Постанова
від 16.02.2012 по справі 5021/173/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬ КОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.02.12 Справа №5021/173/12.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: судді Сп иридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників ст орін:

кредитора - ОСОБА_1 (дов . б/н від 10.02.2012р.)

боржника - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області матеріали справи № 5021/173/12

за заявою кредитора - Това риства з обмеженою відповіда льністю «ВІСТ ГРУП», м.Шостка Сумської області

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальніст ю «ВІСТ КРИМ» (Сумська област ь, м.Шостка, вул.Карла Маркса, 13, ід. код 33326843)

про банкрутство, -

встановив:

ТОВ «ВІСТ ГРУП» звернулося до господарського суду з зая вою про визнання боржника - То вариства з обмеженою відпові дальністю «ВІСТ КРИМ» банкр утом, мотивуючи свої вимоги т им, що боржник має борг перед к редитором сумі 52000 грн. та керів ні органи юридичної особи - боржника відсутні за її місц езнаходженням.

На виконання вимог ухвали г осподарського суду кредитор ом уточнено адресу місцезнах одження боржника з м.Шостка, в ул.Привокзальна, 1-А на м.Шостк а, вул.Карла Маркса, 13.

В судовому засіданні предс тавник кредитора просить суд визнати боржника банкрутом та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Авіл ова С.В.

Представник боржника в суд ове засідання не з'явився, бор жник відзив на заяву суду не н адав.

Суд вважає можливим розгля нути справу за відсутності п редставника боржника та за н аявними в справі матеріалами в порядку ч.12 статті 11 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом» та с татті 75 Господарського проце суального кодексу України.

Розглянувши матеріали спр ави, суд встановив, що заборго ваність боржника перед креди тором складає 52000 грн., яка підт верджується копією наказу го сподарського суду (а.с.22).

Згідно витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб- підприєм ців станом на 29.11.2011р. до статусу відомостей про юридичну осо бу - боржника внесене запис про відсутність юридичної о соби за місцезнаходженням (а .с.42).

У відповідності до ч.1 статт і 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом» у разі, якщо громадяни н-підприємець - боржник або ке рівні органи боржника - юриди чної особи відсутні за її міс цезнаходженням, або у разі не надання боржником протягом р оку до органів державної под аткової служби згідно із зак онодавством податкових декл арацій, документів бухгалтер ської звітності, а також за на явності інших ознак, що свідч ать про відсутність підприєм ницької діяльності боржника , заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника може бути подана кре дитором незалежно від розмір у його вимог до боржника та ст року виконання зобов'язань.

У відповідності до п.104 Поста нови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. №15 «Про судо ву практику у справах про бан крутство» заява про порушенн я справи про банкрутство від сутнього боржника є підставо ю для порушення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбач ених частиною першою статті 52 Закону, а не виключно за наяв ності всієї сукупності перел ічених у цій статті підстав.

Враховуючи доведеність то го, що керівні органи боржник а - юридичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, суд в важає за необхідне згідно ч. 2 статті 52 Закону України «Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом» визнати боржни ка банкрутом, відкрити лікві даційну процедуру.

Згідно частин 2, 3, 4 статті 52 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м» господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього. У разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бу ти замінено за клопотанням к редитора арбітражним керуюч им, про що господарський суд в иносить ухвалу. У разі, якщо к редитор не подав до господар ського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного ке руючого (ліквідатора), ухвала господарського суду надсила ється державному органу з пи тань банкрутства, якою зобов 'язується протягом семи днів від дати винесення ухвали за безпечити участь у справі лі квідатора з числа працівникі в державного органу з питань банкрутства.

Тому, суд дійшов висновку пр о призначення ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Авілова С.В., кандидатуру я кого запропонував ініціюючи й кредитор та яка відповідає вимогам встановленим статте ю 3-1 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом».

Керуючись статтями 22-34, 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », суд-

постановив:

Визнати юридичну ос обу - Товариство з обмежено ю відповідальністю «ВІСТ КРИ М» (Сумська область, м.Шостка, вул.Карла Маркса, 13, ід. код 33326843) - б анкрутом та відкрити ліквіда ційну процедуру.

Тривалість ліквідаці йної процедури не повинна пе ревищувати дванадцяти місяц ів.

Визнати кредиторські вимоги Товариства з обмежен ою відповідальністю «ВІСТ ГР УП» до Товариства з обмежено ю відповідальністю «ВІСТ КРИ М» у сумі 52000 грн.

З дня прийняття постанови п ідприємницька діяльність ба нкрута

припиняється, стро к виконання всіх грошових зо бов'язань, та зобов'язань щодо

сплати податків і обов'язк ових платежів вважається так им, що настав, припиняється

нарахування неустойки, проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах

забор гованості, вимоги за зобов'яз аннями банкрута, що виникли п ід час проведення

процеду р банкрутства, пред'являютьс я в межах ліквідаційної проц едури.

Припиняються повно важення органів управління б анкрута і повноваження власн иків

майна.

З дня прийняття даної поста нови скасовуються арешти, що накладені на

майно боржни ка, і інші обмеження щодо розп орядження майном боржника, в тому

числі податкова заст ава. Накладення нових арешті в або інших обмежень щодо

розпорядження майном банкру та не допускається.

Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Авілова Сергія Вікторови ча (Ліцензія серії АГ №НОМЕ Р_1 від 05.04.2011р.; місцезнаходжен ня: АДРЕСА_1).

Зобов'язати ліквідат ора виконати ліквідаційну пр оцедуру, надати суду обґрунт ований звіт про виконану роб оту, всі докази, що свідчать пр о виконання ліквідаційної пр оцедури, у тому числі, докази р озшуку майна, що належить бан круту та яке знаходиться у сп ільній власності членів госп одарства, акти інвентаризаці ї майна, акти оцінки майна, зві т про виплачені кредиторам к ошти, договори купівлі-прода жу майна банкрута, довідки ус танов банку про закриття рах унків банкрута, докази повід омлення органів державної по даткової служби, пенсійного фонду і центру зайнятості пр о закінчення ліквідаційної п роцедури, довідку органів вн утрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, о ригінали установчих докумен тів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний б аланс, реєстр вимог кредитор ів з даними про розміри погаш ених вимог кредиторів, доказ и, що свідчать про стягнення д ебіторської заборгованості , або докази що свідчать про не можливість стягнення дебіто рської заборгованості, довід ку банку про рух грошових кош тів по поточному рахунку за в есь час роботи ліквідаційної процедури, баланси підприєм ства за весь час роботи лікві датора та ліквідаційний бала нс, відшкодування витрат лік відатора, інші документи, що с відчать про виконану ліквіда тором роботу по ліквідації б анкрута.

Зобов'язати ліквідатора вж ити заходів щодо з'ясування п итання, чи

порушувалася кр имінальна справа у відношенн і посадових осіб боржника, а

також з'ясувати питання чи п орушувалося виконавче прова дження органами

державно ї виконавчої служби у віднош енні боржника за його місцез находженням.

Крім того, вж ити заходів щодо розшуку печ атки, штампу, оригіналів уста новчих

документів та свід оцтва про державну реєстраці ю банкрута. Докази вжиття

зазначених заходів надати су ду.

Копію даної постанови напр авити кредитору, ліквідатору , банкруту, державному органу з питань банкрутства, держав ному реєстратору, органу ДВС .

Суддя (підпис) Н.О.Спиридонова

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21437638
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5021/173/12

Ухвала від 31.08.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 31.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 08.05.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Ухвала від 27.03.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Постанова від 13.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 06.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Постанова від 18.09.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні