Ухвала
від 18.10.2012 по справі 2а/0570/11707/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про

18 жовтня 2012 р. Справа № 2а/0570/11707/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Голуб В.А.,

при секретарі Пітель В.М.,

за участю:

представника позивача Стадника В.В.,

представника відповідача Чирах О.В.,

представника третьої особи Сокіл В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, клопотання представника третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про зупинення провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», -

ВСТАНОВИВ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» звернулося до суду з адміністративним позовом до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк».

У судовому засіданні представником третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» заявлено клопотання про зупинення провадження у даній адміністративній справі. На думку представника третьої особи, дану справу неможливо вирішити до вирішення спірного питання про сплату або несплату позивачем своєї частки у статутному фонді TOB «Пожежне спостереження - Донецьк». Вказане питання є предметом розгляду у справі, яка знаходиться на розгляду у господарському суді Донецької області та для з'ясування саме цього питання за клопотанням позивача господарським судом призначено судову експертизу, яка проходить у даний час.

Тому просить суд на підставі ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України зупинити провадження у справі.

Представник позивача проти зупинення провадження у справі заперечував.

Представник відповідача проти зупинення провадження у справі заперечував.

Суд вважає, що клопотання представника третьої особи про зупинення провадження у справі не підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Частина 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України встановлює вичерпний перелік підстав, за яких суд зобов'язаний зупинити провадження. Так, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Отже, суд повинен зупинити провадження у справі у разі неможливості розгляду даної справи до розгляду іншої справи.

Суд зазначає, що клопотання представника третьої особи про зупинення провадження у справі є необґрунтованим, оскільки предметом розгляду в даній справі є правомірність дій державного реєстратора при реєстрації юридичної особи. Питання про сплату чи не сплату частки засновником юридичної особи не є предметом розгляду вказаної справи.

Враховуючи наведене, суд вважає, що заявлене клопотання не підлягає задоволенню, оскільки суду не надано достатніх доказів неможливості розгляду даної справи до вирішення справи господарським судом Донецької області, та рішення у вказаній справі не стосується предмету даного спору.

Керуючись ст.ст.156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про зупинення провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», - відмовити.

Ухвала постановлена у нарадчій кімнаті та проголошена її вступна та резолютивна частина у судовому засіданні 18 жовтня 2012 року. Ухвала виготовлена у повному обсязі 23 жовтня 2012 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Голуб В. А.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2012
Оприлюднено15.11.2012
Номер документу27433245
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/11707/2012

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Постанова від 07.11.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 29.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 10.09.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні