Постанова
від 22.05.2012 по справі 4-523/12
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 4-523/12.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 травня 2012 року Шевченківський районний суд м.Чернівці в складі:

Головуючого -судді - Яреми Л.В.

при секретарі -Скрипій А.А.

за участю прокурора -Шевчука П.В.,

розглянувши подання слідчого в ОВС 2-го відділення слідчого відділу Управління СБ України в Чернівецькій області Лиманюка О.П. про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відносно ОСОБА_2,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в ОВС 2-го відділення слідчого відділу Управління СБ України в Чернівецькій області Лиманюк О.П. звернувся до суду з поданням, погодженим 07 травня 2012 року із заступником прокурора Чернівецької області Васильчуком О.К., в якому просить обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту відносно ОСОБА_2

В поданні слідчий посилається на те, що громадянка України ОСОБА_2 з метою працевлаштування влітку 2004 року виїхала до Італії, де і перебувала впродовж семи років. У квітні 2011 року вона приїхала в Україну, маючи на меті взяти із собою в Італію свого сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Однак, на своє побажання вивезти до Італії сина вона отримала заперечення від його батька - ОСОБА_4. В послідуючому, знаючи про відмову ОСОБА_4 у наданні їй дозволу на вивезення сина до Італії, ОСОБА_2 вирішила організувати переправлення їх спільної дитини через державний кордон України незаконно. На виконання своєї злочинної мети, ОСОБА_2 у квітні того ж року виїхала до Італії, де без відома батька дитини ОСОБА_4, звернулася до невстановленої особи з проханням посприяти їй у виготовленні підробленого дозволу, що надавав би їй право переправити її малолітнього сина через державний кордон України. Влітку того ж року вказана особа передала ОСОБА_2 підроблений нотаріально посвідчений дозвіл батька за номером 1832 Н, що був ніби-то оформлений в Генеральному консульстві України в Мілані (Італія) від імені батька дитини ОСОБА_4, згідно якого останній надав дозвіл на виїзд свого малолітнього сина ОСОБА_3 за кордон в супроводі матері ОСОБА_2 Після цього, знаючи, що вищевказаний дозвіл є підробленим і продовжуючи свою злочинну діяльність, направлену на незаконне переправлення своєї малолітньої дитини через державний кордон України, ОСОБА_2 подзвонила по мобільному телефону до своїх батьків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та попросила їх привезти її малолітнього сина ОСОБА_3 8 червня 2011 року до пункту пропуску через державний кордон "Тиса" в м.Чоп, не поставивши останніх до відома про наявність у неї підробленого дозволу на супроводження дитини від імені батька дитини ОСОБА_4. 8 червня 2011 року ОСОБА_5 та ОСОБА_6 прибули автотранспортним засобом, державний номер НОМЕР_1, в пункт пропуску через державний кордон України "Тиса" Чопського прикордонного загону ДПС України, котрим привезли малолітнього ОСОБА_3 і передали його ОСОБА_2 Усвідомлюючи, що нотаріально посвідчений дозвіл за номером 1832 Н на супроводження її малолітнього сина за кордон від імені батька дитини ОСОБА_4 є підробленим та маючи намір незаконно вивезти свого сина за кордон, для набуття права на його переправлення через державний кордон України, ОСОБА_2 надала для прикордонного контролю вищевказаний підроблений дозвіл на супроводження дитини від імені батька. В ході прикордонного контролю, факт підроблення нотаріально посвідченого дозволу за номером 1832 Н на вивезення за межі України ОСОБА_3, виявлений не був, в результаті чого, 08 червня 2011 року о 21 год. 25 хв., ОСОБА_2, слідуючи з України в Італію, автотранспортним засобом, державний номер НОМЕР_1, незаконно переправила свого малолітнього сина ОСОБА_3 через державний кордон України в пункті пропуску "Тиса" Чопського прикордонного загону ДПС України.

04 травня 2012 року винесено постанову про притягнення ОСОБА_2 як обвинуваченої по даній кримінальній справі у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.332 та ч. 4 ст.358 Кримінального кодексу України. Однак, предявити ОСОБА_2 обвинувачення не представилось можливим, оскільки місцезнаходження обвинуваченої на даний час не встановлено.

07 травня 2012 року обвинувачена ОСОБА_2 оголошена в розшук.

В ході здійснення оперативно-розшукових заходів щодо встановлення місця знаходження обвинуваченої ОСОБА_2 оперативним підрозділом здобуто інформацію про те, що остання в даний час знаходиться на території Італійської Республіки.

Під час допиту свідків у справі встановлено, що ОСОБА_2 разом із своїм малолітнім сином ОСОБА_3 в даний час перебуває в м. Мілані (Італія), але точна адреса її перебування їм невідома і коли саме вона збирається приїхати в Україну вони також не знають..

Вказує, що є достатні дані вважати, що обвинувачена ухиляється від слідства та виконання процесуальних рішень, тому просить обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту відносно ОСОБА_2

Розглянувши подання слідчого, заслухавши думку прокурора, який підримав подання, дослідивши матеріали справи, суд встановив, що обвинувачена ОСОБА_2, знаходиться на волі, відсутня за своїм місцем проживання за адресою: АДРЕСА_1, її 07 травня 2012 року оголошено розшук суд вважає, що необхідно дати дозвіл на затримку та доставку в суд ОСОБА_2, оскільки вирішення даного подання в її відсутність є неможливим, дана особа знаходиться на волі та місце перебування її невідоме.

На підставі викладеного та керуючись ст.165-2 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Обвинувачену ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянку України, українку, мешканку АДРЕСА_1 - затримати та доставити під вартою в Шевченківський районний суд м. Чернівці.

Виконання постанови доручити Управлінню карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області.

Постанова може бути оскаржена на протязі 3-х діб з моменту її проголошення до Апеляційного суду Чернівецької області.

Суддя Л.В.Ярема

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення22.05.2012
Оприлюднено12.06.2012
Номер документу24532200
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-523/12

Постанова від 04.06.2013

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В. І.

Постанова від 22.05.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

Постанова від 13.03.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба С. О.

Постанова від 17.02.2012

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Постанова від 02.03.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кірєєв Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні