Постанова
від 14.02.2012 по справі 5023/105/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

"14" лютого 2012 р. Справ а № 5023/105/12

вх. № 105/12

Суддя господарського суд у Дзюба О.А.

при секретарі судового за сідання Шаповалов О.В.

За участю :

Представника кредитора - ОСОБА_1 довіреність від 08.09.11р .

Представник боржника - не з' явився

Розглянувши справу за зая вою

Товариства з обмеженою від повідальністю "Аттіка" м. Харк ів

до Приватного підприємств а "Тетра-2005", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор - Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Аттіка", м. Харків звернувся до суду з заявою про порушенн я справи про банкрутство у ві дношенні боржника - Приватн ого підприємства "Тетра - 2005", м. Х арків, в порядку ст. 52 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", на тій підставі, що боржник має забо ргованість перед кредитором в загальній сумі 392866,03грн, з яко ї 388742,03грн. основного боргу, а та кож 3888,00грн. державного мита та 236,00грн. витрат на ІТЗ судового процесу, за договором постав ки б/н від 17.08.2009року; та є відсутн ій за своїм місцезнаходження м.

Ухвалою господарського су ду Харківської області від 10 січня 2012року порушено провадж ення у справі про банкрутств о Приватного підприємства "Т етра - 2005", м. Харків, введено мора торій на задоволення вимог к редиторів, призначено провед ення судового засідання на 07 л ютого 2012року.

До канцелярію суду від арбі тражного керуючого Кошовськ ого С.В. надійшла заява (вх№ 1225) н а участь у справі в якості лік відатора боржника.

В судовому засіданні оголо шувалась перерва до 14 лютого 2 012року з метою витребування до кументів.

До канцелярії суду від кред итора супровідним листом (вх № 2885) надійшли документи на вик онання вимог суду, які судом п рийняті та долучені до матер іалів справи.

В судовому засіданні предс тавник кредитора підтримав свою заяву про визнання борж ника - Приватного підприємст ва "Тетра - 2005" банкрутом та відк риття ліквідаційної процеду ри, та просив призначити лікв ідатором у справі арбітражно го керуючого Кошовського С.В .

Представник боржника в суд ове засідання не з' явився, п ро причини неявки суд не пові домив, відзиву на заяву креди тора не надав, в зв' язку з чим суд розглядає справу за наяв ними в ній матеріалами у відп овідності до ст. 75 Господарськ ого процесуального кодексу У країни.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника ініціюючого кредитора, суд в становив, що боржник має пере д кредитором заборгованість в загальній сумі 392866,03грн, з яко ї 388742,03грн. основного боргу, а та кож 3888,00грн. державного мита та 236,00грн. витрат на ІТЗ судового процесу, яка виникла внаслід ок неналежного виконання бор жником своїх зобов' язань за договором поставки б/н від 17.08. 2009року.

Зазначена заборгованість підтверджується рішенням го сподарського суду Харківськ ої області від 22 вересня 2011року та наказом господарського с уду Харківської області від 07 жовтня 2011року про примусове в иконання рішення по справі № 5023/7247/11.

Актом державного виконавц я від 07 листопада 2011року про не можливість звернення стягне ння на майно боржника, у зв' я зку з його відсутністю.

Постановою Ленінського ві дділу ДВС Харківського міськ ого управління юстиції від 20 г рудня 2011року про повернення в иконавчого документу стягув ачу, у зв' язку з відсутністю майна боржника, на яке може бу ти звернено стягнення.

Згідно довідки КП “Харківс ького міського бюро технічно ї інвентаризаціїІ”(від 17.11.11р.) п раво власності на об' єкти н ерухомого майна за боржником не зареєстровано, згідно дов ідки ДАІ Ленінського р-ну м. Ха ркова (від 25.10.11р.) право власност і на транспортні засоби за бо ржником не зареєстровано, та згідно довідки ДПІ у Ленінсь кому р-ні м. Харкова (від 19.12.11р.) ін формація про наявність відкр итих розрахункових рахунків боржника відсутня.

Згідно копії довідки з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців станом на 26 грудня 2 011року, державним реєстраторо м внесено інформацію щодо ві дсутності юридичної особи - П риватного підприємства "Тетр а - 2005" за своїм місцезнаходжен ням: 61052, м. Харків, вул. Суздальсь кі Ряди, буд. 12. (Запис 11).

Відповідно ст. 52 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, якщо ке рівні органи боржника - юриди чної особи відсутні за її міс цезнаходженням, або у разі не надання боржником протягом р оку до органів державної под аткової служби згідно із зак онодавством податкових декл арацій, документів бухгалтер ської звітності, а також за на явності інших ознак, що свідч ать про відсутність підприєм ницької діяльності боржника , заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника може бути подана кре дитором незалежно від розмір у його вимог до боржника та ст року виконання зобов' язань .

Наведена норма передбачає , що заява про порушення справ и про банкрутство відсутньог о боржника є підставою для п орушення провадження у справ і у випадку наявності будь-як ої з підстав, передбачених ст .52 Закону України „Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

Враховуючи відсутність ке рівних органів боржника за й ого місцезнаходженням, суд в важає за необхідне згідно ч.2 с т. 52 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” визнати відсутнього боржника банкрутом та відкр ити ліквідаційну процедуру.

Розглянувши заяву арбітра жного керуючого Кошовського С.В. на участь у справі в якост і ліквідатора боржника, в які й він сповістив суд, що поруше нь законодавства при виконан ні обов' язків арбітражного керуючого і порушень строкі в подання інформації за час в иконання своїх обов' язків в ін не має, не є особою, яка згід но з Законом України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” є заінтересованою особою, не є особою якій забор онено здійснювати цей вид пі дприємницької діяльності аб о займати керівні посади, не м ає судимості за вчинення кор исливих злочинів, суд вважає можливим призначити ліквіда тором боржника арбітражного керуючого Кошовського Сергі я Васильовича (ліцензія № Н ОМЕР_1 від 04.04.2007р.), місце прожив ання: 40034, АДРЕСА_1.

Керуючись ст.1, 3-1, 22-25, 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г осподарського процесуально го кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Приватне пі дприємство "Тетра - 2005", м. Харків , код 33675310 зареєстроване викона вчим комітетом Харківської м іської ради від 13.09.2005р. № 14801150013014613, м ісцезнаходження: 61052, м. Харків, вул. Суздальські Ряди, буд. 12 - банкрутом та відкрити лікві даційну процедуру.

2. Встановити, що розмір безс пірних вимог Товариства з об меженою відповідальністю "Ат тіка" м. Харкова до боржника с кладають 392866,03грн.

3. З дня прийняття постанови підприємницьку діяльність б анкрута припинити. Припинити повноваження органів управл іння банкрута і повноваження власників майна. Керівник ба нкрута звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством пі дприємства, про що робиться з апис у його трудовій книжці.

4. Скасувати арешти накладен і на майно боржника і інші обм еження, в тому числі, податков у заставу, щодо розпорядженн я майном боржника. Накладанн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

5. Призначити ліквідатором П риватного підприємства "Тетр а - 2005" арбітражного керуючого К ошовського Сергія Васильови ча (ліцензія № НОМЕР_1 від 04 .04.2007р.), місце проживання: 40034, АД РЕСА_1.

6. Зобов'язати ліквідатора в ідповідно до п. З, 5 ст. 23 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” в п'я тиденний строк опублікувати в офіційному друкованому ор гані відомості про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основ ний рахунок для проведення р озрахунків з кредиторами, ви конати інші дії, передбачені ст.ст. 25-34 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” і надавати суду щомісячно звіти про хід лікв ідаційної процедури, про фін ансове становище і майно бор жника станом на день відкрит тя ліквідаційної процедури, використання коштів боржник а.

7. Зобов' язати ліквідатора в строк до 14 серпня 2012 року вико нати ліквідаційну процедур у, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про викон ання ліквідаційної процедур и, у тому числі, акти інвентари зації майна, акти оцінки майн а, звіт про виплачені кредито рам кошти, договори купівлі-п родажу майна банкрута, довід ки установ банку про закритт я рахунків банкрута, копію по відомлення Пенсійного фонду і копію повідомлення центру зайнятості про закінчення л іквідаційної процедури, дові дку архіву про прийняття док ументів, які підлягають довг остроковому зберіганню, ориг інали установчих документів і свідоцтва про державну реє страцію, ліквідаційний балан с, довідку банку про рух грошо вих коштів по поточному раху нку за весь час роботи ліквід атора, ліквідаційний баланс, інші документи, що свідчать п ро виконану ліквідатором роб оту по ліквідації банкрута.

8. Зобов'язати ліквідатора в жити заходів щодо з'ясування питання, чи порушувалось вик онавче провадження органами державної виконавчої служби у відношенні боржника за йог о місцезнаходженням; чи пору шувалась кримінальна справа у відношенні боржника або йо го посадових осіб, чи знаходя ться в матеріалах кримінальн ої справи відомості про майн о боржника, документи бухгал терської звітності, що надаю ть можливість стягнення дебі торської заборгованості, чи є позивачі у даній криміналь ній справі, які мають вимоги д о боржника; крім того, вжити за ходів щодо розшуку печатки, ш тампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрут а, докази вжиття зазначених з аходів надати суду.

9. Постанову направити лікві датору, банкруту, кредитору, д ержавному органу з питань ба нкрутства, державному реєст ратору, ДВС Ленінського р-ну.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21779734
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/105/12

Ухвала від 07.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 22.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 14.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 21.09.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Плахов О.В.

Ухвала від 26.07.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Кравець Т.В.

Постанова від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні