Ухвала
від 16.05.2012 по справі 15/180-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/180-б 16.05.2012

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Імпрес - Стиль"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Славутич"

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника не з'явилися від боржника розпорядник майнане з'явилися Попеску М.В. від Алегрі Д.В. від ПАТ "Київводоканал"Земляной Д.В., Паламар В.Л. Мірошник М.М. арбітражний керуючийЛуговий О.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.12.2011 порушено провадження у справі № 15/180-б за особливостями передбаченими ст.ст.3-14 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

18.01.2012 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/182-б, якою визнано безспірні грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Імпрес-Стиль" (02152, м.Київ, пр-т Тичини,20, код ЄДРПОУ 31809888) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Славутич" (02154, м.Київ, вул. Ентузіастів,1, код ЄДРПОУ 16473350) в розмірі 947 697,36 грн, зобов'язано ініціюючого кредитора згідно з ч. 5 ст. 11 Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі -Закон)за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета «Голос України») чи Кабінету Міністрів України (газета «Урядовий кур'єр») оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Попеску Максима Вікторовича (ліцензія серії НОМЕР_3 від 16.11.2011 р., місце проживання: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

До Господарського суду м.Києва надійшла скарга ОСОБА_7 на дії розпорядника майна Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Попеску М.В., в якій скаржник просить суд усунути Попеску М.В. від виконання обов"язків розпорядника майна Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" та призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Гусара І.О.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 21.03.2012 призначено розгляд даної скарги у судовому засіданні на 03.04.2012.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 03.04.2012 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 17.04.2012.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 17.04.2012 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 16.05.2012.

У судове засідання, що відбулось 16.05.2012, заявник та боржник не з"явилися, причини неявки суду не повідомили.

У судовому засіданні представники ОСОБА_9 надали пояснення щодо скарги ОСОБА_7 на дії розпорядника майна ТОВ "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Попеску М.В., в якій скаржник просить суд усунути Попеску М.В. від виконання обов"язків розпорядника майна ТОВ "Сінема-Славутич" та призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Гусара І.О.(подальшому, скаржником подано клопотання про призначення розпрядником майна боржника арбітражного керуючого Лугового О.В.) та підтримали її у повному обсязі.

Дана скарга мотивована тим, що арбітражний керуючий Попеску Максим Вікторович являється заінтересованою особою стосовно боржника з огляду на наступне.

З поданих документів вбачається, що арбітражний керуючий Попеску М.В. раніше представляв інтереси ТОВ "Сінема-Славутич"судових справ проти ОСОБА_7

Так, довіреністю від 13 жовтня 2010 року ТОВ "Сінема-Славутич" доручило представляти інтереси при розгляді судових справ проти ОСОБА_7 таким особам: Попову Андрію Сергійовичу, Стеценко Олександру Вікторовичу, Попеску Максиму Вікторовичу та Чернусі Віталію Олександровичу, які являються юристами Юридичної компанії «Нікітченко і Партнери».

Скаржником також повідомлено суд, що з рішень Господарського суду м. Києва, якими були задоволені позови ТОВ «Імпрес- Стиль», яке є ініціюючий кредитором у справі про банкрутство, слідує, що інтереси позивача ТОВ «Імпрес-Стиль» представляв Попов A.C. З рішень Господарського суду м.Києва, якими були задоволені позовні вимоги ТОВ «Стіксбуд»до ТОВ «Сінема-Славутич», інтереси позивача ТОВ «Стіксбуд»представляв Попеску М.В. З рішень Господарського суду м.Києва, якими були задоволені позовні вимоги ТОВ «Рекламна агенція «Фа»до ТОВ «Сінема-Славутич» представляв Ільєнко О.О. Інтереси ТОВ «Сінема-Славутич»у цих справах представляв Стеценко О.В.

Отже, скаржник вважає що арбітражний керуючий Попеску М.В. в прямому конфлікті інтересів здійснює представництво ТОВ «Сінема-Славутич»як боржника та представництво його кредитора - ТОВ «Стіксбуд», перебуваючи одночасно у пов'язаних відносинах з представниками інших кредиторів ТОВ «Імпреса-Стиль»та ТОВ «Рекламна агенція «Фа», а тому є заінтересованою особою стосовно боржника і вказаних кредиторвів боржника.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного суду України від 18.12.2009 року №15 "Про судову практику в справах про банкрутство" при виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов"язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов"язки.

Згідно з п.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражними керуючими не можуть бути призначені особи, які згідно з цим Законом вважаєються заінтересованими.

Пунктом .3 ст.13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що розпорядником майна може бути призначено фізичну особу-суб"єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними знаннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів вчідповідно до ст.1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражного керуючого, що видається в установленому закнодавством порядку.

Дослідивши матеріали матеріали справи, заслухавши учасників провадження у справі, суд прийшов до висновку про задоволення скарги ОСОБА_7 на дії розпорядника майна Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Попеску М.В.

Керуючись Законом України«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Скаргу ОСОБА_7 на дії розпорядника майна Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Попеску М.В. задовольнити

2. Звільнити від обов"язів розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Попеску М.В.

3. Призначити розпорядником майна Товариства з обмеженю відповідальністю "Сінема-Славутич" арбітражного керуючого Лугового Олексія Володимировича (ліцензія серія НОМЕР_4 від 15.05.2012; ідентифікаційний номер НОМЕР_2; місце проживання:АДРЕСА_2)

4. Зобов"язати розпорядника майна:

- ознайомитись з матеріалами справи, розглянути всі кредиторські вимог та за результатами їх розгляду надати суду реєстр вимог кредиторів на затвердження;

-проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках і за результатами письмово поінформувати суд.

5. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі, розпоряднику майна та арбітражному керуючому Попеску М.В.

Суддя М.Г. Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.05.2012
Оприлюднено24.05.2012
Номер документу24176174
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/180-б

Ухвала від 27.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 31.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 26.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні