Рішення
від 17.01.2012 по справі 11/428
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

11/428

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №  11/428

17.01.12

За позовомКомунального підприємства «Ватутінськінвестбуд»

Допро   Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «АЗИМУТ»стягнення 917,94 грн.

Суддя Смирнова Ю.М.

Представники:

від позивачавід відповідача Ганненко Г.М. - представник не з'явились

          

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарського суду міста Києва передані позовні вимоги Комунального підприємства «Ватутінськінвестбуд» про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «АЗИМУТ».

Позовні вимоги мотивовані тим, що в порушення умов укладеного між сторонами договору № 1722к від 01.07.2010 відповідачем в повному обсязі не виконано зобов'язання з оплати наданих комунальних послуг, внаслідок чого в останнього утворилась заборгованість перед позивачем у розмірі 917,94 грн.

Відповідач відзиву та письмових пояснень на позов не подав, явку своїх представників в судове засідання не забезпечив. Ухвала про призначення розгляду справи направлялась відповідачу рекомендованою кореспонденцією за всіма наявними у матеріалах справи адресами. Про місце, дату та час судового засідання відповідач був повідомлений належним чином, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 64 Господарського процесуального кодексу України у разі відсутності сторін за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вважається, що ухвала про порушення провадження у справі вручена їм належним чином. Доказів на підтвердження поважних причин невиконання вимог ухвали суду та нез'явлення в судове засідання відповідач суду не надав. Заявлені позовні вимоги не заперечив.

          Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається судом за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Господарський суд міста Києва

В С Т А Н О В И В:

01.07.2010 між Комунальним підприємством «Ватутінськінвестбуд»та Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія «АЗИМУТ»укладено договір №1722к на оплату за комунальні послуги для співвласників нежитлових будівель комунальної власності територіальної громади Деснянського району (далі - Договір).

Сторони уклали вказаний Договір про надання комунальних послуг з опалення, водопостачання та водовідведення, електропостачання, вивезення твердих побутових відходів та придбання території по вул. Будищанська, 7.

Договір, як передбачено п. 8.2., набуває чинності з дня його підписання та діє з 01.07.2010 по 31.12.2010.

Пунктом 1.1. Договору визначено, що кошти за комунальні послуги сплачуються до 20 числа кожного місяця на рахунки виконавця.

Вартість технічного обслуговування інженерного обладнання та внутрішньо будинкових мереж спільного використання для співвласника комунальної власності визначається розрахунково з урахуванням кошторисних витрат на їх утримання, площі всієї будівлі та пропорційно приватизованої площі співвласників комунальної власності (п. 5.3. Договору).

Вартість технічного обслуговування інженерного обладнання  розраховується за формулою, наведеною у п. 5.3. Договору, та становить 254,98 грн. без ПДВ. Податок на додану вартість сплачується власниками окремо від комунальних послуг у розмірах та порядку, встановленому чинним законодавством України (п. 1.2.).

Таким чином, підписавши Договір, відповідач набув обов'язок здійснювати оплату за надані комунальні послуги відповідно до умов Договору, в тому числі оплату витрат на технічне обслуговування інженерного обладнання та внутрішньобудинкових мереж спільного використання.

Відповідно до ст. 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Статтею 193 Господарського кодексу України передбачено, що суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином та відповідно до закону, інших правових актів, договору.

          Договір, відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України, є обов'язковим для виконання сторонами.

Якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін) (ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України).

Згідно зі ст. 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Статтею 1 Закону України «Про відповідальність суб'єктів підприємницької діяльності за несвоєчасне внесення плати за спожиті комунальні послуги та утримання прибудинкових територій»передбачено, що суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують нежилі будинки і приміщення, належні їм на праві власності або орендовані ними на підставі договору, для провадження цієї діяльності, зокрема, сплачують комунальні послуги за тарифами, які у встановленому законодавством порядку відшкодовують повну вартість їх надання та пропорційну частку витрат на утримання прибудинкової території.

З матеріалів справи вбачається, що в період з липня по грудень 2010 року відповідачу надавались послуги по технічному обслуговуванню інженерного обладнання та внутрішньо будинкових мереж спільного використання, проте в порушення умов Договору оплата за надані послуги відповідачем в повному обсязі не здійснена. Станом на 01.11.2011 заборгованість відповідача перед позивачем становить 917,94 грн.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідач доказів на спростування обставин, повідомлених позивачем, не надав.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Судові витрати у зв'язку із задоволенням позову покладаються на відповідача відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України та підлягають стягненню в доход Державного бюджету України.   

Керуючись ст.ст. 33, 49, 75 82-85 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва          

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Азимут»(02222, м. Київ, просп. Маяковського, 24, кв. 36, ідентифікаційний код 32732586) на користь Комунального підприємства «Ватутінськінвестбуд»(02217, м. Київ, вул. Електротехнічна, 11, ідентифікаційний код 30977943) 917 (дев'ятсот сімнадцять) грн. 94 коп. заборгованості за спожиті комунальні послуги, 102 (сто дві) грн. 00 коп. державного мита та 236 (двісті тридцять шість) грн. 00 коп. витрат на інформаційно–технічне забезпечення судового процесу.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

      

     Суддя                                                                                                    Ю.М. Смирнова

                                                                                             Дата підписання рішення: 18.01.2012

Дата ухвалення рішення17.01.2012
Оприлюднено20.01.2012
Номер документу20903503
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/428

Рішення від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 09.06.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Ухвала від 26.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Ухвала від 20.08.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Рішення від 04.09.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Чернявський В.В.

Рішення від 13.02.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Євсіков О.О.

Рішення від 24.01.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сало І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні