Окрема ухвала
від 21.02.2012 по справі 2а-252/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

О К Р Е М А У Х В А Л А

21 лютого 2012 р. р. № 2а-252/12/1370

Львівський окружний ад міністративний суд в складі: головуючого - судді Хоми О.П.,

з участю секретарів судов ого засідання Куч Ю.М., Падляк О.І.,

з участю представників: поз ивача Лебідко Ю. І., Глуш ко О.П., Ситюка Ю.О.,

від повідача Чабана О.С.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Львові адміністративну справу за п озовом Приватного підприємс тва «КреаТех»до Державної по даткової інспекції у Франків ському районі м. Львова про ви знання незаконним рішення,

в с т а н о в и в :

Постановою Львівсько го окружного адміністративн ого суду від 21 лютого 2012 року ча стково задоволено адміністр ативний позов Приватного під приємства «КреаТех»до Держа вної податкової інспекції у Франківському районі м. Льво ва, якою визнано протиправни м і скасовано рішення Держав ної податкової інспекції у Ф ранківському районі м. Львов а № 736 від 27.12.2011 року про анулюван ня реєстрації платника подат ку на додану вартість Приват ного підприємства «Креатех» (код ЄДРПОУ - 36500360) та визнано пр отиправними дії Державної по даткової інспекції у Франків ському районі м. Львова щодо н аправлення державному реєст ратору в жовтні - грудні 2011 ро ку повідомлень про відсутніс ть Приватного підприємства « Креатех»за місцем знаходжен ня.

Під час розгляду справи суд ом встановлені грубі порушен ня Державною податковою інсп екцією у Франківському район і м. Львова вимог Податкового кодексу України та Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців»від 15 тра вня 2003 року №755-ІV, що призвели до безпідставності прийняття п одатковим органом рішення № 736 від 27.12.2011 року про анулювання р еєстрації платника податку н а додану вартість Приватного підприємства «Креатех».

Протиправними діями та ріш енням Державної податкової і нспекції у Франківському рай оні м. Львова Приватному підп риємству «Креатех»спричине но податкові наслідки у виді позбавлення права на віднес ення сум податку до податков ого кредиту та виписку подат кових накладних, які є негати вними як для суб' єкта госпо дарювання, так і для його конт рагентів.

Відповідно до частини пер шої статті 166 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни суд, виявивши під час розгл яду справи порушення закону, може постановити окрему ухв алу і направити її відповідн им суб' єктам владних повнов ажень для вжиття заходів щод о усунення причин та умов, що с прияли порушенню закону.

Відповідно до частини друг ої цієї ж статті у разі необхі дності суд може постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відпові дальності осіб, рішення, дії чи бездіяльність яких виз наються протиправними.

З урахуванням викладеного , суд вважає за необхідне дове сти до відома голови податко вої служби у Львівській обла сті, голови Державної податк ової служби України та проку рора Львівської області про виявлені порушення закону дл я вжиття заходів щодо усунен ня причин та умов, що сприяли п орушенню закону та для розгл яду питання щодо притягнення до відповідальності посадов их осіб Державної податкової інспекції у Франківському р айоні м. Львова.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 166 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд

у х в а л и в :

Про викладене в окрем ій ухвалі довести до відома г олови Державної податкової с лужби у Львівській області, г олови Державної податкової с лужби України та прокурора Л ьвівської області для вжиття заходів щодо усунення причи н та умов, що сприяли порушенн ю закону та для розгляду пита ння щодо притягнення до відп овідальності посадових осі б Державної податкової інспе кції у Франківському районі м. Львова.

Про вжитті заходи повідоми ти Львівський окружний адмін істративний суд не пізніше о дного місяця після надходжен ня окремої ухвали.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі протягом п' я ти днів з дня проголошення ух вали апеляційної скарги, яка подається до Львівського ап еляційного адміністративно го суду через Львівський окр ужний адміністративний суд з одночасним надсиланням копі ї апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляці йної інстанції.

Ухвала набирає законної си ли в строк та в порядку, передб аченому ст.254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни.

Суддя Хома О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2012
Оприлюднено19.03.2012
Номер документу21908834
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-252/12/1370

Ухвала від 16.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 16.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 18.12.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов О.М.

Ухвала від 18.12.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов О.М.

Окрема ухвала від 21.02.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Постанова від 21.02.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 24.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні