Ухвала
від 01.10.2012 по справі 46/571-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/571-б 01.10.2012

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" До Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" (ідентифікаційний код 04012359) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржника Гордієнко А.В. -представник за довіреністю від 08.09.2010 р. Арбітражний керуючийне з'явився Від голови комітету кредиторів Ліщук С.В. -представник за довіреністю від 04.01.2012 р. Присутні Онофріюк Д.В., Косякевич С.О., Юринець А.В., Гороховський А. В. -арбітражні керуючі

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа № 46/571-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" на стадії ліквідації банкрута.

03.09.2012 р. до суду надійшла заява арбітражного керуючого Микитьона В.В. про дострокове припинення обов'язків ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", для розгляду якої судом було призначено судове засідання на 17.09.2012 р.

04.09.2012 р. від арбітражного керуючого Шевченка В.М. до суду надійшла заява про участь у справі.

14.09.2012 р. від арбітражного керуючого Онофріюка Д.В. судом було отримано заяву № 1 від 13.09.2012 р. з додатками про участь у справі.

17.09.2012 р. головою комітету кредиторів боржника було подано через канцелярію суду клопотання про призначення ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" арбітражного керуючого Онофріюка Д.В.

Поряд з цим, на виконання вимог суду від ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" Микитьона В.В. надійшов звіт про виконану роботу з відповідними додатками.

Ухвалою суду від 17.09.2012 р. розгляд справи було відкладено на 24.09.2012 р.

21.09.2012 р. судом було отримано пояснення по справі від арбітражного керуючого Шевченка В.М., в яких він просив розглядати справу без його участі.

24.09.2012 р. до суду з заявами про участь у справі в якості ліквідатора, подавши відповідні заяви з додатками, звернулися такі арбітражні керуючі: Юринець А.В., Гороховський А.В., Косякевич С.О.

Відповідно до ухвали від 24.09.2012 р. вирішення питання про припинення обов'язків ліквідатора у даній справі та призначення нового було відкладено на 01.10.2012 р.

У судове засідання 01.10.2012 р. з'явився представник боржника, голови комітету кредиторів та були присутніми арбітражні керуючі Онофріюк Д.В., Юринець А.В., Гороховський А.В. та Косякевич С.О.

В судовому засіданні було заслухано пояснення кожного арбітражного керуючого по суті поданих заяв про участь у справі, а також заперечення голови комітету кредиторів з приводу призначення іншого, окрім арбітражного керуючого Онофріюка Д.В., ліквідатора. Представник боржника підтримав кандидатуру арбітражного керуючого Онофріюка Д.В.

Крім того, голова комітету кредиторів просив суд визнати незадовільною роботу арбітражного керуючого Микитьона В.В. під час виконання обов'язків ліквідатора у даній справі, про що надав в матеріали справи відповідне клопотання з приєднаним до нього протоколом засідання комітету кредиторів від 14.09.2012 р.

Розглянувши подане клопотання, заслухавши пояснення учасників провадження, суд вважає за необхідне відхилити його, оскільки визнання незадовільною роботи ліквідатора під час виконання ним своїх обов'язків чинним законодавством про банкрутство не передбачено, що виключає правові підстави у суду для задоволення вказаного клопотання.

Крім того, як зазначалося вище, арбітражним керуючим Микитьоном В.В. на вимогу суду було подано звіт про виконану роботу, з якого вбачається здійснення ним заходів, необхідних для розшуку та встановлення майна банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи, заява арбітражного керуючого Микитьона В.В. про дострокове припинення його обов'язків як ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" мотивована неможливістю подальшого їх виконання у зв'язку з сімейними обставинами. Законодавчі підстави для дострокового припинення судом повноважень арбітражного керуючого у справі про банкрутство за його заявою встановлені у ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Під час розгляду справи судом не було виявлено обставин, які б унеможливлювали припинення повноважень арбітражного керуючого Микитьона В.В., а тому суд вважає за можливе задовольнити його заяву.

Поряд з цим, зважаючи на обов'язкову наявність на стадії ліквідації банкрута у процедурі банкрутства такого учасника провадження у справі як ліквідатора з огляду на його значимість у здійсненні керівництва банкрутом, управління та розпорядження його майном та інших повноважень, суд вважає за належне розглянути питання щодо призначення нового ліквідатора.

Згідно зі ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором може бути призначено фізичну особу -суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

Як слідує з матеріалів справи, на засіданні комітету кредиторів 13.09.2012 р. було вирішено запропонувати суду призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Онофріюка Д.В. (протокол від 13.09.2012 р. в матеріалах справи).

Також, заяви про участь у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" через відділ діловодства суду було отримано від арбітражних керуючих Шевченка В.М., Юринця А.В., Гороховського А.В. та Косякевича С.О.

На момент розгляду судом питання про призначення такого обов'язкового учасника провадження у справі як ліквідатор банкрута в судовому засіданні були присутні арбітражні керуючі Онофріюк Д.В., Юринець А.В., Гороховський А.В. та Косякевич С.О., які підтримали свої заяви про участь у справі.

Обставин, передбачених ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо всіх вищевказаних кандидатур, в ході судового засідання встановлено не було, а тому при визначенні кандидатури ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" суд керується положеннями ч. 2 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", виходячи з приписів якої остаточне рішення з указаного питання приймається саме судом.

Вирішуючи питання про призначення у даній справі ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", суд проаналізував кандидатуру кожного арбітражного керуючого на предмет освіти, досвідченості та наявності всіх можливостей для повноцінного присвячення своєї господарської та професійної діяльності саме виконанню функцій ліквідатора даного боржника.

Розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого Косякевича С.О., судом встановлено, що він протягом тривалого часу працював у відділі супроводу процедур банкрутства Державного департаменту з питань банкрутства, має всі необхідні технічні та організаційні можливості виконання обов'язків розпорядника майна. Крім того, арбітражний керуючий Косякевич С.О. має невелику завантаженість, що сприятиме достатньому приділенню часу для виконання ним обов'язків ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій".

Виходячи з вказаного, арбітражний керуючий Коякевич С.О. відповідає всім вимогам, які ставляться законодавством до кандидатури ліквідатора та його призначення ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" не порушує прав та законних інтересів сторін у справі.

Крім цього, варто зазначити, зважаючи на те, що заявник та боржник у справі наполягали на призначенні одного арбітражного керуючого -Онофріюка Д.В., суд прийшов до висновку, що призначення ліквідатором особи, яка попередньо не є пов'язаною із жодною із сторін у справі та не виконувала раніше обов'язки розпорядника майна та ліквідатора банкрута у даній справі, дозволить у повній мірі забезпечити дотримання принципу об'єктивності та незаінтересованості під час здійснення функцій ліквідатора даного банкрута, а також балансу інтересів учасників провадження.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає за належне призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" арбітражного керуючого Косякевича С.О.

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Припинити повноваження арбітражного керуючого Микитьона Віктора Васильовича як ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій".

2. Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" (03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13, ідентифікаційний код 04012359) арбітражного керуючого Косякевича Сергія Олексійовича (ліцензія серії АД № 040818 від 11.07.2012 р., ідентифікаційний номер 3074916833, місце проживання: Київська обл., м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 64/2, кв. 117, поштова адреса: 09107, м. Біла Церква, а/с 17).

3. Зобов'язати арбітражного керуючого Микитьона В.В. протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали передати арбітражному керуючому Косякевичу С.О. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності Відкритого акціонерного товариства "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій" у разі їх наявності.

4. Зобов'язати арбітражного керуючого Косякевича С.О. у встановлений законом строк надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

5. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута розглянути їх та письмово повідомити про це суд та кредиторів.

6. Копію ухвали надіслати арбітражним керуючим Микитьону В.В. та Косякевичу С.О., голові комітету кредиторів та державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для внесення відповідних відомостей.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення01.10.2012
Оприлюднено05.10.2012
Номер документу26285177
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/571-б

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 31.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 01.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Постанова від 05.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні