Ухвала
від 18.10.2012 по справі 2а/0570/11707/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про закриття провадження в справі

18 жовтня 2012 р. Справа № 2а/0570/11707/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул.50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Голуб В.А.,

при секретарі Пітель В.М.,

за участю:

представника позивача Стадника В.В.,

представника відповідача 1 Чирах О.В.,

представника відповідача 2 Сокіл В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про закриття провадження у справі в частині позовної вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» по адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства, оформленого протоколом № 1 від 14.07.2000 року, -

ВСТАНОВИВ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» звернулося до суду з адміністративним позовом до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства, оформленого протоколом № 1 від 14.07.2000 року.

В судовому засіданні представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» заявив клопотання про закриття провадження у справі в частині позовної вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк».

Представник позивача проти задоволення клопотання заперечував.

Представник відповідача Управління державної реєстрації Донецької міської ради вирішення заявленого клопотання залишив на розсуд суду.

Дослідивши вказане клопотання на предмет обґрунтованості, судом встановлено наступне.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Згідно з ч. 2 ст. 4 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на всі публічно-правові спори, крім спорів, для яких законом встановлено інший порядок судового вирішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема:

1) спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності;

2) спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби;

3) спори між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління, у тому числі делегованих повноважень;

4) спори, що виникають з приводу укладання, виконання, припинення, скасування чи визнання нечинними адміністративних договорів;

5) спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України;

6) спори щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму.

Для визначення спору як такого, що підлягає вирішенню в порядку адміністративного судочинства, має бути законодавче уповноваження хоча б одного суб'єкта владно керувати поведінкою іншого (інших) суб'єктів, а ці суб'єкти відповідно зобов`язані виконувати вимоги та приписи такого владного суб'єкта.

Відповідач у даній справі Товариство з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» не є органом державної влади або органом місцевого самоврядування, не здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, тобто взагалі не є суб'єктом владних повноважень.

Оскільки відповідач у даній справі не має встановлених нормами Кодексу адміністративного судочинства України ознак суб'єкта владних повноважень, це виключає можливість розгляду позовної вимоги до нього в порядку адміністративного судочинства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 157 ч. 1 п. 1, 158, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про закриття провадження у справі в частині позовної вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», - задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Україна» до Управління державної реєстрації Донецької міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про визнання дій неправомірними, визнання недійсною державну реєстрацію юридичної особи та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк», зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства, що оформлені протоколом № 1 від 14.07.2000 року, в частині позовної вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» про зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Пожежне спостереження - Донецьк» визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства, оформленого протоколом № 1 від 14.07.2000 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Голуб В. А.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2012
Оприлюднено15.11.2012
Номер документу27433249
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/11707/2012

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Постанова від 07.11.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 29.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 10.09.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні