Ухвала
від 24.10.2012 по справі 2-1905/12
РОВЕНЬКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18 жовтня 2012 року Ровеньківський міський суд Луганської області в складі:

головуючого судді Іващенка В.М.,

при секретарі Прощаликіній Л.Г.,

розглянувши в попередньому судовому засіданні в залі суду в місті Ровеньки цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення грошової суми, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулись до суду з позовом, у якому зазначили, що відповідачу на праві приватної власності на підставі договору купівлі-продажу від 14 вересня 1996 року, належить квартира, розташована за адресою: АДРЕСА_1. У липні 2012 року між сторонами відбулась домовленість про купівлю-продаж вищезазначеної квартири. Після узгодження всіх істотних умов договору, зокрема питання ціни, позивачі передали відповідачу грошову суму в розмірі 20000 гривень в якості завдатку, що підтверджується розпискою, написаною власноруч відповідачем, в рахунок укладеної угоди, а вона, у свою чергу, пообіцяла найближчим часом посвідчити документи в нотаріальній конторі. Однак, до теперішнього часу договір купівлі-продажу в нотаріальній конторі не посвідчений та відповідач ухиляється від його посвідчення. Позивачі звертались до відповідача з проханням повернути сплачені на її користь гроші. Але відповідач повернути гроші в добровільному порядку відмовляється. Позивачі вважають, що відповідач повинна сплатити суму завдатку на їхню користь. Просять стягнути з відповідача на їхню користь суму в розмірі 20000 гривень. Стягнути з відповідача на їхню користь судовий збір в сумі 214,60 грн.

У попередньому судовому засіданні сторони надали заяву, в якій просять затвердити між ними мирову угоду за наступних умов:

1. Визнати за ОСОБА_1 та ОСОБА_2 право власності в рівних частках (по ? частині за кожним) на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1, раніше зареєстровану в КП Ровеньківське БТІ за ОСОБА_3 на підставі договору купівлі-продажу від 14 вересня 1996 року.

2. Сторони не заявили один одному матеріальних претензій відносно предмету позову і відносно судових витрат.

Суд вважає за можливе затвердити мирову угоду з наступних підстав.

Відповідно до ст. 175 ЦПК України, у разі укладення сторонами мирової угоди суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Закриваючи провадження у справі, суд за клопотанням сторін може постановити ухвалу про визнання мирової угоди. Якщо умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у визнанні мирової угоди і продовжує судовий розгляд.

Відповідно до рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним зверненням Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Кампус Коттон клаб" щодо офіційного тлумачення положення частини другої статті 124 Конституції України (справа про досудове врегулювання спорів) № 15-рп/2002 від 09 липня 2002 року, положення частини другої статті 124 Конституції України щодо поширення юрисдикції судів на всі правовідносини, що виникають у державі, в аспекті конституційного звернення необхідно розуміти так, що право особи (громадянина України, іноземця, особи без громадянства, юридичної особи) на звернення до суду за вирішенням спору не може бути обмежене законом, іншими нормативно-правовими актами. Встановлення законом або договором досудового врегулювання спору за волевиявленням суб'єктів правовідносин не є обмеженням юрисдикції судів і права на судовий захист.

Відповідно до ч. 4 ст.ст. 130, 174 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову, суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову у попередньому судовому засіданні.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 130,175,210 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду, укладену між сторонами по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення грошової суми, за наступних умов:

1. Визнати за ОСОБА_1 та ОСОБА_2 право власності в рівних частках (по ? частині за кожним) на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1, раніше зареєстровану в КП Ровеньківське БТІ за ОСОБА_3 на підставі договору купівлі-продажу від 14 вересня 1996 року.

2. Сторони не заявили один одному матеріальних претензій відносно предмету позову і відносно судових витрат.

Мирова угода укладена на добровільних засадах, без примусу, не порушує права та інтереси сторін, інших осіб та держави.

Сторонам роз'яснені наслідки укладення мирової угоди, а саме: перевірені їхні повноваження щодо цього та про те, що ця ухвала має силу судового рішення, обов'язкова до виконання та позбавляє сторони можливості звертатися до суду з позовом з того ж приводу.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення грошової суми -закрити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Луганської області через Ровеньківський міський суд Луганської області протягом п'яти днів з дня її проголошення. Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги, якщо її не буде подано.

Головуючий: В.М. Іващенко

СудРовеньківський міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення24.10.2012
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу26897389
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1905/12

Ухвала від 05.09.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Коцюрба М. П.

Ухвала від 12.03.2012

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Рішення від 26.10.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Євтушенко П. М.

Рішення від 23.10.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Кирилюк І. В.

Ухвала від 18.10.2012

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 24.10.2012

Цивільне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Іващенко В. М.

Ухвала від 08.10.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Літвінова О. Г.

Рішення від 05.09.2012

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Галасюк Р. А.

Рішення від 21.09.2012

Цивільне

Алчевський міський суд Луганської області

Лук'янова О. В.

Ухвала від 24.09.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Євтушенко П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні