858280
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/142-10

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Борис Іванович

Ухвала від 09.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Борис Іванович

Постанова від 14.06.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Івакіна В.О.

Судовий наказ від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Судовий наказ від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Рішення від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Моїсеєнко Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні