Постанова
від 28.11.2011 по справі 6-47/2011
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №6-47/2011р.

ПОСТАНОВА

І м е н е м У к р а ї н и

28 листопада 2011 року Ми колаївський районний суд Мик олаївської області в складі:

головуючого судді Тере нтьєва Г.В.,

при секретарі Гонч аровій А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Микол аєві подання головного держа вного виконавця Миколаївськ ого відділу державної викона вчої служби Миколаївського р айонного управління юстиції про тимчасове обмеження у пр аві виїзду за межі України ОСОБА_1, -

В С Т А Н О В И В:

Головний державний викон авець Миколаївського відділ у державної виконавчої служб и Миколаївського районного у правління юстиції вніс до су ду подання, в якому просить ви нести ухвалу про тимчасове о бмеження у праві виїзду за ме жі України ОСОБА_1 до вико нання нею рішення Миколаївсь кого районного суду Миколаїв ської області від 05 травня 2009 р оку.

Подання обґрунтовано тим, щ о на виконанні у відділі знах одиться виконавчий лист №2-04-305/ 2009, виданий 05.05.2009 року на підстав і рішення Миколаївського рай онного суду Миколаївської об ласті від 05 травня 2009 року, який боржник не виконує та ухиляє ться від його виконання.

Державний виконавець в суд ове засідання не з' явився.

Суд, дослідивши матеріали с прави, приходить до наступно го висновку.

На підставі рішення Микола ївського районного суду Мико лаївської області від 05 травн я 2009 року виданий виконавчий л ист №2-04-305/2009 про стягнення солід арно з ОСОБА_2 та ОСОБА_1 на користь ВАТ «Банк Фінан си та Кредит»суми боргу та судових витрат.

Відповідно до п. 18 ст. 11 Закону України «Про виконавче пров адження»державний виконаве ць у процесі здійснення вико навчого провадження має прав о у разі ухилення боржника ві д виконання зобов'язань, покл адених на нього рішенням, зве ртатися до суду за встановле нням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізич ної особи або керівника борж ника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'я зань за рішенням.

Відповідно до ст. 33 Конститу ції України кожному, хто на за конних підставах перебуває н а території України, гаранту ється свобода пересування, в ільний вибір місця проживанн я, право вільно залишати тери торію України за винятком об межень, які встановлюються з аконом.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 За кону України «Про порядок ви їзду і в' їзду в Україну гром адян України», громадянинові який має паспорт, може бути ти мчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зо бов'язань, покладених на ньог о судовим рішенням, - до викона ння зобов'язань. При цьому пас порт може бути тимчасово зат римано чи вилучено у випадка х, передбачених пунктами 1-9 ча стини першої цієї статті, або в разі використання паспорт а для вчинення злочину, або ви явлення у ньому підробки, а та кож у випадках припинення гр омадянства України. Тимчасов е затримання або вилучення п аспорта у таких випадках зді йснюється судом, органами пр окуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної пр икордонної служби України, в ійськовими комісаріатами та консульською службою Україн и.

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни «Про виконавче провадж ення»державний виконавець з обов'язаний вживати заходів примусового виконання рішен ь, встановлених цим Законом , неупереджено, своєчасно, пов но вчиняти виконавчі дії.

Як вбачається з матеріалів подання, державним виконавц ем 17 лютого 2010 року відкрито ви конавче провадження по викон анню вище зазначеного викона вчого листа та встановлено б оржнику строк для добровільн ого його виконання.

Разом з тим, доказів, які б да вали підстави вважати, що бор жник має намір ухилятися від виконання рішення суду саме у такий спосіб, тобто шляхом з алишення території України, державним виконавцем не нада но.

Враховуючи наведене, суд вв ажає, що у задоволенні даного подання слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду і в' їзд у в Україну громадян України », ст. 377-1 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання гол овного державного виконавця Миколаївського відділу держ авної виконавчої служби Мико лаївського районного управл іння юстиції про тимчасове о бмеження у праві виїзду за ме жі України - відмовити.

Ухвала суду оскарженню не п ідлягає.

Суддя Г. В.Терентьєв

28.11.2011

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено22.03.2012
Номер документу21950202
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-47/2011

Ухвала від 03.02.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Ухвала від 08.06.2011

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 11.03.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Сімферополя

Тихопой О. О.

Постанова від 28.11.2011

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 25.02.2011

Цивільне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Кішкіна І. В.

Ухвала від 03.11.2011

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 03.11.2011

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 23.02.2011

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Хомінець І. В.

Ухвала від 09.12.2011

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 14.11.2011

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні