Постанова
від 23.10.2008 по справі 20/39б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/39б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

                    

23.10.08                                                                                 Справа № 20/39б.

За заявою

кредитора     -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області

до боржника  -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”,                

            с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області

про банкрутство

суддя Т.С. Кірпа,  

представники:

від кредитора -  Федаш М.М., довіреність № 01-09/08-1  від 01.09.08,  ТОВ "Агрос";

розпорядник майна Мурашкін В.В.,  обставини справи: банкрутство, процедура розпорядження майном боржника, підсумкове засідання.                    

в с т а н о в и в:

          За заявою кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, 12.05.08. господарським судом Луганської області порушено провадження у справі про банкрутство боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, у зв'язку з неспроможністю останнього сплатити борг перед кредитором у розмірі 286 290 грн. 29 коп., у тому числі 283 338 грн. 91 коп. боргу, 2833 грн. 38 коп. державного мита, 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, у встановлений чинним законодавством України строк.          

З урахуванням вище викладеного, відповідно до ст. ст. 1, 2, 4, п.1 ст.11, п.1, 2 ст. 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкру-том”, господарським судом введено процедуру розпорядження майном боржника, Товарист-ва з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774, строком на шість місяців, тобто до 09.12.08., та з метою забезпечення грошових вимог кре-диторів призначає на цей же термін розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 04.04.07., мешкає за адре-сою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28),  на якого покладено пов-новаження та обов'язки, передбачені ст.ст. 1, 3-1, 13, 14, 15, 16 Закону України “Про віднов-лення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

01.09.08. судом затверджено реєстр грошових вимог кредиторів до боржника та зобов'язано розпорядника майна Мурашкіна В.В. за результатами попереднього засідання господарського суду повідомити кредиторів згідно реєстру вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів, організувати їх проведення; на зборах кредиторів обрати повноважний комітет кредиторів, якому визначити подальшу судову процедуру боржника. Протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів, належним чином оформлені, надати до суду.

На виконання вимог ст. 16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та ухвали суду від 01.09.08. по справі №20/39б, розпорядником майна боржника Мурашкіним В.В. надано протокол зборів кредиторів від 01.09.08. №1, згідно якого на зборах обрано повноважний комітет кредиторів у складі двох кредиторів: Антрацитівської об‘єднаної  державної податкової  інспекції та Товариства  з обмеженою  відповідальністю "Агрос".

Як свідчать матеріали справи, на засіданні  комітету кредиторів, яке відбулося 01.09.08. (протокол №1), у зв`язку з незадовільним фінансовим станом боржника та відсутністю майнових активів, постановлено рішення про припинення процедури розпорядження майном,  введення ліквідаційної процедури боржника та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Мурашкіна В.В., який виконував повноваження розпорядника майна.

Крім того, на засіданні комітету кредиторів 01.09.08. (протокол №1) прийнято рішення про затвердження оплати послуг арбітражному керуючому Мурашкіну В.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна боржника за період з 09.06.08. по 22.10.08. у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, відповідно до вимог п.п.10,12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

З огляду на п. 10 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна,  керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку  з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому  цим  Законом,  за  рахунок  коштів,  одержаних  від продажу  майна  боржника,  або  за  рахунок  коштів  кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг  арбітражного  керуючого  (розпорядника  майна, керуючого  санацією,  ліквідатора)  за  період  від  дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі  про банкрутство  і  до  дня першого засідання комітету кредиторів,  на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування  витрат арбітражного керуючого,  здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, за кожний місяць здійснення повноважень, встановлюється комітетом кредиторів і затверджується господарським судом, якщо інше не встановлено даним Законом, проте не менше двох мінімальних заробітних плат і не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи фактичні обставини справи, незадовільний фінансовий стан боржника, суд приймає рішення про:

- дострокове припинення процедури розпорядження майном боржника;

           - визнання боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774, банкрутом;

- відкриття ліквідаційної процедури банкрута строком на дванадцять місяців, тобто до 23.10.09.;  

           - призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого  Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 04.04.07., мешкає за адресою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28), звільнивши його від виконання повноважень розпорядника майна боржника по справі №20/39б;

          - відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом", зобов'язання боржника передати ліквідатору протягом  п'ятнадцяти  днів з дня призначення ліквідатора бухгалтерську та іншу документацію  банкрута,  печатки  і  штампи, матеріальні та інші цінності банкрута;

- затвердження оплати послуг арбітражному керуючому Мурашкіну В.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна боржника за період з 09.06.08. по 22.10.08. у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, відповідно до вимог п.п.10,12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суд зобов'язує ліквідатора Мурашкіна В.В. здійснити публікацію про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газеті «Голос України»чи «Урядовий кур'єр») в порядку, передбаченому п.п. 3, 5 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, провести ліквідаційну процедуру, надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 31, 13, 16, 22-32  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 84 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

1. Затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Мурашкіну В.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна боржника за період з 09.06.08. по 22.10.08. у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, відповідно до вимог п.п.10,12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

2. Достроково припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області.

3. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774.

4. Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, строком на дванадцять місяців, до 23.10.09.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 04.04.07., мешкає за адресою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28), звільнивши його від виконання повноважень розпорядника майна боржника по справі №20/39б.

6. Зобов'язати боржника протягом  п'ятнадцяти  днів з дня призначення ліквідатора передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію  банкрута,  печатки  і  штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

7. Призначити розгляд справи на 22.12.08 на 12 год. 00 хв.,  у приміщенні господарського суду Луганської області, кім.333

8. Зобов'язати ліквідатора Мурашкіна В.В.:

- здійснити публікацію про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газеті «Голос України»чи «Урядовий кур'єр»в порядку, передбаченому п.п. 3, 5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»;

- провести ліквідаційну процедуру, відповідно до вимог ст.ст. 22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”;

- надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута у відповідності до вимог ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом;

          9. Дану постанову надіслати: банкруту; кредиторам у справі; ДВС м. Антрацит Луганської області; Луганському обласному відділу з питань банкрутства;  ліквідатору Мурашкіну В.В. (м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28); ВАТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної дирекції (91016, м. Луганськ, вул. Радянська, 61); Державному реєстратору виконавчого комітету Антрацитівської міської ради Луганської               області.            Суддя                                                                                              Т.С. Кірпа

          Помічник судді                                                                                  М.С. Скрипник

9 прим.                                                                                                                                    Вих. №

1. -  до справи;                                                                                                   8 прим.

2  -  банкруту;                                                                                                    28.10.08.          

3. - кредитору;

4.   - Антрацитівській об‘єднаній  державній податковій  інспекції Луганської області;

5.  - ДВС м. Антрацит Луганської області;

6.  - Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

7.  - ліквідатору Мурашкіну В.В. (м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28);

8. - ВАТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної дирекції (91016, м. Луганськ, вул. Радянська, 61);

9. - Державному реєстратору виконавчого комітету Антрацитівської міської ради Луганської               області.  

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення23.10.2008
Оприлюднено06.01.2009
Номер документу2636654
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/39б

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 17.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 06.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні