Ухвала
від 23.03.2012 по справі б8/043-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерн у, 16. тел. 235-24-26

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"23" березня 2012 р. Справа № Б8/043-12

Господарський суд Київсь кої області в складі судді Скутельника П.Ф., розгляну вши матеріали за заявою Публічного акціонерного то вариства «ПРАЙМ-БАНК», ідент ифікаційний код юридичної ос оби: 26051650, місцезнаходження: А ДРЕСА_1

до боржника, - товариства з обмеженою відповідальніст ю «Рибопереробний завод «Пле яди», ідентифікаційний код ю ридичної особи: 33330650, місцезнах одження: 08150, Київська обл., м. Боя рка, пров. Сосновий, буд. 2,

про порушення справи про б анкрутство, -

В С Т А Н О В И В:

до господарського суду Київської області звернулос ь Публічне акціонерне товари ство «ПРАЙМ-БАНК», ідентифік аційний код юридичної особи: 26051650, місцезнаходження: АДРЕ СА_1 (надалі за текстом: «Заявник» / «Кредитор») і з заявою б/№ від 16 березня 2012 рок у про порушення справи про ба нкрутство боржника - товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Рибопереробний завод « Плеяди», ідентифікаційний ко д юридичної особи: 33330650, місцезн аходження: 08150, Київська обл., м. Б оярка, пров. Сосновий, буд. 2 (над алі за текстом «Боржник» ), з підстав, передбачених ст. ст. 1, 6, 7 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” (надалі за текстом «Закон про банкрутство»), ст. ст. 2, 41, 12 Господарського процес уального кодексу України.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону про банкрутство, справа про б анкрутство порушується госп одарським судом, якщо безспі рні вимоги кредитора (кредит орів) до боржника сукупно скл адають не менше трьохсот мін імальних розмірів заробітно ї плати, які не були задоволен і боржником протягом трьох м ісяців після встановленого д ля їх погашення строку, якщо і нше не передбачено цим Закон ом.

Відповідно до абз. 4 п. 14 Поста нови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практик у в справах про банкрутство» від 18 грудня 2009 року №15, розмір г рошових зобов'язань визначає ться на день подання до госпо дарського суду заяви про пор ушення провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено Законом.

Відповідно до Закону Украї ни "Про Державний бюджет Укра їни на 2012 рік" №4282-VI від 22 грудня 2011 р оку, встановлено на 2012 рік міні мальну заробітну плату: у міс ячному розмірі: з 1 січня по 31 бе резня 2012 року, - 1073 гривні (відпов ідно, розмір 300 мінімальних ро змірів заробітної плати на в казаний період становить 321 900,0 0 грн.).

Згідно ст. 1 Закону про банкр утство, безспірними вимогами кредиторів є вимоги кредито рів, визнані боржником, інші в имоги кредиторів, підтвердже ні виконавчими документами ч и розрахунковими документам и, за якими відповідно до зако нодавства здійснюється спис ання коштів з рахунків боржн ика.

Відповідно до абз. 2 п. 27 Поста нови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практик у в справах про банкрутство» від 18 грудня 2009 року №15, безспірн ість вимог кредитора (кредит орів) за грошовими зобов'язан нями та щодо виплати заборго ваності із заробітної плати підтверджується виконавчим и документами, виключний пер елік яких передбачено у стат ті 3 Закону України "Про викона вче провадження".

Згідно до п.п. 1-3 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про виконавче прова дження", - відповідно до цього Закону підлягають виконанню державною виконавчою службо ю такі виконавчі документи: в иконавчі листи, що видаються судами, і накази господарськ их судів, у тому числі на підст аві рішень третейського суду та рішень Міжнародного коме рційного арбітражного суду п ри Торгово-промисловій палат і і Морської арбітражної ком ісії при Торгово-промисловій палаті; судові накази.

Абзацами 1, 2 п.п. 31, п. 32 Постанов и Пленуму Верховного Суду Ук раїни «Про судову практику в справах про банкрутство»№15 в ід 18 грудня 2009 року визначено, щ о терміном, з якого має обчисл юватися мінімальний триміся чний строк прострочення борж ником виконання свого зобов' язання, є момент у часі, з наст анням якого це зобов'язання м ало бути виконано боржником згідно з вказівками закону а бо договору. Строк виконання цивільних зобов'язань взага лі і грошових зокрема визнач ається за правилами, встанов леними статтею 530 ЦК. Відповід но до частини першої статті 9 З акону суд має повертати заяв у кредитора про порушення сп рави про банкрутство, якщо за явником не дотримано мінімал ьного тримісячного строку пр острочення боржником викона ння свого зобов'язання. За змі стом приписів частин восьмої та десятої статті 7 Закону кре дитор має у цей тримісячний с трок здійснити заходи щодо с тягнення боргу шляхом пред'я влення виконавчого документ а до виконання відповідно до вимог Закону України "Про вик онавче провадження", зокрема з дня винесення постанови де ржавним виконавцем про поруш ення виконавчого провадженн я, чи погашення податкового б оргу за вимогами Закону Укра їни "Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами" і додат и докази цього до своєї заяви .

На підтвердження наявност і безспірної заборгованості Боржника перед Заявником та заявлених вимог, останнім на дано копію рішення господарс ького суду Київської області у справі № 7/107-11 від 20 жовтня 2011 рок у, яким вирішено стягнути з Бо ржника на користь Заявника 20 0 000,00 дол. США заборгованості за кредитом, що по курсу НБУ стан ом на 17.08.2011 р. складало 1 594 200,00 грн.; 756,00 дол. США пені, за несвоєчасн е повернення кредиту, що по ку рсу НБУ станом на 17.08.2011 р. склада ло 6 026,08 грн.; 144,00 дол. США - 3% річних, щ о по курсу НБУ станом на 17.08.2011 р. с кладало 1 147,82 грн. та судові витр ати - 16 014,35 грн. державного мита т а 233,47 грн. витрат на інформацій но-технічне забезпечення суд ового процесу; надано копію н аказу господарського суду Ки ївської області віл 01 листопа да 2011 року ; 7/107-11, постанови про ві дкриття виконавчого провадж ення на примусове виконання зазначеного судового наказу , інші докази.

Представлених матеріалів достатньо для порушення спра ви про банкрутство, призначе ння розгляду справи у підгот овчому засіданні.

Частиною ч. 8 ст. 7 Закону про б анкрутство передбачено, що д о заяви кредитора додаються відповідні документи: коп ія неоплаченого розрахунков ого документа, за яким відпов ідно до законодавства здійсн юється списання коштів з рах унків боржника, з підтвердже нням банківською установою б оржника про прийняття цього документа до виконання із за значенням дати прийняття , виконавчі документи (викона вчий лист, виконавчий напис н отаріуса тощо) чи інші докуме нти, які підтверджують визна ння боржником вимог кредитор ів; докази того, що вартіст ь предмета застави є недоста тньою для повного задоволенн я вимоги, забезпеченої заста вою у разі, якщо єдина підтвер джена вимога кредитора, який подає заяву, забезпечена акт ивами боржника.

Відповідно до п. 2 ст. 8 Закон у про банкрутство, суддя госп одарського суду відмовляє у прийнятті заяви про порушенн я справи про банкрутство, якщ о: вимоги кредиторів повніст ю забезпечені заставою.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 81 Го сподарського процесуальног о кодексу України, господарс ький суд залишає позов без ро згляду, якщо позивач без пова жних причин не подав витребу вані господарським судом мат еріали, необхідні для виріше ння спору, або представник по зивача не з'явився на виклик у засідання господарського су ду і його нез'явлення перешко джає вирішенню спору.

Статтею 27 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни у абз. 1, 3 передбачено, що т реті особи, які не заявляють с амостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у спра ву на стороні позивача або ві дповідача до прийняття рішен ня господарським судом, якщо рішення з господарського сп ору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з ст орін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клоп отанням сторін, прокурора аб о ініціативи господарського суду.

Зважаючи на те, що прийняття рішення по справі господарс ьким судом може вплинути на п рава та обов' язки товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Кристал Рівер»та ОС ОБА_1, які виступили сторона ми договорів, якими забезпеч ено виконання Боржником взят их на себе обов' язків перед Заявником, - суд вважає доціль ним залучення до справи вказ аних осіб у якості учасників провадження.

Згідно ч. 4 ст. 12 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом», моратор ій на задоволення вимог кред иторів вводиться одночасно з порушенням провадження у сп раві про банкрутство, про що з азначається в ухвалі господа рського суду.

Керуючись ст.ст. 27, 64, 65, 86 Господ арського процесуального код ексу України, ст.ст. 1, 5-8, 11-12 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, Постановою Пленуму Верховно го Суду України «Про судову п рактику в справах про банкру тство»№15 від 18 грудня 2009 року, су д, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство, при йняти заяву до розгляду.

2. Призначити справу до р озгляду у підготовчому засіданні на 17 квітня 2012 рок у на 14 год. 15 хв. в приміщенні господарського суду Київськ ої області (м. Київ, вул. Комінт ерну, 16, каб. 201).

3. Залучити у якості учас ників провадження: товариств о з обмеженою відповідальніс тю «Кристал Рівер», ідентифі каційний код 34807401, місцезн аходження: 08150, Київська област ь, м. Боярка, пров. Сосновий, 2; ОСОБА_1 (АДРЕСА_1);

4. Зобов'язати Заявн ика подати до суду на признач ене судове засідання:

- для огляду в судовому засі данні оригінали всіх поданих документів; долучити до мате ріалів справи належним чином засвідчені копії документів , доданих до заяви про порушен ня провадження у справі про б анкрутство без належного засвідчення;

- надати для огляд у в судовому засіданні оригі нали та належним чи ном засвідчені копії д ля долучення до матеріалів с прави документи:

- засвідчену копію ліцензі ї Заявника на право здійснен ня банківських операцій стан ом на поточну дату та на дату у кладення Договору № 944/0588-8 від 10 серпня 2009 року про відкриття к редитної лінії; статуту Заяв ника у діючій редакції, доказ и призначення ОСОБА_1 на п осаду Голови Правління Заявн ика;

- документ, що відображає ре квізити розрахункового доку мента про списання коштів з б анківського або кореспонден тського рахунку боржника та дату його прийняття банківсь кою установою боржника до ви конання; копію неоплаченого розрахункового документа, за яким відповідно до законода вства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, з підтвердженням банківською установою боржника про прий няття цього документа до вик онання із зазначенням дати п рийняття, інші документи, які підтверджують визнання борж ником вимог кредиторів;

- Договір застави основних з асобів № Z944/0588-1 від 10 серпня 2009 рок у, укладений між Боржником та Заявником з детальним перел іком заставлених основних за собів (предмет застави); Догов ір застави основних засобів № Z944/0588-2 від 10 серпня 2009 року, уклад ений між Заявником та ТОВ «Кр истал Рівер»з переліком заст авлених основних засобів (пр едмет застави); договір заста ви майнових прав на грошовий депозит № Z944/0588-3 від 10 серпня 2009 ро ку, укладений між Заявником т а громадянином ОСОБА_1;

- письмові пояснення чи з абезпечені заставою вимоги З аявника до Боржника, якщо так , - надати документи, що підт верджують забезпеченість ви мог Заявника заставою, її п редмет, обсяг; докази того, що вартість предмета застави є недостатньою для повного зад оволення вимоги, забезпечено ї заставою у разі, в то му числі стосовно стану вико нання Договорів застави: осн овних засобів № Z944/0588-1 від 10 серпн я 2009 року, укладеного між Боржн иком та Заявником; № Z944/0588-2 від 10 с ерпня 2009 року, укладеного між З аявником та ТОВ «Кристал Рів ер»; договору застави майнов их прав на грошовий депозит № Z944/0588-3 від 10 серпня 2009 року, укладе ний між Заявником та громадя нином ОСОБА_1; надати п ояснення чи були укладені ін ші договори на забезпечення заставою/іпотекою вимог Заяв ника до Боржника.

- явку Голови Правління Заяв ника - ОСОБА_1 у призначене судове засідання визнати об ов' язковою;

- на призначене судове зас ідання надати акт оцінки всь ого заставденого майна на за безпечення виконання Догово ру № 944/0588-8 про відкриття кредитн ої лінії, укладеного між Б оржником та Заявником, склад еного за результатом проведе ння його оцінки у відповідно сті до вимог Закону України « Про оцінку майна, майнових пр ав та професійну оціночну ді яльність в Україні», копію свідоцтва професійного оцін щика на право здійснення оці ночної діяльності, який пров одитиме оцінку майна / прав ;

- власне письмове підтвердж ення того, що у провадженні го сподарських судів України аб о іншого органу, відсутня спр ава між тими ж сторонами, про т ой же предмет із тих же підста в або є рішення цих органів з т акого предмету, інші докази, щ о підтверджують викладені в заяві обставини;

- зобов' язати Заявника у дв оденний термін з дати отрима ння цієї ухвали, копії заяви п ро порушення справи про банк рутство з долученими до неї д окументами направити товари ству з обмеженою відповідаль ністю «Кристал Рівер» (08150, Київ ська область, м. Боярка, пров. С основий, 2); вручити ОСОБА_1 (АДРЕСА_1), докази чого нада ти суду на призначене судове засідання;

4. Зобов' язати ТОВ «К ристал Рівер»на призначе не судове засідання надати о ригінал та засвідчену копію Договору застави основних за собів № Z944/0588-2 від 10 серпня 2009 року , укладеного між Заявниклм та ТОВ «Кристал Рівер»з повним переліком основних засобів (предмету застави) та письмов і пояснення щодо стану його в иконання;

5. Зобов' язати ОСОБА_1 на призначене судове засіда ння надати оригінал та засві дчену копію Договору застави майнових прав на грошовий де позит № Z944/0588-3 від 10 серпня 2009 року , укладений між Заявником та г ромадянином ОСОБА_1 та пис ьмові пояснення щодо стану й ого виконання;

6. Зобов'язати Боржника на призначене судове зас ідання подати до суду для огл яду оригінали документів та належним чином засвідчені ко пії документів відповідно до ч. 2 статті 36 Господарського-пр оцесуального кодексу Україн и для долучення до матеріалі в справи:

- статуту Боржника в останні й редакції; протокол вищого о ргану Боржника про обрання к ерівника Боржника та кадрови й наказ про приступання кері вником до виконання обов' яз ків;

- відзив на заяву про поруше ння справи про банкрутство в ідповідно до п. 3 ст. 11 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” з під твердженням чи запереченням щодо факту неплатоспроможно сті та розміру вимог Заявник а, загальною сумою заборгова ності боржника перед всіма к редиторами, у тому числі по за робітній платі працівникам б оржника, а також заборговано сті із страхових внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інш і види загальнообов'язкового державного соціального стра хування по податках і зборах (обов'язкових платежах), відом ості про наявне у боржника ма йно, у тому числі і кошти, які з находяться на його рахунках у банках чи інших фінансово-к редитних установах, поштові адреси банків чи інших фінан сово-кредитних установ;

- надати на призначене судов е засідання оригінали для ог ляду в судовому засіданні та належним чином засвідчені к опії за 2011 рік або станом на ос танню звітну дату - балансі в (форма №1 або форма 1-м) Борж ника, звіт про фінансові резу льтати і дебіторську та кред иторську заборгованість (фор ма № 1-Б) станом на останню звіт у дату, розшифровку баланс у Боржника по дебіторській т а кредиторській заборговано сті станом на поточну дату ; дані про заборгованість по з аробітній платі станом на ос танню звітну дату; дані про вс і наявні рахунки в банківськ их установах та відомості пр о місцезнаходження коштів на рахунках у банках і інших фін ансово-кредитних установах;

- документи оцінки вартості наявних майнових активів бо ржника; правовстановлюючі до кументи боржника на належне йому нерухоме майно, витяги Б юро технічної інвентаризаці ї про реєстрацію права власн ості на нерухоме майно, техні чну документацію та правовст ановлюючі документи на земел ьні ділянки, на яких розташов ане нерухоме майно боржника та інші ділянки, які належать боржнику, свідоцтва про держ авну реєстрацію транспортни х засобів належних боржнику, тощо;

- перелік і повний опис заст авленого майна із зазначення м його місцезнаходження та в артості на момент виникненн я права застави;

- місцезнаходження банків, щ о здійснюють розрахунково-ка сове обслуговування боржник а;

- довідки всіх банків, які зд ійснюють розрахунково-касов е обслуговування боржника, п ро внесення документу на без спірне стягнення коштів;

- надати на призначене судов е засідання оригінал та копі ю договору застави основних засобів № Z944/0588-1 від 10 серпня 2009 ро ку, укладеного між Боржником та Заявником; надати письмов і пояснення стосовно стану в иконання всіх договорів заст ави, укладених на забезпечен ня виконання договору № 944/0588-8 пр о відкриття кредитної лінії від 10 серпня 2009 року (Договорів застави: основних засобів № Z9 44/0588-1 від 10 серпня 2009 року, укладен ого між Боржником та Заявник ом; № Z944/0588-2 від 10 серпня 2009 року, укл аденого між Заявником та ТОВ «Кристал Рівер»; договору за стави майнових прав на грошо вий депозит № Z944/0588-3 від 10 серпня 2009 року, укладений між Заявник ом та громадянином ОСОБА_1 );

7. Зобов' язати Боржника провести аудит за останні 24 к алендарних місяців його госп одарської діяльності над ати аудиторський висновок су ду разом з документами, що підтверджують право відпові дного аудитора на провадженн я аудиторської діяльності;

8. Ввести мораторій на за доволення вимог кредиторів в ідповідно до ст. 12 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, у зв' я зку з чим заборонити органам стягнення та органам викона вчої служби стягнення на під ставі виконавчих документів та інших документів, за якими здійснюються стягнення відп овідно до законодавства.

9. Попередити сторони про матеріальну відповідальніс ть невиконання вимог суду, зо крема, попередити учасників провадження про те, що відпов ідно до п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу Укра їни, господарський суд, прийм аючи рішення, має право: стягу вати в доход Державного бюдж ету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неопод атковуваних мінімумів доход ів громадян за ухилення від в чинення дій, покладених госп одарським судом на сторону.

10. Ухвалу надіслати: Відділу державної виконав чої служби Києво-Святошинськ ого районного управління юст иції (08152, Київська область м. Ви шневе, вул. Л.Українки, 86), держа вному реєстратору Києво-Свят ошинскої районної державної реєстрації (03115, м. Київ, проспек т Перемоги, 126), державному нота ріусу Києво-Святошинської ра йонної державної нотаріальн ої контори (08150, Київська о бл., Києво-Святошинський райо н, м. Боярка, вул. Б.Хмельницько го, 113);

Копію ухвали надіслати : Управлінню з питань банкрут ства Департаменту нотаріату , банкрутства та функціонува ння центрального засвідчува льного органу Міністерства ю стиції України (04071, м. Київ, вул. Ярославська, буд. 5/2, кв. 2); Заявни ку - Публічному акціонерному товариству «ПРАЙМ-БАНК»(АД РЕСА_1), Боржнику (08150, Київська обл., м. Боярка, пров. Сосновий, буд. 2), ТОВ «Крістал Рівер» (08150, К иївська обл., м. Боярка, пров. Со сновий, буд. 2), ОСОБА_1 (АДР ЕСА_1), Державній податковій інспекції Києво-Святошинськ ого района (08132, м. Вишневе, вул. Л омоносова, буд. 34); Управлінню П енсійного фонду України у Ки єво-Святошинському районі (0813 2, м. Вишневе, вул. Святошинська , буд. 50), Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України у Києво-Святошинському райо ні (03170, м. Київ, вул. Янтарна, 12 а, к. 10).

Дата набрання чинності ухвалою - 23 березня 2012 року;

Термін пред' явлення вико навчого документу до виконан ня - до 23 березня 2013 року.

Дана ухвала виконуєтьс я в порядку встановленому дл я виконання судових рішень, т а відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 17 Зако ну України “Про виконавче пр овадження” є виконавчим доку ментом.

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення23.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22067140
СудочинствоГосподарське
Сутьб анкрутство

Судовий реєстр по справі —б8/043-12

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Постанова від 21.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 13.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 23.04.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 23.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні