Рішення
від 30.08.2012 по справі 5010/541/2012-14/28
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2012 р. Справа № 5010/541/2012-14/28

Господарський суд Івано-Франківської області у складі колегії суддів:

головуючого судді: Булки В.І., судді: Шкіндера П.А., судді: Матуляка П.Я.,

при секретарі судового засідання Максимів Н.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за первісним позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас",

вул .Л.Українки, 126, с.Красилівка, Тисменицький район,

Івано-Франківська область, 77475

до відповідача: Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"

вул. Індустріальна, 34, м.Івано-Франківськ, 76014

про зобов"язання укласти договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору

за зустрічним позовом : Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"

вул. Індустріальна, 34, м.Івано-Франківськ, 76014

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас",

вул .Л.Українки, 126, с.Красилівка, Тисменицький район,

Івано-Франківська область, 77475

про зобов"язання Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" забезпечити безперешкодний доступ до електроустановок, які розташовані за адресою: уч.Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області

за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору -

Фізичної особи - підприємця Бойчука Д.І.

с. Яблуниця, м. Яремче, Івано-Франківська область 78592

до відповідачів: 1. Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"

вул. Індустріальна, 34, м.Івано-Франківськ, 76014

2.Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас",

вул .Л.Українки, 126, с.Красилівка, Тисменицький район,

Івано-Франківська область, 77475

про зобов"язання Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" відновити електропостачання нерухомих приміщень , які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської сільської ради, що належать приватному підприємцю Бойчук Д.І. на умовах договору про постачання електричної енергії від 29.10.08 №260

за участю представників сторін:

від позивача: Мартинюк О.М. - представник , (довіреність б/н. б/д. )

від позивача: Бойчук Є.В., (довіреність б/н від 03.05.12);

від третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Бойчук Д.І., Фізична особа - підприємець, (свідоцтво про ДРФОП В01 № 367739)

від відповідача: Дмитрук О.І. - юрисконсульт відділу з претензійно-позовної роботи, (довіреність № 488 від 19.03.12р. )

встановив: в провадженні господарського суду Івано-Франківської області розглядається справа за первісним позовом Товариством з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" до відповідача Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" про зобов"язання укласти договірна постачання електричної енергії на умовах типового договору; за зустрічним позовом: Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" про зобов"язання Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" забезпечити безперешкодний доступ до електроустановок, які розташовані за адресою: уч.Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області; за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору - Фізичної особи - підприємця Бойчука Д.І.

до відповідачів: 1. Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" 2.Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" про зобов"язання Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" відновити електропостачання нерухомих приміщень , які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської сільської ради, що належать приватному підприємцю Бойчук Д.І. на умовах договору про постачання електричної енергії від 29.10.08 №260.

Ухвалою суду від 29.05.12 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фізичну особу - підприємця Бойчука Д.І.

До суду від відповідача поступила заява про колегіальний розгляд справи (№3829/2012-свх від 07.06.12).

Розпорядженням голови господарського суду Івано-Франківської області від 07.06.12 справу №5010/541/2012-14/28 скеровано для колегіального розгляду, ввівши до складу суду суддів Матуляка П.Я., Скапровську І.М.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Фізична особа - підприємець Бойчук Д.І., подав до суду позовну заяву, як третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору (№3825/12-свх від 06.06.12) до відповідачів: 1) Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"; 2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" в якій просить суд зобов"язати Публічне акціонерне товариство "Прикарпаттяобленерго" відновити електропостачання нерухомих приміщень , які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської сільської ради, що належать приватному підприємцю Бойчук Д.І.

Представники відповідача подали до суду клопотання (№ 4042/2012свх від 14.06.12р.) в якому просять суд здійснювати фіксування судового процесу за допомогою комплексу, що включає в себе створення аудіофонограми судового засідання. Судом клопотання задоволено.

В засіданні суду 14.06.12 здійснювався запис розгляду судової справи за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Діловодство суду" (диск CD-R, серійний номер сіс 01-45425).

Ухвалою суду від 14.06.12 змінено процесуальний статус Фізичної особи - підприємця Бойчук Д.І. із третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні позивача, на - третю особу, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, відкладено розгляд справи в судовому засіданні.

Розпорядженням голови господарського суду Івано-Франківської області від 19.06.12 введено в склад судової колегії замість судді Скапровської І.М. суддю Шкіндера П.А.

До суду від відповідача поступила зустрічна позовна заява (№ 4125/12свх від 15.06.12р.) в якій просить суд зобов"язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" забезпечити безперешкодний доступ до електроустановок, які розташовані за адресою: уч.Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області. Зустрічні позовні вимоги мотивовані тим, що на протязі тривалого часу працівники Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" не допускають персонал ПАТ "Прикарпаттяобленерго" до обстеження його електроустановок, що суперечить вимогам законодавства та не дає можливості встановити фактичний стан розрахункових засобів обліку і їх відповідність вимогам нормативно-технічних документів, що, в свою чергу, тягне за собою неможливість укладення між сторонами договору про постачання електричної енергії.

Ухвалою суду від 22.06.12 прийнято зустрічну позовну заяву Публічного акціонерного товариства Прикарпаттяобленерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" про зобов"язання Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" забезпечити безперешкодний доступ до електроустановок, які розташовані за адресою: уч.Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області, для спільного розгляду з первісним позовом та відкладено розгляд справи відповідно.

Представник позивача в судовому засіданні 14.08.12 подав суду клопотання

(№ 5414/2012 с вх від 14.08.12р.) про продовження строку вирішення спору в порядку ч.3 ст. 69 Господарського процесуального кодексу України. Представник відповідача в судовому засіданні позицію позивача підтримав та подав клопотання (№ 5390/12свх від 14.08.12р.) про долучення до матеріалів справи листа № 3606 від 13.08.12р.

Ухвалою суду від 14.08.12 продовжено строк вирішення спору в порядку ч. 3 ст. 69 Господарського процесуального кодексу України (до 03.09.12).

В засіданнях суду 22.06.12, 14.08.12 та 30.08.12 здійснювався запис розгляду судової справи за допомогою технічних засобів.

Представник позивача в засіданні суду позовні вимоги підтримує, просить суд позов задоволити, свої обгрунтування виклав у позовній заяві. Позивач наголошує, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" має свій лічильник (опломбований), проте відповідач не бере його до уваги. Також вказує на наявність загального лічильника та відмову відповідача щодо встановлення лічильника для кожного об"єкта споживання електроенергії окремо. Загальний лічильник обліковує електроенергію, яка обліковується до трансформатора. Крім того, в судових засіданнях позивач проти укладення даного позивачем договору заперечив, так як його невлаштовують деякі пункти договору

Відповідач проти позову заперечує з підстав викладених у відзиві на позовну заяву (вх. №5671/2012-свх від 30.08.12). Наголошує, що позивачем проігноровано вимоги законодавства щодо порядку укладення договору про постачання електричної енергії, не надано всіх необхідних документів для оформлення договору про постачання електричної енергії, які передбачені Правилами користування електричною енергією.

Крім того, відповідач надав суду:

- заяву (вх. №5598/2012-свх від 23.08.12) про відмову від зустрічного позову про зобов"язання Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" забезпечити безперешкодний доступ до електроустановок, які розташовані за адресою: уч.Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області;

- зустрічну позовну заяву (вх. №5601/12-свх від 23.08.12) в якій просить суд вважати укладеним договір про постачання електричної енергії між ВАТ "Прикарпаттяобленерго" та ТзОВ "Беркут-Клас" у редакції запропонованій позивачем.

З"ясувавши обставини на яких грунтується подана відповідачем заява про відмову від зустрічного позову суд вважає за правильне прийняти відмову. За таких обставин провадження в цій частині слід припинити.

Щодо зустрічної позовної заяви (вх. №5601/12-свх від 23.08.12) суд зазначає наступне.

Відповідач надав суду зустрічну позовну заяву, в якій просить суд вважати укладеним договір про постачання електричної енергії між ВАТ "Прикарпаттяобленерго" та ТзОВ "Беркут-Клас" у редакції запропонованій позивачем. Оскільки вимоги викладені в зустрічній позовній заяві ідентичні позовним вимогам позивача суд вважає за правильне відмовити в прийнятті зустрічної позовної заяви.

Третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору - Фізична особа - підприємець Бойчук Д.І. в судове засідання не з"явилась, причини неявки суду не відомі, хоча була належним чином повідомлена про час, дату та місце розгляду справи ухвалою суду від 22.06.12р. (вих № 6941-943 від 25.06.12р.), вимоги ухвали не виконав. В судовому засіданні пояснив, що електропостачання до належних йому нежитлових приміщень, які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської міської ради відновлено.

Розглянувши матеріали справи, враховуючи вимоги чинного законодавства та ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, заслухавши пояснення присутніх в засіданні суду представників сторін, з'ясувавши фактичні обставини на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті судом встановлено наступне.

Основним нормативним актом України, що встановлює права та зобов'язання учасників відносин в електроенергетиці є Закон України "Про електроенергетику". Відповідно до вимог ст. 26 Закону України "Про електроенергетику" споживання енергії можливе лише на підставі договору.

Державне управління в електроенергетиці здійснюють органи виконавчої влади, уповноважені Кабінетом Міністрів України. Органом державного регулювання діяльності в електроенергетиці є Національна комісія регулювання електроенергетики України.

Згідно з пунктом 4 Положення про Національну комісію регулювання електроенергетики України, затвердженого Указом Президента від 21.04.1998 року N 335/98, НКРЕ відповідно до покладених на неї завдань, розробляє і затверджує обов'язкові для виконання нормативні акти з питань, що належать до її компетенції; узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до її компетенції.

Так, відповідно до покладених завдань, постановою НКРЕ від 31.07.1996 року № 28 затверджені та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 02.08.1996 року № 417/1442 (в редакції постанови НКРЕ від 04.02.2010 року № 105 зареєстровані в Міністерстві юстиції України 23.04.2010 року № 1399/11679) Правила користування електричною енергією (далі ПКЕЕ).

Зазначені Правила регулюють взаємовідносини, які виникають в процесі продажу і купівлі електричної енергії між виробниками або постачальниками електричної енергії та споживачами (на роздрібному ринку електричної енергії).

Відповідно до ст. 180 Господарського кодексу України, зміст господарського договору становлять умови договору, в тому числі і такі, що повинні прийматись сторонами як обов'язкові відповідно до законодавства. Згідно з ч. 6 ст.179 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання, які забезпечують споживачів електроенергією, зобов'язані укладати договори з усіма споживачами їхньої продукції (послуг). Законодавством можуть бути передбачені обов'язкові умови таких договорів.

Відповідно до частини 2 статті 181 Господарського кодексу України проект договору може бути запропоновано будь якою зі сторін.

Частиною 3 статті 184 Господарського кодексу України встановлено, що укладення господарських договорів на основі примірних та типових договорів повинно здійснюватися з дотриманням умов, передбачених статтею 179 цього Кодексу, не інакше як шляхом викладення договору у вигляді єдиного документу, оформленого відповідно до вимог статті 181 цього Кодексу та у відповідності до правил, встановлених нормативно - правовими актами щодо застосування примірного або типового договору.

Типовий договір про постачання електричної енергії передбачений Правилами користування електроенергією, що затверджені постановою НКРЕ від 31.07.1996 року № 28, зареєстровані Міністерством юстиції України від 02.08.1996 року за N 417/1442 /з наступними змінами і доповненнями/ та згідно п. 1.1 Правил є обов'язковими для споживачів та постачальників електроенергії.

Як встановлено в судовому засіданні договір про постачання електричної енергії між ТОВ "Беркут-Клас" та ПАТ "Прикарпаттяобленерго" укладається вперше.

Як пояснили представники Позивача за первісним позовом, 12.03.2012 ТзОВ "Беркут-Клас" листом звернулося до філії ПАТ "Прикарпаттяобленерго" "Яремчанський РЕМ" з пропозицією щодо укладення договору на постачання електричної енергії. Пізніше 22.03.2012 ТзОВ "Беркут-Клас" направило на адресу Відповідача проект договору про постачання електричної енергії, який, зі слів Позивача, залишено без реагування. Дане твердження Позивача за первісним позовом спростовується наявною у матеріалах справи відповіддю ПАТ "Прикарпаттяобленерго" вих. № 035/1136 від 20.03.2012.

Позивач за первісним позовом не надав суду доказів, щодо відмови ПАТ "Прикарпаттяобленерго" від укладення договору про постачання електричної енергії, а також доказів, що на час звернення до суду з позовом про зобов'язання укласти договір про постачання електричної енергії на умовах типового договору, на адресу ПАТ "Прикарпаттяобленерго" було направлено всі документи, необхідні для укладення договору про постачання електричної енергії згідно вимог ПКЕЕ.

Так, на час звернення ТзОВ "Беркут-Клас" до ПАТ "Прикарпаттяобленерго" про укладення договору про постачання електроенергії, згідно із п. 5.4 ПКЕЕ не надано: заявку на очікуваний обсяг споживання електричної енергії та величини споживання електричної потужності у години контролю максимального навантаження енергосистеми (за необхідності), відомості про величину приєднаної потужності і категорії надійності електропостачання струмоприймачів, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців, копії належним чином оформленої довіреності на право укладати договори особі, яка уповноважена підписувати договори, копію документа, яким визначено право власності чи користування на об'єкт з підтвердження державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

25.07.2012 ТзОВ "Беркут-Клас", було надано доступ до належних йому електроустановок. 23.08.2012 ПАТ "Прикарпаттяобленерго" подало заяву про відмову від зустрічного позову в частині вимог про забезпечення безперешкодного доступу до електроустановок, які розташовані за адресою уч. Довгий Грунь, 512, с. Яблуниця, м. Яремче.

Як встановлено судом, за результатами обстеження електроустановок ТзОВ "Беркут-Клас" енергопостачальником підготовлено та направлено два примірники договору про постачання електричної енергії із зазначенням усіх істотних умов відповідно до вимог ПКЕЕ. Запропонований текст Договору, розроблений у відповідності до ПКЕЕ та Типового Договору, що затверджені постановою НКРЕ № 28 від 02.08.1996 зі змінами та доповненнями від 04.02.2010.

Враховуючи те, що предмет зустрічного позову ПАТ "Прикарпаттяобленерго"до ТзОВ "Беркут-Клас"про врегулювання переддоговірного спору та предмет первісного позову ТзОВ "Беркут-Клас"до ПАТ "Прикарпаттяобленерго"про зобов'язання укласти договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору ідентичні, суд дійшов висновку про відсутність підстав для прийняття до розгляду зустрічного позову.

Під час судового розгляду справи ПАТ "Прикарпаттяобленерго" направлено позивачу проект договору про постачання електричної енергії (том 1, ар.с 130-142), в якому конкретизовано всі істотні умови договору у відповідності до ПКЕЕ та Типового Договору, що затверджені постановою НКРЕ № 28 від 02.08.1996 зі змінами та доповненнями від 04.02.2010.

07.08.2012 ТзОВ "Беркут-Клас" направлено ПАТ "Прикарпаттяобленерго"заперечення. Так, ТзОВ "Беркут-Клас" не погоджується з редакцією енергопостачальника стосовно встановлення межі балансової належності, визначеної в додатку № 8 договору про постачання електричної енергії, та вимагає викласти п. 2.2.2, таблиці 5 додатку 7 та додаток 8 в новій редакції: "Відновити електролічильник №744967 СА4-Н678 РЩ 0,4 межа розподілу вхідних контактів вимикача навантаження в РП-10кВ ЗТП-531".

Як встановлено судом заперечення позивача за первісним позовом щодо проекту договору запропонованого енергопостачальником не заслуговують на увагу, виходячи з наступного.

Зокрема, згідно п. 1.2 ПКЕЕ межа балансової належності - точка розділу елементів електричної мережі між власниками електроустановок за ознаками права власності або користування, або повного господарського відання а межа експлуатаційної відповідальності - точка розділу електричної мережі за ознакою договірних зобов'язань з експлуатації тих чи інших її ділянок або елементів, встановлюється за згодою сторін. За відсутності такої згоди межа експлуатаційної відповідальності збігається з межею балансової належності.

Відповідно до п. 2.1 ПКЕЕ, межі балансової належності та експлуатаційної відповідальності між споживачем і електропередавальною організацією за технічний стан і обслуговування суміжних електроустановок фіксуються в акті розмежування балансової належності електроустановок і експлуатаційної відповідальності сторін.

Межа експлуатаційної відповідальності визначається правом власності споживача і електропередавальної організації на окремі елементи електричної мережі, про що зазначається в акті розмежування балансової належності електроустановок і експлуатаційної відповідальності сторін.

Межа експлуатаційної відповідальності між споживачем і електропередавальною організацією за технічний стан і обслуговування електроустановок напругою до 1000 В, згідно п. 2.2 Правил, встановлюється: у разі повітряного відгалуження - у точці кріплення проводів лінії електропередачі до перших ізоляторів на будівлі або на трубостояку, або на ввідних клемах першого комутаційного апарата, встановленого на ввідному пристрої будівлі споживача, а у разі кабельного вводу - на наконечниках кабелю живлення, приєднаних до ввідних клем першого комутаційного апарата, встановленого у ввідному пристрої будівлі споживача.

Точка продажу електричної енергії споживачу установлюється на межі балансової належності його електроустановок або в договорі про купівлю-продаж електричної енергії (пункт 1.4 ПКЕЕ).

Як встановлено судом, прилад обліку ZMD 410 CT встановлений на опорі №600 ПЛ-10 кВ пр. "Магурки" належать ПАТ "Прикарпаттяобленерго", тому зазначені в проекті договору межі балансової та експлуатаційної відповідальності відповідають вимогам п.п. 2.1, 2.2 ПКЕЕ.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Тобто, підставою для захисту цивільних прав є їх порушення, невизнання або оспорювання.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування (ст. 34 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно із ч. ч. 1, 2 ст. 43 Господарського процесуального кодексу України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Дослідивши умови договору про постачання електричної енергії в запропонованій ПАТ "Прикарпаттяобленерго" редакції, суд дійшов висновку, що такі умови відповідають умовам Типового договору, що затверджений згаданими вище ПКЕЕ, Закону України "Про електроенергетику".

Фізична особа-підприємець Бойчук Д.І., що заявив самостійні вимоги на предмет спору, про зобов'язання Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" відновити електропостачання нерухомих приміщень, які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, що належать приватному підприємцю Бойчук Д.І. на умовах договору про постачання електричної енергії від 29.10.2008 №260.

Під час розгляду справи судом встановлено, що електропостачання до належних Фізична особа-підприємецю Бойчук Д.І. нежитлових приміщень, які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської міської ради - відновлено.

За таких обставин суд вважає за доцільне припинити провадження у справі за позовом Фізичної особи-підприємця Бойчук Д.І., що заявив самостійні вимоги на предмет спору, про зобов'язання Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"відновити електропостачання нерухомих приміщень, які розміщені в урочищі Довгий Грунь с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, що належать приватному підприємцю Бойчук Д.І. на умовах договору про постачання електричної енергії від 29.10.2008 №260.

З огляду на фактичні обставини справи, суд прийшов до висновку про наявність правових підстав для:

- задоволення первісного позову: укласти договір на постачання електричної енергії між Публічним акціонерним товариством "Прикарпаттяобленерго" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" в редакції Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго";

- прийняття відмову відповідача Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" від зустрічного позову про безперешкодний доступ до електоустановок, які розташовані за адресою ур. Довгий Грунь с. Яблуниця. Провадження по зустрічному позову - припинити;

- в прийнятті зустрічного позову Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" про врегулювання переддоговірного спору - відмовити;

- припинити провадження по справі за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги ПП Бойчука Д.І. до Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"про відновлення електропостачання.

Судові витрати по первісному позову, відповідно до ст.49 Господарського процесуального кодексу України, слід покласти на відповідача.

Керуючись ст.124 Конституції України, Законом України "Про енергетику", ст.ст.179,180,181,184 Господарського кодексу України, ст.ст.26,33,34,43,49,60,80, ст. 82 -85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

за первісним позовом:

позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" до відповідача Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" про зобов"язання укласти договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору - задоволити.

Укласти договір на постачання електричної енергії між Публічним акціонерним товариством "Прикарпаттяобленерго" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" в редакції Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго".

Прийняти відмову відповідача Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" від зустрічного позову про безперешкодний доступ до електоустановок, які розташовані за адресою ур. Довгий Грунь с. Яблуниця.

Провадження по зустрічному позову - припинити.

В прийнятті зустрічного позову Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" про врегулювання переддоговірного спору -відмовити.

Припинити провадження по справі за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги ПП Бойчука Д.І. до Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" про відновлення електропостачання.

Стягнути з Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго", вул. Індустріальна, 34, м.Івано-Франківськ (код ЄДРПОУ 00131564) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас", вул .Л.Українки, 126, с.Красилівка, Тисменицький район, Івано-Франківська область (код ЄДРПОУ 36251865) 1 073,00грн. (одну тисячу сімдесят три грн. 00Коп.) судового збору.

Видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 03.09.12.

Головуючий суддя Булка В.І.

Суддя Шкіндер П.А.

Суддя Матуляк П.Я.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"

Помічник судді Гандера М.В. 03.09.12

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення30.08.2012
Оприлюднено11.09.2012
Номер документу25910524
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/541/2012-14/28

Ухвала від 13.02.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Орищин Г.В.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 04.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Жаботина Г. В.

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Жаботина Г. В.

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні